ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (9) | Вчера (28)
Колоездачното дружество чака община или държава за залата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:35 / 26.06.2010Коментари (25)6950
© Plovdiv24.bg
Основна промяна във външния вид на залата няма от около 6 месеца
Строежът на Многофункционалната зала с колодрум, който ще реши много от проблемите с липса на спортна зала в Пловдив, почти е спрял от Нова година насам. За това алармираха много наши читатели и в тази връзка се свързахме с колоездачното дружество "Цар Симеон", които са основният и за сега единствен инвеститор в уникалното спортно съоръжение. Оказа се, че наистина от зимата по спортната зала са извършвани съвсем дребни дейности.

Въпреки, че дълго време успяваха да избегнат финансовата криза и да издигнат огромния покрив, от колоездачното дружество все пак не се справиха с финансовите проблеми и чакат помощ от държавата или общината. Кризата, заедно с доста дългове, с които са завлечени от фалиралата фирма Рея, които строиха жилищните постройки в съседство, се отразиха на строежа, който за сега е спрян.

Бъдещето на строежа в момента е само чрез съдружие, обясниха инвеститорите за Plovdiv24.bg. Проведени са доста разговори с община Пловдив и с държавата в лицето на спортното министерство. Разменяни си документи, правени са проверки до къде е стигнал строежа, какво остава, но засега конкретен отговор дали ще се даде финансова помощ няма. Вече няма пречка залата да се финансира от Министерството на спорта, след като е приет и закон за подпомагане от държавата на частни инвеститори на мащабни проекти с национално значение. Залата определено е такава, тъй като на практика ще бъде най-добрата зала с най-висок лиценз в България за провеждане на всякакви мероприятия - от волейболни и баскетболни срещи, през колоездачни състезания на закрито, до музикални концерти.

За момента обаче всичко е на ниво разговори и няма конкретен отговор дали и кога ще има финансиране, дали ще бъде от община Пловдив или държавата. "Разбира се, ако някой частен инвеститор реши да ни помогне, също ще го приемем, но не виждаме кой ще бъде толкова луд като нас да инвестира в спорт в тази криза", заявяват от колоездачното дружество. По груби сметки, ако бъде намерено финансиране, залата ще бъде готова за 10-12 месеца от подновяването на строителните работи.

Многофункционалната спортна зала с колодрум, която се намира върху стария колодрум до зала Академик, е частен проект на КД "Цар Симеон". Изцяло покритата зала ще може да приема състезания по много спортове на закрито, както и колоездачни състезания на писта от най-висок клас. По тези показатели залата ще е уникална за цяла Източна Европа. Седящите места за повечето състезания ще са около 10 000, като само за колоезденето ще се намалят до 5000. В подобна зала, в която се съвместяват колоездачна писта и зала за други спортове игра националният отбор по волейбол при гостуванията си в Холандия преди седмица.
Още по темата: общо новини по темата: 171
02.01.2024
02.01.2024
01.06.2021
14.02.2020
11.05.2019
30.01.2019
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Жалко за хубавата зала. Дори и някога да се довърши, тя ще остане скрита зад ши*аните блокчета, които настроиха пред нея. Никава видимост към мащабното съоръжение, сякаш не се строи зала, която да е лице, фасада на спорта в града ни, а някакъв склад, затулен иззад тъпите блокове. Е ба си и резила, пълни кретени, както колоездачното дружество, така и проектантите. Нямали пари, преотстъпили терени за строеж, за да се дофинансират, ми променете местоположението на залата бе идиоти! изтеглете я напред към булеварда, а зад и около нея преотстъпете терените за допълнителните постройки!
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+1
 
 
НЯКОИ ДА КАЖЕ НЕШТО ЗА СТАДИОН ПЛОВДИВ ИЛИ ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ СЪШТИЯ КАТО КОЛОДРУМА
+2
 
 
Е как нищо не върви в тоя град.Що за кретени ни управляват вече 20 г.Всичко за спорта в Пловдив е построено от времето на комунизма.Сега само го рушат.
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 26.06.2010 г.
0
 
 
Дано общината намери пари.
+2
 
 
Жалко,така се радвах докато строяха ...
-1
 
 
Много тъжно... Знаех си, че така ще стане. Никой, нито от общината, нито от държавата, обърна внимание на строителството на този мащабен строеж на спортен обект в Пловдив. Общината нямя пари, а в София са ангажирани със строителството на тяхната многофункционална зала. Затова за нашата пари няма да се намерят... За да потръгнат нещата в Пловдив- следващият премиер би трябвало да е бил бивш кмет на нашия град... Може би...
0
 
 
Много тъжна е цялата тая ситуация,мислех,че досега ще гледаме вече мачове на живо по волейбол на националите,но уви май няма да е скоро,а и не се знае изобщо ще се завърши ли залата,как тая ситуация само ми напомня за някогашния започнат строеж на стадиона на Спартак и всички знаем какво стана...само железа и сега едно голямо нищо,искрено се надявам някой да даде пари за доизграждането на тази уникална зала,за да се гордеем пловдивчани.Жалкото е че в България дори не можем да се зарадваме като хората за нещо строящо се,освен за пустите молове.
+1
 
 
Честит още един "градски стадион", драги съграждани! И не забравяйте - най-важното е да не влиза в сила пълната забрана за пушене, за да не се пречи на националната стратегия на дребния бизнес. На спорта - майната му, пък и сега има такива хубави виртуални игри! Сигурно някой общинар, четейки коментара ми, ще си помисли: "този направо ми го взе от устата това". :(
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Треньорът на Марица: Готови сме за плейофи през два-три дни
Трогателно! Фенове на ЦСКА помагат на юноша на Марица
Локомотив Пловдив загуби от Чавдар, предстои двубой срещу лидера
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Димитър Кузманов стартира успешно в Хърватия, върна си на познат съперник
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: