ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
НФСБ поиска комисия за Колодрума
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:21 / 24.04.2014Коментари (0)3611
©
Общинските съветници от патриотичните сили около НФСБ няма да подкрепят на днешното заседание на ОбС входираното от Иван Тотев предложение да му се даде мандат за преговори с МС за отпускане на 12 млн.лв за довършване на Колодрума, ако не се сформира комисия с представители на всички политически сили в местния парламент, която да изясни за точно какви пари и срещу какви дейности се отпускат. Това заявиха общинските съветници от НФСБ Славчо Атанасов и Слави Георгиев на пресконференция в Пловдив. 

Различните суми, които се въртят в продължение на две години и половина, пълната неяснота за какво точно се харчат тези пари, тоталната липса на количествено-стойностни сметки и съсредоточаването в ръцете на една единствена фирма на огромни средства, будят сериозно притеснение, мотивираха се общинските съветници от НФСБ. 

"Пълно заблуждение е, че приложеният към предложението договор с "Главболгарстрой" представлява цялата документация по този проект, липсват количествено-стойностни сметки, няма ги необходимите спецификации какви пари за кои дейности точно отиват", посочи Слави Георгиев

По думите му най-притеснителното е, че с тези 28 млн. лв, преведени на ГБС, Колодрумът няма да бъде завършен. За да се финализира изграждането на спортната зала, освен тези 28 милиона, са нужни още 6 милиона без ДДС за акустика и озвучителна техника например. 

"И не само това, дори нужните средства да бъдат преведени веднага, залата няма да получи Акт 16, тъй като не е ясно колко пари ще са нужни за прилежаща инфраструктура и подходи към сградата. Нещо по-лошо, няма проект за изграждането на паркинги и процедурата дори не е стартирана от Иван Тотев", посочи още Слави Георгиев

"Като пловдивчани, ние също сме радетели в града да има такова спортно съоръжение и подкрепяме реализирането на обекта, но в никакъв случай няма да подкрепим работата на тъмно. Общинските съветници и гражданите на Пловдив реално не са запознати нито със сумите, нито с извършените дейности по спортната зала, защото общината пази пълно мълчание по тези нееднократно задавани към кмета Тотев въпроси. Пълната неяснота води до тежки съмнения, че парите не се разходват почтено и прозрачно, все пак става дума за публични, а не частни инвестиции, които би следвало да са изцяло прозрачни", допълни още Атанасов. 

"Притеснява ни начинът, по който се харчат парите, защото същата фирма е в тесни лични отношения с Иван Тотев. ГБС построи хотел Империал, даде един милион лева назаем на майка му и построи новата фамилна къща на ул "Богомил", реализира и доста сериозни обществени поръчки за десетки милиони в Пловдив. В създадената пълна неяснота около Колодрума, оставаме със сериозното съмнение, че в момента Тотев панически търси пари, за да довърши договора на ГБС. За останалите средства, които са нужни за окончателното довършване на Колодрума, Тотев дори не споменава", коментира и Слави Георгиев.


Още по темата: общо новини по темата: 171
02.01.2024 »
02.01.2024 »
01.06.2021 »
14.02.2020 »
11.05.2019 »
30.01.2019 »
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: