ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (28)
Скоро почват облицовката на покрива на многофункционалната зала
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:10 / 21.11.2009Коментари (6)9181
Върху бетонна основа, която се шлифова, ще се изгради колоездачната писта
В близките дни трябва да започне облицовката на покрива на Многофункционалната зала с колодрум, която колоездачния клуб "Цар Симеон" изгражда. В момента се извършват последни проверки по покривната конструкция, преди да започне поставянето на изолационната вата, над която ще се слагат и плътните метални пана, които да покрият напълно залата. Около два месеца ще отнеме полагането на елементите на покрива до окончателното му завършване. Дори да не се покрие залата за зимата обаче, това няма да спре строителите да си продължават работата. Миналата година падналите снегове не спираха строежа на залата.

От началото на ноември започна и строителството на основата на двата виража на колодрума. Правите участъци ще бъдат изградени по-късно от технически съображения - трябва да се остави място за кран, който ще полага конструкциите на постоянните трибуни на високите етажи. Целият колодрум ще е с обиколка 250 м., каквато е дължината на всички нови такива съоръжения по света.

Чак след завършване на цялата писта ще се изгради и основата на игрището. Нивото му ще е на около метър под ниската част на пистата. Разстоянието между двете колони, които поддържат покрива е 50 метра и те по никакъв начин няма да пречат на провеждането на различни спортни мачове, тъй като за баскетбол и волейбол например са нужни под 30 метра на дължина - ще има място и за няколко реда от подвижните трибуни, преди да се достигне до колоните.

Все още се разглеждат различните варианти в какъв вид точно да са подвижните трибуни, които ще се поставят при провеждането на състезания на игрището. Желанието на строителите от колоездачния клуб е подвижните трибуни да бъдат с капацитет от 5000 места, които заедно с постоянните места в залата - също 5000, да закръглят общата бройка до 10 000 седящи места при провеждането на баскетболни, волейболни и други подобни спортни мероприятия. Осветлението на залата пък ще се изгражда по проект на лидера в електрониката в световен мащаб - Филипс.

По външната част на залата все още се правят промени в проекта. Главният архитект на залата Сандер Даума е направил лека корекция на главния вход, чийто нов вид ще наподобява колоездачни очила, с добавяне на лека извивка на покрива над главния вход. Всъщност в почти всички части от проекта се правят промени в движение, тъй като от колоездачния клуб понякога жертват време от проекта, за да прегледат всички възможни оферти и да изберат най-добрата като предложение, и като цена. За това и краен срок не може да бъде даден, уточняват още от колоездачния клуб "Цар Симеон".

Улицата, която Община Пловдив изгражда като пресечка на бул. "Менделеев", вече е асфалтирана. Изградено е част от осветлението, поставят се тротоарните плочи. Улицата ще води към централния вход на залата от където ще се разделя на две - едната пресечка на север към жилищния комплекс от блокове в съседство на залата, а другата - на юг към входа на подземния паркинг на залата. Изходът от подземния паркинг пък ще бъде в другата посока, към бул. "Найчо Цанов" и по този начин няма да има преплитане на движението влизащи-излизащи. Plovdiv24.bg ще продължава да следи изграждането на най-големия проект в града, както и може би единственото сериозно спортно съоръжение, което наистина се строи, а не седи само по чертежи и като обещания от политици.
Още по темата: общо новини по темата: 171
02.01.2024
02.01.2024
01.06.2021
14.02.2020
11.05.2019
30.01.2019
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Колко мазни политици със свещи ще са на откриването на таз зала и ще се тупат, че по тяхно време е станало всичко,а къде са сега,никакви ги няма. Вчера на снимките със мирзливите тролей бяха толкова смешни,че чак жалки. На откриването на тази зала не трябва да има и едно политическо говедо от нито една партия,Нямат засуги за това.
0
 
 
това за входа като очила звучи мн интересно - няма ли някакъв готов рендер да се види
0
 
 
Браво, и моята благодарност като пловдивчанин на хората които правят този проект. Радвам се че ще има къде спортистите на града да се развиват, ще има каде ние даизразяваме гордоста си с тях. Надявам се че залата ще се използва и за големи концерти, за мен ще е удоволствие което няма да порпусна ако големи групи свирят в Пловдив.
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 21.11.2009 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ЦСКА за най-добрия млад пловдивчанин: Гордеем се с теб, Ицо!
Над 500 щангисти от цялата страна вече са в Асеновград за държавното първенство
Марица победи Спартак-2, но предстои друго градско дерби за първото място
Кирил Десподов отново е №1, ето всички призьори от церемонията "Футболист на годината"
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: