ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Първите 100 дни на новия кмет: Вие питахте, той отговори
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:15 / 12.02.2012Коментари (40)15937
© Plovdiv24.bg
Какво успя и какво не за 100 дни управление кметът на Пловдив Иван Тотев, трудни ли бяха те, как вижда развитието на града ни до края на мандата си, ще успее ли да направи Пловдив един още по-приятен за живеене и атрактивен за туристите град? За отговор на тези и още много други въпроси, се срещнахме с младия кмет в кабинета му в Община Пловдив.
 
Репортерът на Plovdiv24.bg Искра Койчева разговаря с градоначалника за развитието на важни за града ни проекти като чаканото от години разширение на бул. "Шести септември", Ухото на Коматевския възел, асфалтирането на бул. "Васил Априлов", проектът Модър- Царевец, проблемът с осветлението на града.

По време на интервюто кметът сподели идеята си за новата визия на Главната и за изграждането там на подземен музей.

Естествено, не пропуснахме да го попитаме и за бъдещето на стадион Пловдив и какво мисли за това, че ако се реконструира, в града ни могат да идват световно известни рок банди. От интервюто ще разберете още кога ще бъде готова спортната зала на Колодрума, ще се ремонтира ли закрития басейн на "Младост" и ще има ли Пловдив втори такъв, както и изграждането на втори гребен канал.

Тотев съобщи, че в най-близко бъдеще на остарелия тролейбусен транспорт в Пловдив ще бъде сложен край, а до месец ще заработи нова Интернет система за следене на градския транспорт.

Отговорите на това, дали ще останат прелезите до Гребната база и мисли ли се за изграждането на пътни възли за улеснение на движението на автомобилите и рейсовете от градския транспорт или задръстванията в тази част на града, скоро ли ще започне разширяването на пътя Пловдив-Асеновград и на още много въпроси, гледайте в интервюто с инж. Тотев, дадено специално за читателите на Plovdiv24.bg.



Още по темата: общо новини по темата: 174
29.10.2013 »
24.04.2012 »
17.04.2012 »
20.02.2012 »
17.02.2012 »
14.02.2012 »
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Добре казано остава да видим действието :)))))))))
+1
 
 
И сега какво? И кмета призна, че в администрацията или е пълно с идиоти или се краде на поразия. На финала на интервюто ясно заяви, че Пловдив е втория по-големина град и разполага с втория по големина бюджет. За съжаление няма и едно нещо по което да може да се сравним с "първия" по големина град,нито с транспорт, нито със спортни съоражения, паркове и зали, а продължаваме да виждаме как нищо ново не се случва и после кмета се чуди как "пловдивчани не си харесват града за живеене", а това не е съвсем вярно - харесваме си града, но не ни харесва да го "закопават" все повече и мръсния въздух който сме принудени да дишаме. Цялото интервю изобилстваше на светли идеи, за съжаление всичките в неопределено бъдеще време и нито една с конкретни срокове и ясни изпълнители т.е. отговорни лица.
0
 
 
Нужна бе сериозна ,интелигентна управа на град като Пловдив. Беше унизително и в ущърб на развитието му,да се вихрят случайни и посредствени хора в управлението,като на разни воеводи и атанасоф'ци.Има много да се прави за града,имайки предвид и спецификиката,освен историята му.Надявам се да се решат по степен на важност наболелите проблеми. Еестествено, това е възможно с участието на всички нас-етиката и професионалността е в основата.
+3
 
 
Кметът се е подготвил добре за това интервю! Аз лично съм приятно изненадана от стила и изказа! Имах други впечатления!! Браво! Вярно е, че не отговаря конкретно на въпросите, които му задохме, но пък очертава визията за развитиета на града ни и споменава доста практически действия, които ще предприеме. Хареса ми и това, че се "осмелява" да развали договори, които са неизгодни за Общината, да излезе от неизгодни сдружавания. Дано успее и той и екипът му, пък и ние всички, които можем да съдействаме като граждани, за да стане нашият Пловдив наистина по-добро място за живеене и бизнес!! Успех!!
+3
 
 
Много добре говори кмета,пожелавам му да си запази ентусиазма до края на мандата.Признавам си,че бях доста скиптичен към избирането му,но дано да ме опровергае и да направи добри неща за града ни.Напълно прав е за проектирането, без проект не може да се остойности никъква дейност, нито да се контролира качеството на изпълнение.
+8
 
 
интервюто е направено добре. кметът има добър екип по протокол, подготвил го засега добре.разгледах бюджета, за съжаление нищо ново- има хаотичност, нерагламентирано намеление на издръжки по дейности. тизи бюджетари как режат: от тук 1000лв., от там 3000лв. и т. н. и са скалапили рамките както всякя година. не разбирам защо беше качен на интернет страницата на общината бюджета и после беше свален.заради това, че увеличи заместник -кметовете по райони, не съм съгласен с кмета и тази толерантност към неговите послушковци (в повечето случаи некадърници)ме кара да смятам, че всичко е камуфлаж отново и отново.....
+3
 
 
Звучи добре, изглежда подготвен... Общо взето, съм умерен оптимист. Единствено не ми хареса накрая тази пасивност за Ягодово, защото преди беше силно ангажиран, но в крайна сметка е прав. Би трябвало областният сега да поеме щафетата.
+5
 
 
а как смята г-н Тотев да реши проблема с бездомните кучета
+9
 
 
И още нещо ще добавя - за тролеите. Не слушате добре - никой, нито кмета, нито който и да било няма против тролейбусния транспорт по принцип. Чисто и просто договорът между "приватизираната" от червения бизнесмен (на мен ми звучи като червен боклук) Ангел Батаклиев бивша общинска фирма Градски транспорт и Община Пловдив СИСТЕМНО не се изпълнява. В резултат на което Община Пловдив има всички основания да прекрати този ощетяващ общината и гражданите договор. В следствие на което няма да ни се налага да виждаме тези пародии на тролеи по улиците, които по-скоро пречат на движението, отколкото да возят някой вътре. А тролеи ще има - чисто нови и хубави, когато му дойде времето. Първо трябва да се бие шута на назначения червен милионер Ангел Батаклиев. Хубавите работи стават бавно и започват с разчистване на наследените лайна.
+8
 
 
Четейки част от коментарите, се ядосах на един от тях. Тотев казва нещо, на което трябва да се обърне специално внимание. Спрете един път за винаги с глупавите квалификации за изоставането на Пловдив. Това е изключително вредна анти-реклама и вреди сериозно на имиджа ни като град. Не казвам, че не трябва да сме критични и тъкмо това отличава Пловдив много сериозно от Варна и Бургас. По отношение на манталитет ние сме много по-близо до София. Нашия град нито е изостанал, нито пък е напреднал особено много. Нашия град успя да оцелее и да си намери много сериозно място в икономиката на България. Пловдив има втория по големина бюджет в България. Въпреки, че нямаме нито море, нито пристанище, нито летище като във Варна и в Бургас и съответно възможностите за приходи и работни места, свързани с туризма и мореплаването, пак имаме ниска безработица, обем на строителство равен на този по Черноморието, втората по големина (след София) миграция на хора към града ни в последните 10 години. Най-интересния факт на преброяването миналата година за мен поне не беше, че оставаме втория по големина град в България, а че най-много хора след София са имигрирали да живеят в Пловдив - с всичките рискове, които носи едно такова нещо за един човек. Да, колкото и да ви е чудно, Пловдив e втория най-предпочитан град за живеене след София - ТОВА Е НАЙ-ИСТИНСКАТА КЛАСАЦИЯ ЗА ПРИВЛЕКАТЕЛНОСТ НА НЯКОЙ ГРАД - БРОЙ НА ХОРА МИГРИРАЛИ КЪМ НЯКОЙ ГРАД. Да, Пловдив се управляваше дълго време зле, общината беше буквално оглозгана от корупция и най-нагли кражби. И в момента има много концесии, ПЧБ и договори, които тежат като воденичен камък на шията на града ни. Но бизнеса в града ни е успешен. Къде случайно, къде благодарение на човешкия фактор в града ни и особено около него бяха направени значителни инвестиции на зелено. Тази година например пловдивския бизнес инвестира над 150 милиона евро, а инвестициите във Варна и Бургас (след бума с хотелското строителство) клонят към нула. Нашият град има всички основания (сега вече и очевидно добро общинско управление) за УСТОЙЧИВО развитие. За две-три години ще настигнем и ще задминем Бургас в привлечени средства по европроекти. За първи път виждам много добра управленска стратегическа мисъл и се надявам новия кмет с екипа си да я претвори в дела. Не всичко, което правят и мислят да правят, ми харесва, но това определено е верния път. Ако се случи на 80%, пак ще е голям успех и се надявам да претворят добрите намерения в дела. Пак казвам - нека бъдем критични, без да си плюем на физиономиите. Поздравявам и News.Plovdiv24.bg и Искра Койчева за интервюто и за това, че не спестиха неудобните въпроси.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: