ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
До два месеца започват покрива на многофункционалната зала
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:21 / 17.03.2009Коментари (0)7785
Главният архитект на многофункционалната зала и колодрум, която изгражда колоездачното дружество "Цар Симеон" - Сандер Даума, дойде в Пловдив специално за да инспектира как върви строежа. Той покани и екип на Plovdiv24.bg за да ни разкаже по-подробно как ще изглежда залата, до какъв етап са достигнали строителните работи и кога се очаква да видим готова зала.

Припомняме, че преди около година старият Колодрум бе разрушен за изграждане на изцяло нов колодрум по всички олимпийски стандарти и многофункционален терен за куп видове спорт - баскетбол, волейбол, хандбал, футзал и други. Залата има 5000 постоянни места и още толкова на подвижни сгъваеми трибуни, които могат да се поставят при някои състезания с по-голям интерес. Теренът, на който се строи залата, е собственост на колоездачното дружество "Цар Симеон" още от началото на миналият век.

Сега вече строежът придобива вид и е доста по-лесно да си представим как ще изглежда залата. Въпреки трудностите, строежът на залата върви. Голяма част от покривната конструкция вече е в Пловдив и издигането на поддържащите колони вече започва. До два месеца се очаква огромният покрив да започне да придобива вид, изрази надеждите си арх. Сандер Даума. Покривната конструкция ще се поддържа от две колони, които ще са вътре в залата. Те са широки около метър, така че няма да пречат визуално на зрителите. Спортният терен за баскетбол, волейбол и др. ще бъде между тях, като няма да има проблем за провеждан
©
Така изглежда вече завършената зала в холандският град Алкмаар. Пловдивската зала е направена по подобен проект
ето на спортовете, тъй като двете колони са на 50 метра една от друга. Останалите поддържащи колони ще са по края на залата, те ще се свържат с греди с централните колони.

Строежът вече е достигнал нивото на колоездачната писта. Под това ниво има подземни паркинги. Самата зала може да бъде завършена до януари-февруари 2010 година, след това ще бъде обзаведена и отвътре, сподели Даума пред Plovdiv24.bg. Все още е трудно да се осъзнае мащабът на проекта, тъй като до момента само са отливани основи, а са изградени и гаражи, но те не са особено впечатляващи за случаен наблюдател. Залата ще бъде огромна и дефакто може да покрие почти всички нужди на пловдивският спорт, тъй като в нея могат да се провеждат доста различни спортни състезания. Колодрумът от своя страна е уникален не само за Балканите, а за цяла Източна Европа, тъй като е изцяло покрит. Подобни проекти има само в Гърция и Чехия, но те отстъпват по много параграфи на пловдивския.

Два от последните проекти на Даума са били зали в Палма де Майорка и Алкмаар. Преди около две години в залата в Майорка се състоя известният мач между Рафаел Надал и Роджър Федерер - "Битката на настилките" на уникалнен корт, съставен наполовина от клей и наполовина от трева. Залата в Алкмаар пък е доста подобна на пловдивската зала, също съставена от две централни колони, които държат целия покрив. Холандският национален тим, който е един от лидерите в световното колоездене, води подготовката си именно в тази зала.
Още по темата: общо новини по темата: 171
02.01.2024
02.01.2024
01.06.2021
14.02.2020
11.05.2019
30.01.2019
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: