ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (15) | Вчера (28)
Държавата дава 12 милиона за довършване на многофункционалната спортна зала
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:47 / 18.03.2011Коментари (58)21551
"Всички знаем, че в последните години Пловдив има крещяща нужда от изграждане на многофункционална спортна зала. Това е един от проблемите на града, поставен в топ 3", каза областният управител Иван Тотев на импровизирана пресконференция пред строящата се зала на мястото на бившия колодрум. На срещата присъстваха и министърът на финансите Симеон Дянков и депутатът от Пловдив Менда Стоянова, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Иван Тотев бе категоричен, че до този момент в тази насока не се е работило както трябва. Поради тази причина Областна управа в негово лице е подела инициатива за довършване на спортното съоръжение.

"През последните няколко месеца ние тясно работихме с нашите партньори от колоездачно дружество "Цар Симеон", бяхме на редица срещи в София, запознахме се с документацията и това, което можем да кажем днес със сигурност е, че държавата се ангажира с приключването на тази спортна зала, която ще е за около 10 000 зрители", допълни още областният управител. Той подчерта, че след построяването на залата Областта ще я даде на Община Пловдив, за да я стопанисва. "Така че държавата в лицето на Областна администрация ще инвестира между 10 и 13 милиона лева, за да можем да направим подарък на пловдивчани и на всички, които милеят за спорта"


(C) ПОТВ
, заяви още Тотев.

"Потвърждавам думите на областния управител на Пловдив Иван Тотев. Държавата ще инвестира 12 млн.лв за довършването на многофункционалната спортна зала в града", каза пред съоръжението, министърът на финансите Симеон Дянков.

Той поясни, че преди 2-3 месеца премиерът Борисов му е поставил задача да се анагажира с разглеждането на документите на спортния обект, за да се провери дали има някаква възможност държавата да стане първоначално партньор на колоездачното дружество "Цар Симеон".

"Намерили сме вече такъв начин. Това ще стане чрез апорт от страна на дружеството на всичките активи, които са тук, в едно от дружествата, които в момента са към Министерството на спорта. Ще може да влезем заедно и да довършим този обект", категоричен бе Дянков.

Стана ясно, че след като залата бъде довършена, държавната част от това, което ще бъде 80%, ще се отдаде като собственост на Община Пловдив.

"Това вече е съгласувано с премиера Борисов и с общото събрание на Съвета на директорите на колоездачното дружество. 20% остават за "Цар Симеон", 80% са за държавата", лаконичен бе Дянков.

Министърът не се ангажира със срокове за довършването, тъй като това вече касае фирмата, изпълнител на обекта.
Още по темата: общо новини по темата: 171
02.01.2024
02.01.2024
01.06.2021
14.02.2020
11.05.2019
30.01.2019
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Знае ли някой със сигурност какво точно се строи - многофункционална спортна зала, колодрук или нов МОЛ? Страх ме е да чуя отговора!
+6
 
 
Поздрави и за хората от колоездачен клуб "Цар Симеон"
+9
 
 
Най-после! Всеки път като минавах от там и като гледах изоставения строеж ми ставаше мъчно, защото всички молове, търговски центрове и хотели с басейни ги завършват винаги, а спортните зали, църкви и полезните за обществото сгради остават наполовина. Стискам палци този път да се построи до край.
+3
 
 
Както е казвал Мичмана - "да вярваме ли, да не вярваме ли..."
+4
 
 
Браво и на Славчо Томов. Шефът на този обект. Направи невъзможното, за да има светло бъдеще тази зала. Браво, г-н Томов.
+2
 
 
Ще ги държа под око тия изпекани лъжци! И стига с това браво...браво нека стане пък тогава казвайте квото искате!
+4
 
 
Важното е да стане залата, защото функция на държавата е да помага на своите граждани, независимо дали в Пловдив, Варна, София или където и да е! Важното е да има голям спорт какъвто имаше преди 20 години!
-1
 
 
Плувен басейн ли ще правят там? ГРОБ май пак хвърля предизборни фишеци!
+4
 
 
Дано тези пари бъдат точно реализирани по проекта ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Пуснаха на търг фланелка на Левски, средствата отиват за юноша на Марица
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
Голова суша тормози любимеца от "Лаута" Ален Ожболт, тимът му не вкара в 6-и пореден мач
Насрочиха полуфинала за Купата на Аматьорската Лига
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: