ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Монтират огромния покрив на Многофункционалната зала
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:57 / 16.07.2009Коментари (0)12041
От вчера започна поставянето на огромния покрив на Многофункционалната зала с покрит колодрум, която се изгражда от КК "Цар Симеон" върху техен частен терен, на мястото на стария колодрум до Асеновградско шосе, видя репортер на Plovdiv24.bg. Залата придобива все по-завършен вид, като до края на другата седмица трябва да бъде завършена основната част от покрива на залата.

Вчера бе монтирана централната конструкция върху двата стълба в средата на колодрума. Тя ще поддържа още няколко подобни конструкции, около които вече ще се "плете" останалата част от покрива. Днес успоредно бяха поставени две от страничните конструкции, утре ще се сложат още две. С поставянето на основните части на покрива габаритните размери на залата ще си личат и вече на всички ще е ясно за какъв мащабен проект става дума.

В завършен вид залата ще има 5000 постоянни седящи места, които ще бъдат разположени около колодрум с олимпийски размери. В Многофункционалната зала ще се провеждат и други спортни събития - волейболни, баскетболни, хандбални и още редица различни спортове, като за тях ще могат да бъдат поставяни и подвижни трибуни, които ще увеличат капацитета зрители до около 10 000. Залата ще има и подходяща акустика за концерти.

Съоръжението, проектирано от световният лидер в този вид зали архитект Сандер Даума, е уникално за цяла Източна Европа и ще постави Пловдив в центъра на спорта на Балканите. Залата се строи върху частен терен на пловдивското колоездачно дружество, който клубът притежава още от началото на миналия век. Изглежда проектът ще бъде завършен в срок - около началото на 2010 година, въпреки трудностите, които изпитваха по време на строителството от колоездачното дружество, и най-вече напук на всички недоброжелатели, сред които и редица пловдивски и национални медии. Няколко години лъжливи медии вече се опитват да прокарат тези, че няма да се прави зала, а търговски центрове или жилищни сгради, че е правена някаква скандална заменка с Община Пловдив, а последно пловдивски ежедневник "продаде" залата на Си-банк, без изобщо да има нещо вярно в това. В същото време от Общината на няколко пъти обещаваха, че ще строят "Многофункционална спортна зала", стрелбище, колодрум и какво ли още не, което напълно обърка обикновеният пловдивчанин - в момента в нашия град се строи само една спортна зала и тя се прави с частни средства на колоездачното дружество. Plovdiv24.bg ще продължи да следи изграждането на може би най-важния строеж в Пловдив за последното десетилетие и ще се уповава само на факти и снимки, каквито можете да видите в публикуваната галерия.
Още по темата: общо новини по темата: 171
02.01.2024
02.01.2024
01.06.2021
14.02.2020
11.05.2019
30.01.2019
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: