ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Общината поема близо 8 млн.лв. задължения на колоездачното дружество за залата на Колодрума
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:20 / 14.02.2012Коментари (9)7330
© Plovdiv24.bg
Както вече Plovdiv24.bg единствен и първи писа, Община Пловдив ще плати задълженията на Колоездачното дружество към съответната банка и ще влезе в реално владение на спортната зала на Колодрума. Това заяви в интервю за сайта ни кметът Иван Тотев, който отговори на въпроса на нашия репортер кога ще бъде завършено съоръжението и по какъв начин.

Днес на пресконференция градоначалникът припомни отново, че последната година и половина работата по проекта върви много активно, за да се стигне до успешната договорка с колоездачното дружество. Предложението за покриване на дълговете му влиза на предстоящата сесия на общинския съвет на 16 февруари, четвъртък. Тотев уточни, че реалните такива са близо 8 млн. лв., които най-късно до 31 март общината трябва да погаси. 


(c) ПОТВ
Новата зала ще носи името на града ни, а като компенсация колоездачното дружество ще получи 280 кв. м. от залата за безвъзмездно ползване в рамките на 10 години за съблекални, стаи за допинг контрол и 70 кв.м. търговска площ, както и 50% от правото на строеж от хотелската част. Според градоначалника за цялостното довършване на залата ще са необходими още близо 7.5 млн.лв., които вече са осигурени от отпуснатите с решение на Министерски съвет 15 млн.лв.

"Гарантирам, че спортната зала на Колодрума ще е готова в рамките на този мандат, дори смятам, че до края на 2013 г. ще е завършена", категоричен беше в интервюто за Plovdiv24.bg кметът и допълни, че следват процедурите по ЗОП, избор на изпълнител, строеж и рязане на лентата.

Градоначалникът сподели още, че след откриването на залата, най-вероятно там ще се проведе Европейско първенство по колоездене, предвид това, че в Югоизточна Европа единствената писта за колоездене ще е тук.
Още по темата: общо новини по темата: 171
02.01.2024
02.01.2024
01.06.2021
14.02.2020
11.05.2019
30.01.2019
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз пък предлагам да се изчака банката да изземе залата от предишните инвенститори,общината да даде въпросните средства за довършване и да поделят собствеността.По този начин ще се спестят плащанията към банката и пак ще имаме зала
0
 
 
Как пловдиската зала ще бъде построена за 15-20млн.лв.Нали със супер отстъпка ГБС построй зала Армеец за 90млн.лв.Май голямо крадене е падало в София а?
-1
 
 
Всичко е много хубаво, но вече 5 години чакаме да се завърши залата, но за съжаление това така и не става. И КАКЪВ Е този инвеститор който преди 5 години е изтеглил 1,5 млн. евро заем, а сега има да връща 4 млн. евро??? Отделно от това били необходими още 4 млн.евро за да се довърши залата. Не съм експерт, но тази сума няма да стигне за довършителните работи при положение, че до сега е извършен само грубия строеж. Преди 5 години според инвеститора общата инвестиция щеше да възлиза на 5 млн. евро, а сега се оказва, че Община Пловдив ще заплати поне 8 млн.евро и отгоре на това влиза в съдружие за 50% от правото на строеж от хотелската част. И нали до залата се изградиха няколко блока и от продажбата на апартаменти в тях трябваше да се финансира завършването на залата??? Защо Община Пловдив поема само пасивите и плаща сметките, а не потърси и половината от активите (разбирай от готовите апартаменти). И като се прибави, че за съжаление както от опит знаем, Община и Държава не са добри собственици на имуществото си, а в съдружие с частници се образуват схеми за източване на средства, то положението става "си таковало знаете кое"....
+2
 
 
Браво, важното е, че ще я има тази зала. Успех в начинанието!
+2
 
 
Отлична новина. Чакам Кирил Спасов да коментира.
+2
 
 
Супер! С тази зала ще сме №1 като спортен град! Виждаме вече и срок - идеално! Остава сагата ни със стадион "Пловдив"! Също и да имаме модерна база за плуването, с капацитет за състезания от най-високо ниво!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: