ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Партенка с дъх на избори направи пловдивската зала да изглежда още по-впечатляващо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:56 / 27.07.2015Коментари (5)9879
© Plovdiv24.bg
Известният спортен журналист Божидар Статев публикува във фейсбук профила си интересен коментар-анализ за спортната зала в Пловдив и други такива в страната. Той сравнява нашата зала с останалите, включително и русенската, която е частна, като се оказва, че Пловдив е получил голяма зала, способна да приема големи първенства на цена доста по-ниска от останалите. Ето и целия коментар:

Тази седмица тръгна слухът, че Агенцията за държавна и финансова инспекция (АДФИ) ще проверява колко пари са похарчени за строителството на Колодрума. Проверката е поискана от двамата патриотични депутати Валентин Касабов и Борис Ячев. После се оказа, че целият този шум е една партенка, която много замирса на предизборна манипулация. В АДФИ наистина са получили молбата за финансова проверка, но имали много работа и щели да проверят случая след 2-3 месеца.

Очевидно не са останали особено впечатлени от проблема. Според сигнала първоначалната цена на залата била 7,7 млн. лева, а досега са били похарчени над 60 млн.

Дълбоко се съмнявам в обявената от патриотите крайна цена.Защото няма как да бъдат похарчени хазартно толкова много пари, и то отпуснати от държавата. В уикипедия е обявена началната цена и тя е 35 млн. Към нея трябва да се прибавят допълнителните траншове от държавата и помощта от общината. Така че сумата, обявена от Иван Тотев - 49 млн., със сигурност е тази. А и ще се връща ДДС. Но истината ще каже АДФИ.

Повече ме впечатли началната цена. Тази цифра може да бъде обявена само от хора, които нямат елементарни познания за спортно строителство. Независимо дали са архитекти, инженери или каквито и да са те. Просто това е един пълен абсурд, защото се отнася за супер модерно съоръжение, което е скъпо. И веднага на преден план излязоха "специалистите", които започнаха да обясняват как с много по-малко пари са построени бижута като Арена Ботевград - 4000 места за 7 млн., и Арена Самоков - 15 млн. за 2000 места. Само че тези клакьори също са въздух под налягане. Защото явно не знаят, че в тези "бижута" е забранено да се играят мачове за европейски и световни първенства, както и полуфинали и финали от шампионските лиги.Така че те служат за местна консумация и за международни турнири от ниска категория. И ако не беше спешният ремонт на варненската зала, където се похарчиха над 10 млн. лева, тази есен в България нямаше да се проведе европейско по волейбол за мъже. Защото по регламент трябва да имаме поне две зали, които отговарят на международните стандарти. И понеже не съм лош човек няма да карам тези "спецове" да търсят колко струват модерните зали в Европа и света. Ще им помогна с откритата миналия ден в Русе Булстрад Арена. Тя е почти частен проект. Братята Бобокови и компания са се бръкнали с 56 млн. лева за 5000 места. Помогнала е и държавата. А залата не е по-добра от нашата.

И накрая нещо, което ме притесни. Защо Славчо Атанасов, който беше обявил, че ще търси сметка на Тотев за похарчените пари, се скри и прати двама души в АДФИ, които нямат нищо общо с Пловдив. А иначе се натиска да става кмет. Дали пък няма той и клакьорите му да потърсят сметка с какви пари е построена русенската зала. Войводите, ако има още някои от тях да щъкат, знаят защо.

Още по темата: общо новини по темата: 171
02.01.2024
02.01.2024
01.06.2021
14.02.2020
11.05.2019
30.01.2019
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Нашата зала най грозна отвън за жалост вижте русенската тази в София нашата като че е с кръкпки баси и проекта колко години я мотат.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: