ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (26)
Строежът на многофункционалната зала върви по план
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:56 / 27.08.2008Коментари (0)9842
Строежът на многофункционалната зала на Колоездачното дружество "Цар Симеон" върви по план, установи проверка на Plovdiv24.bg. "Черната" работа вече е свършена, след като с цената на много труд и средства вече е отлята огромната фундаментна плоча, върху която ще продължи строежа. След полагането на основите и арматурата, 6 денонощия непрестанно е наливан бетон, за да бъде готова 10 декаровата плоча. Тя е дебела 80 см, а цялото количество налят бетон е 20 000 тона. Поради денонощната работа е монтирано и осветление на строителния обект.

Въпреки, че за момента почти по нищо не си личи мащаба на проекта, голяма част от строителните работи са свършени, а вече е платен и уникалния покрив. В близките дни ще започне изграждане на носещата конструкция, върху която ще бъде поставен покрива. 65 тира ще пристигат поетапно, за да доставят всички части на носещата конструкция. Целият проект е уникален сам по себе си, като почти непрекъснато строителите се сблъскват с неща, които никой в България не е правил до сега. Ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия са дошли да наблюдават строежа именно поради факта, че се извършват уникални дейности, където няма къде другаде да видят.

За качеството на бъдещата зала е достатъчно да бъде споменат и нейният архитект - Сандер Даума, който е част от проектантския екип на олимпийските селища в Атина и Лондон. Залата ще може да приема различни спортове, сред които колоездене, баскетбол, волейбол, хандбал и други. За колоездачните състезания залата има на разположение 5000 постоянни места и може да приема състезания от най-висок ранг. Всъщност пловдивската е единствената напълно покрита зала в Източна Европа, като подобни има само в Германия, Холандия, Франция, Испания и други големи имена в колоезденето в Западна Европа. Когато се организират състезания по баскетбол, волейбол и други, които не ползват колодрума, там ще бъдат поставяни временни трибуни и така капацитетът на залата се удвоява до 10 000 места.

Поради огромните мащаби и трудностите около строежа инвеститорите и изпълнителите на проекта не могат да се ангажират с конкретни дати за завършване на залата. Все пак прогнозата е, че ако всичко върви по план, тя ще е готова през лятото на 2009 година.
Още по темата: общо новини по темата: 171
02.01.2024
02.01.2024
01.06.2021
14.02.2020
11.05.2019
30.01.2019
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: