ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (28)
Министър Нейков: Между 12 и 15 млн. лв. са необходими за завършването на Колодрума
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:52 / 18.02.2011Коментари (5)7730
© Plovdiv24.bg
На днешният патронен празник на СУ "Васил Левски", за който специално бе дошъл спортният министър Свилен Нейков, Plovdiv24.bg направи кратко интервю с него. Министър Нейков отговори на наболели въпроси касаещи спорта в Пловдив.

Каква е ситуацията около стадион "Пловдив", ще бъде ли подпомогнат от държавата?

Засега само водим преговори, но те са за бъдеще време, за да може стадиона да има определен статут и да бъде подпомогнат от държавата няма друг начин иначе да се получи.

Варианта с концесията за стадион Пловдив, ще се осъществи ли?

Може да бъде даден, но трябва да има инвестиционна политика и инвестиционна програма.

Документите вече са дадени, чака се единствено решението?

И двата варианта са приемливи и даването на концесия и подпомагането на държавата, стига да има концесионер и да знаем, че има една добра концесионна политика.

Тече ли разследване около приятелския мач България-Естония?

Започнали сме, но не точно разследване, запознаваме с всички документи около този мач. Инспекторатът на министерството прави проверката. По думите на Борислав Михайлов обаче българската страна няма вина, тук става въпрос за некоректност от страна на съдията. Малко се преекспонират нещата в случая.

А каква е ситуацията с замразения строеж на Колодрума?

По отношение на него, работим за неговото завършване. Създаден е екип, който включва експерти от спортното и финансово министерство, както и от общината. Искаме Колодрумът да бъде завършен, но има процедури, които трябва да спазим. Те са такива, които не мога да се случат за месец-два. Ако се движим по закон, първо трябва да се докаже, че не е държавна помощ.

Какви средства ще бъдат необходими за завършването и от къде ще дойде тази финансова помощ?

Между 12 - 15 млн. лв. може да бъде завършен Колодрума. 

Зам.-кметът Георги Титюков, който също присъстваше на тържествата на Спортното училище, изказа своята благодарност към спортния министър за това, че е взел идеята за довършването на Колодрума.

"Още на 17 май поставих този въпрос и в този кратък период Свилен Нейков е направил среща с финансовия министър и с колоездачното дружество "Цар Симеон". Искам лично да му благодаря, че взе присърце този въпрос, тъй като Пловдив няма голяма, хубава, многофункционална спортна зала".
Още по темата: общо новини по темата: 171
02.01.2024
02.01.2024
01.06.2021
14.02.2020
11.05.2019
30.01.2019
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И какво последно се строи на мястото на стария колодрум - многофункционална спортна зала или нов колодрум? Да не се окаже, че е пак някакъв МОЛ? Дано не!
0
 
 
Дай боже това да се случи. Надеждата ми е, че понякога тези хора от които зависят тези неща, все пак осъзнават, че след тях остава построеното и нищо друго....
+4
 
 
Или казано по друг начин :въпрос: "Каква е ситуацията около стадион "Пловдив", ще бъде ли подпомогнат от държавата? отговор: на никой в софия не му пука за вашия стадион. Какво като е най големия. Засега ще ви позамажем очите с разговор. въпрос : "А каква е ситуацията с замразения строеж на Колодрума?" - отговор " вместо да довъшим Колодрума за 15 млн. ние си построихме зала в софия за 100 млн. Така че и Колодрума не е на дневен ред"; въпрос: "Тече ли разследване около приятелския мач България-Естония?" отг.: не, защото ако почнем да ги разследваме, ще ги хванем всички" И накра Титюков пък му благодари..... за какво ли?
+4
 
 
По-малко "шпрехен",повече работа, Г-н министър. В Пловдив сме се наслушали на приказки от 20 години насам,както никъде другаде в България и не им вярваме. Вярваме само резултати на реално свършена работа. Желая Ви успех и - не го забравяйте!...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Манол Георгиев: Изпуснахме уникален шанс да бием Спартак, те изравниха след карамбол
"Канарчетата" се похвалиха с повиквателни за националните отбори за девойки
Пуснаха на търг фланелка на Левски, средствата отиват за юноша на Марица
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
Голова суша тормози любимеца от "Лаута" Ален Ожболт, тимът му не вкара в 6-и пореден мач
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: