ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Камбуров: Сърцето ми винаги ще бъде в Локомотив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:59 / 20.12.2018Коментари (19)12642
© Plovdiv24.bg
Стрелец №2 в историята на родния елит Мартин Камбуров даде интервю за дискусионен клуб "Седмиците" по телевизия Евроком. Ето какво сподели нападателят на Берое за играта, като се върна и към престоя си в Локомотив (Пловдив).

- Мартине, превърна се в последните години в човека, който често наказва Левски, как го правиш?

- Явно срещу Левски ми се получава. Мачът ни беше важен, за да завършим годината с победа срещу един от водещите отбори. Радващо е, че успяхме въпреки многото проблеми, които имахме преди срещата. Радвам се като отбележа срещу Левски. Тези голове срещу Левски и ЦСКА винаги се помнят. Надявам се този успех да ни даде стимул и мотивация да се подготвим добре за пролетния дял и да покажем още подобри игри в първата шестица.

- Хората се чудят откъде тази сила на тези години?

- Всичко е комплексно. Не е само рутина, опит. За да си конкурентоспособен, трябва и да си физически готов, за да издържиш. Тази сутрин чета (аз съм от старото поколение и обичам да си купувам вестници) една статия за мен, която ми направи впечатление. Оказва се, че в 90-ата минута съм надбягал защитника на Левски, който е доста пo-млад от мен. Това показва, че трябва да си готов и физически. Надявам се така да продължа и следващата година, да бъда в тази форма, в която съм.

- От 2004 година, когато стана шампион с Локо Пловдив, не си мръднал нито с килограми, нито си станал по-слаб играч. Напротив, станал си по-добър...

- Това тогава беше уникално, историческо постижение. Остава за историята на Локомотив и в частност за мен. Защото за първи път станах шампион на България. А колко съм се запазил... За да бъдеш на ниво и конкурентоспособен, трябва да имаш режим и здравословен начин на живот. За да се противопоставяш на по-младите.

- Съжаляваш ли за нещо?

- Човек винаги съжалява, че някъде нещо е могъл да направи и по-добре. Но аз съм такъв човек, импулсивен. Взимам решенията и действам, дори и да съм сбъркал. Продължавам да се наслаждавам на играта. Това е най-важното. Каквото има, аз винаги си го казвам, не мога да премълчавам нещата. Може би затова съм си и патил, но аз съм си такъв човек - не обичам недомлъвките и неизказаните неща. Затова си тръгнах и от Локомотив Пловдив, защото съм човек на честта. За мен това е най-важното. Когато човек се погледне в огледалото, трябва да знае, че е бил честен със себе си и с хората. Няма как да позволя на когото и да е да дойде и да ми каже нещо по тема "футбол". Извоювал съм си името Мартин Камбуров.

- Толкова много хора в Пловдив те обичат, защо си тръгна така от Локомотив?

- Сега съм в Берое и винаги ще защитавам отбора, за който играя. Хората в Стара Загора знаят, че съм от Локото и ми казват: "Благодарим ти, че дойде при нас и играеш по този начин". Сърцето ми винаги ще бъде в Локомотив и няма как да го скрия.

- Какво направи тогава, за да си тръгнеш, какво те обиди?

- Говорихме си с президента (б.р. - визира Христо Крушарски), не се разбрахме и си тръгнах. Това беше. Няма нещо невероятно... Случило се е. Но на мен няма как да ми казват тези неща, които ми казаха тогава. Аз съм човек с достойнство, с чест. Всеки знае какво значи за мен Локомотив.

- Какво се промени във футбола ни през тези години, в които играеш?

- И преди имаше проблеми в клубовете. Говоря организационно и финансово, както е и сега. Не мога да кажа кога е било по-добре - тогава или сега. В момента има толкова неща, с които по-младите да се разсейват, докато преди не беше така. Мислеше се само за футбол. Трудно е да се прави такава съпоставка. Мисля, че имаме таланти. Те трябва да се трудят повече. България винаги ще ражда такива таланти и да не се предават. Да се борят и да имат желание.
Още по темата: общо новини по темата: 257
06.06.2019
04.06.2019
04.06.2019
04.06.2019
04.06.2019
30.05.2019
предишна страница [ 1/43 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 21.12.2018 г.
+1
 
 
А е Камба , само мен сарсето ми е Локомотив !
-1
 
 
Марто върви към първото място.Марто пожелавам ти го от сърце.Завинаги си оставаш един от нас независимо къде играеш.
+1
 
 
А защо като доко му е в сърсето както на брат му вълчо,псува и показва средни пръсти на шепата потници.
0
 
 
Каквото и да казва сега Мартин няма никакъв смисъл.Нима Малдини и Барези не са мъже на честа.Към тях прибавям Джерард и Тоти. Мартин си вкара автогол с това позорно бягство.А радостта му при гола срещу нас го оставям без коментар.
+3
 
 
В нашето мижаво първенство играчи като Камбуров, Минев, Гъргоров, Гошо вратарчето и др. могат да играят и до 50 години. В интерес на истината много повече уважавам Гонзо, защото може да е тъпо парче, но винаги се държи достойно и мъжки. Нещо, което не може да се каже за Камбуров.
-5
 
 
На Мартин жълтите и футболисти и фенове,само могат да му лапат пи*ката.
-3
 
 
Камбура е уникален футболист и спортист! Такъв се ражда много, много рядко. Със сигурност характера му и преди всичко импулсивността му обаче го карат да греши и то често. Хубавото е, че си го признава, което му прави чест! Както се казва в поговорката "Признат грях, половин грях". Всеки локомотивец ще се зарадва на това признание в интервюто тук, защото Камбуров стана легенда именно в Локомотив Пловдив, за когото отбеляза над 150 гола, а сега е на прага да стане първи за всички времена?! Макар, че и втори е нещо уникално и недостижимо!
+4
 
 
Камбуров ако се предпази от контузии, рекордът на Жеков е под въпрос! Другото зависи само от него - труд, дисциплина, режим и те ще му помогнат да изпълни тази толкова невъзможна доскоро мисия. Това ще е повод за гордост на всички ни, защото той е легенда на Локомотив и е възпитаник на Ботев. И не си въобразявайте, че като отвръща на феновете, мрази клубовете. Това особено по отношение на Ботев на мнозина ще се стори невероятно, знам. Сигурен съм, че би се радвал на успехите на Ботев. Впрочем, абсолютно същото важи и за Гонзо, по отношение отбора на неговия баща!
-1
 
 
Ей бате, сърцето ми е локу столипиново, въй слава на аллах и на пророка мохамед
0
 
 
Голям футболист-мъничък като човек.....След као вкара гол за Берое,израдва се неистово и изпсува като Каруцар...майка ви д...ба....Не си добре дошъл на Лаута! Интригант,който не си говореше с половината съотборници,щото не му подали да вкара гол....Айде бегай!ЦСКА СИ Е ЦСКА срещу тях даже се разболяваш от вирус
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: