ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Залата на Колодрума нажежи страстите в Общинския съвет
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:25 / 24.04.2014Коментари (8)5821
© Plovdiv24.bg
Кметът на Пловдив получи разрешение от местния парламент да преговаря с Министерството на финансите за средствата, с които да бъде завършена спортната зала Колодрума, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Точката, която предизвика бурни дебати, бе приета с 28 гласа "за", 1 "против" и 5 "въздържал се". 

Обсъждането на дневния ред започна с предложението на Николай Радев от БСП тази точка да бъде отложена за следващата сесия, за да може да се изготви документ за това каква е себестойността на залата, какви пари са дадени до момента, какво е свършено и какво предстои. Това предложение бе подкрепено и от групата на НИЕ, които от своя страна поискаха създаването на специална комисия. 

Зам.-кметът Димитър Кацарски обясни, че тази точка е внесена за обсъждане, тъй като има писмо от Министерството на финансите, в което се казва, че залата би могла да се финансира след решение на Общинския съвет. 

От думите му стана ясно, че всички разходи за първите 12 милиона лева и фактурите за тях са внесени в МФ, както и че е даден подробен отчет за всичко направено и предстоящо да се свърши. 

Предложението за отпадане на точката от днешния дневен ред в крайна сметка не бе прието.

В началото на същинското обсъждане отново Николай Радев заяви, че БСП няма да участва в гласуването, защото принципно е "за" залата, но не са съгласни тази точка да се гледа днес. 

В кулоарите на местния парламент кметът Иван Тотев обяви за неверни обвиненията, че в МФ няма изпратени фактури за досегашните разходи. Фактури за близо 2 млн. лева например са внесени през септември-октомври 2013 г., но по тях не са постъпили никакви пари в Общината, а това означава, че сега тя трябва да ги плаща. Градоначалникът даде пример фактура за покрива на съоръжението на стойност 180 000 лв., които средства фирмата-изпълнител вече си иска, а те всъщност не са преведени от държавата.

Тотев изчерпателно обясни, че договорът за залата на Колодрума е на стойност 24 милиона лева без ДДС. Тук е включено изграждането на самата зала до Акт 16, тоест тя да стане ползваема за организирани мероприятия. От думите на кмета стана ясно, че за прилежащата инфраструктура, например паркинг, ще се търсят допълнителни средства. 




Още по темата: общо новини по темата: 171
02.01.2024 »
02.01.2024 »
01.06.2021 »
14.02.2020 »
11.05.2019 »
30.01.2019 »
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
залата е за Пловдив и пловдивчани не за Бойко,Доган или Станишко затова се вземайте в ръце и оправяйте нещата за да не дойдем със сопите нагли общинари
+6
 
 
Докато БСП и ДПС са на власт, Пловдив няма шанс за развитие, а мнозинството пловдивчани никога не биха застанали зад тях. Толкова добри проекти за града ни няма да бъдат изпълнени, ако сегашното правителство остане на власт...дано поне евроизборите да им намалят надутото самочувствие, защото е много лесно да раздаваш смешни подаяния на майки и пенсионери, финансирани от огромни и безразсъдни заеми, които поколения наред ще трябва да се връщат.
+7
 
 
Когато е казано: Ако те ударят по едната страна, обърни и другата" дали са визирали позицията на БСП и Николай Радев? Грях ли е, че след Велик ден го мразя заради постъпката на Юда спрямо града ни? Много ли ще е, ако помоля да публикувате и снимка на този "загрижен" за Пловдив "интелектуалец"? Нека ежедневно отдаваме полагащото се внимание на родните избранници - "поборници" за по-добър Пловдив!!! Нека отдадем всеки му заслуженото поне на следващите избори!!! Мечтая за деня, такива решения от Общински съветници да ги събират с избирателите в Бюрото по труда!!!
на 24.04.2014 г.
+8
 
 
Сганта наречена БСП,ДПС и НИЕ увърта въпроса защото наближават избори,и ако кмета получи разрешение да разговаря в МС за финансиране на залата от там ще получи категоричен, но завоалиран, отказ,а това ще руши имиджа на коалицията преди изборите. Ако бяхме хрантутнишка БСП или ДПС община щеше да е друго.
+8
 
 
Огромната грешка на народа ни ... че не е окървавил "прехода" с олигархична кръв на тогавашните душмани - комунистите !! Сега те продължават да смучат кръвчицата ни,като кърлежи .. гласувайте още за тях !! Та и децата ви,да видят глупостта,която правите на всеки 2/4 години ... !!
+12
 
 
Аман от тъпи комунисти спиращи развитието на града. След като принципно са "за" докога ще продължават със спънките. Безспорен факт е, че това е най - адекватното управление на Пловдив в последните 25 години.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Вдигане на тежести - състезания и подготовка
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: