ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Откриха новия паркинг на Колодрума, вижте залата дни преди откриването й!
Автор: Мария Морунова 12:57 / 18.08.2015Коментари (20)14247
Външният паркинг на спортната зала Колодрума символично бе открит днес в присъствието на кмета Иван Тотев и всички районни кметове, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Градоначалникът разясни, че паркингът е с капацитет 200 места. Това е първият етап, но заедно с местата в подземния паркинг ще са достатъчни да обслужват залата.

"Паркингът ще бъде предоставена на ОП "Синя зона, паркинги и гаражи", за да може по тарифите на община Пловдив местата тук да се ползват и от живеещите наоколо, а също и почасово", обясни още Тотев и допълни, че на месец наемът за едно паркомясто ще е 50 лева.

Плановете на местната власт са паркингът да бъде разширен с още 100 места, а в южна посока от него пространството да бъде облагородено и там да се изградят спортни площадки и игрища. В зоната на запад пък се предвижда да има детски площадки.

Градоначалникът припомни, че строежът на паркинга започна в началото на юни, а стойността му е 2 млн. лева, тъй като в тази сума влиза и направата на две канализационни системи. На сесията на ОбС пък на 27 август ще бъдат гласувани тарифите за ползване на залата. Към момента се мисли за спортни събития наемът да е 6 хил. лева на ден, а за концерти - около 9 хил. лева на ден.

На сесията ще бъдат гласувани и 23 хил. лева за закупуването на електрокар, който ще стои в подземния паркинг и ще се ползва за извозването на техника вътре в залата.

Към момента тече и обзавеждането на съблекалните. Иначе залата е с 6200 места, над 27 хил. кв. метра разгъната застроена площ, монтирани са и две видео стени. Кметът отново поясни, че сумата за строежа на залата е 49 млн. и 500 хил. лева.

Залата се подготвя за домакинството си на 27 август на Световното първенство по таекуондо, както и за официалното си откриване на 30 август.



(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 171
02.01.2024 »
02.01.2024 »
01.06.2021 »
14.02.2020 »
11.05.2019 »
30.01.2019 »
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
На всички недоволни от двете колони в залата, които се упражняват в остроумие по въпроса, ще припомня два всеизвестни факта. Първо, залата е била предвидена да обслужва ОСНОВНО нуждите на колоездачното дружество "Цар Симеон", което и започна строежа. Залата не е имала за цел да конкурира софийската Армеец и/или други като нея. Трябвало е да бъде закрит колодрум с колкото може повече допълнителни функции. Но основно - колодрум. Второ, Община Пловдив стана собственик на недостроената сграда в ето този момент. Какво трябваше да направи общината тогава? Да бутне половината изградено, да преправя проекта, да започва от начало и т.н.? На който не му харесва, да не ходи. На останалите - честито!
+5
 
 
Ако публикуваните цифри за провеждане на спортни мероприятия са верни, това е БЕЗУМИЕ!!! Елементарна сметка: 6 000 лв. за 24 часа - са 250 лв. за 1 час. ТОВА ОБРИЧА СПОРТА В ГРАДА НА ГИБЕЛ!!! Колко спортни клуба са готови да броят тази сума??? Давам конкретен пример: Залата намираща се в кв. Меден рудник в гр. Бургас се наема от спортните клубове срещу 6 лв. на час!!! Така се развива масовият спорт! Местната схема /Пловдив/ кара клубовете да ПРОСЯТ пари от родителите на децата, за да се плащат сметки, които потъват неясно къде??? Предлагам: Ниски /преференциални/ цени и осигурени сигурни часове /извън работно време/ за клубовете, които развиват масов КОЛЕКТИВЕН спорт; За клубовете, които развиват ВИСОКО СПОРТНО МАЙСТОРСТВО да се осигуряват часове в работно време. Според мен има варианти два спорта да работят едновременно. Община Пловдив подписва договори за реклама с въпросните клубове и отчита разходите по залата. На екипите да има логото на Община Пловдив и т. н. Експертите да доразвият идеята!!!
+3
 
 
Хора, наистина ли си мислите, че ако е изчислено, че колоните по фасадните стени ще понесат тежестта на покривната конструкция, архитекта или експертият съвет не са се сетили да премахнат колоните! Това не е спортна зала, а покрит колодрум. А е колодрум, защото собственик на терена на бившия колодрум е колоездачното дружество!
+4
 
 
Някои от тук коментиращите не разберат , че преди всичко това е един уникален за Европа покрит колодрум и многофункционална зала, а не единствено арена за любимите им чалга концерти.
+9
 
 
Много е хубаво това,че имаме нова зала в Пловдив,но за тези пари щеше да се довърши проекта на стадион Локомотив в които влиза и ЗАЛА и да се довърши стадиона на Ботев. Просто за по-малко пари ,щяхте да направите щастливи доста повече хора, скъпи управляващи.Надявам се занапред да се осъществят и тези мечти на хиляди пловдивчани !
+14
 
 
Мисля, че цената от 50 лева на месец напомня за един паркинг в панаирното градче, който "пращи" от клиенти
+12
 
 
С пари за два стадиона отговарящи на всички изисквания построиха закрит колодрум за 6000 души и паркинг за 200 коли?!?! Е.а ти и чудото! Как не се "наусвоявахте" на средства?!
+2
 
 
Сграда без колони, човек без кости! А бе тва комундетата още ли живеят в парарелен свят! Кога ще си отворят очите! И още нещо, архитекта нито проектира, нито изчислява колоните и гредите. За това си има конструктори! Орешарски и Каймаканина каквото можаха, направиха, за да осуетят строежа. Така че бъдете благодарни, колкото успяха да забавят нещата, все е кяр!
+2
 
 
Добре че идват изборите, че ни зала, ни надлез Скобелева майка щяхме да видим това лято :) Иначе си е супер, че Пловдив най-сетне ще има зала. Обаче тия двете колони направо са като трън в окото. Умът ми не побира как са могли да одобрят проект, който включва колони по средата на залата. Не се сещам някъде другаде да съм виждал нещо подобно. И едно предложение към общинската администрация и кмета - ясно, че от подобни проекти трябва да се печели, но защо ще го пускате паркинга като платен? Кой знае какъв наплив за този паркинг няма да има, а и няма чак толкова много потенциални ползватели - пуснете го безплатен!
+8
 
 
Е пак ще имаме нещо уникално в Пловдив де, зала строена в 21век с колони в средата, знае ли човек, това може да стане атракция и хората да искат да видят такава забележителност!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: