ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Мъри Стоилов: Работил съм с ужасни играчи! Някой ден ще поема отбор в България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:56 / 16.11.2018Коментари (1)4722
©
Най-успешният български треньор зад граница в момента Станимир Стоилов коментира бъдещето си пред медиите в Казахстан. Той е начело на местния национален отбор и въпреки неуспехите в турнира Лигата на нациите, е смятан за истинска легенда там и е определян за най-великия чуждестранен треньор, който някога се е подвизавал там.

Въпреки че е със статут на огромна звезда в тази страна, бившият наставник на Левски разкри, че не изключва възможността някой ден отново да работи в българския футбол. Към този момент обаче такъв вариант няма.

"Сигурно ще се върна да работя в България някой ден, но засега не планирам такова нещо. А и не съм получил никакви оферти. Може би някой просто е говорил с агента ми, но нищо повече. Честно казано, мен парите не ме интересуват. Ако получа предложение от някой много голям отбор, тогава може да се замисля да напусна сегашния си пост."

"Имам задачи и цели с националния отбор на Казахстан, които се стремя да изпълнявам. Но ако организацията и условията в местния футбол изведнъж се влошат, тогава вече ще си тръгна", сподели Стоилов в обширно интервю за "Вести".

Той направи име в страната, създавайки от нищото явлението Астана и превръщайки го в тотален хегемон в страната. Благодарение на него този клуб не просто започна да участва редовно в Европа, но оставя и все по-дълбока диря. И въпреки че много чуждестранни специалисти, включително и немалко българи, са работили в Казахстан, никой не се доближава дори до Стоилов. И той разкри каква е тайната на този успех.

"Аз съм едновременно и дипломат, и революционер. Ако истината е на моята страна, аз винаги ще се боря докрай за позицията си. Винаги се боря за неща, които се отнасят до отбора ми. За себе си се боря рядко толкова много. За мен е важно да е спокойно в един клуб, мога да се съглася с много неща, преди да почна работа, но после искам изрядно отношение."

"Имам много ясна идея какви са изискванията ми. Неведнъж ми се е налагало да повишавам тон. Във футбола, аз винаги се боря за истината. А тя включва организацията и дисциплината. И играчите ми трябва да показват това на тренировка, на мач, в отношенията с феновете и медиите, навсякъде. Компромисът е най-краткият път към провала."

"Да, случвало ми се е да работя с ужасни играчи, недисциплинирани, безотговорни. Но на терена нищо не зависи от един играч, а от целия отбор. Никога не ми е интересен един играч, интересен ми е целият отбор. Играчите в Астана разбраха, че просто трябва да следват правилата ми. Иначе просто изхвърчаха от отбора."

"Момчетата тук осъзнаха, че това е животът им. Разбраха, че бъдещето им зависи от това как тренират, как играят, как се хранят. Ръководството винаги стоеше зад мен и ми помагаше. И дори, когато имаше проблем и не ни изплатиха премиите, играчите го приеха спокойно и разбрано. Имахме увереност във всяко едно отношение по мое време в Астана", заяви Стоилов, цитиран от Гонг.
Още по темата: общо новини по темата: 257
06.06.2019
04.06.2019
04.06.2019
04.06.2019
04.06.2019
30.05.2019
предишна страница [ 1/43 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Тъпак! Видяхме те с най-големия бюджет за "А" група какво направи. Некадърник! Долен комисионер! Киров с десеторно по малък бюджет има повече успехи от теб. Нещастник!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
"Канарчетата" се похвалиха с повиквателни за националните отбори за девойки
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: