ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев и Левски с драматично равенство при U17
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:39 / 06.04.2015Коментари (0)1786
Ботев и Левски направиха изключително интересен и драматичен мач и завършиха 2:2 в дербито от 31-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Срещата се игра на един от естествените терени на базата в "Комтавео" и предложи много емоции за зрителите.

Наставникът на "канарчетата" Иван Цветанов имаше много проблеми със състава преди мача. Заради контузии двубоя със "сините" пропуснаха Петър Чалъков и Петър Тодоров, а на загрявката травма получи и Димитър Минчев. Заради натрупани жълти картони извън сметките остана и Здравко Дерменов.

Двубоят стартира във вихрено темпо и още в 1-ата минута гостите поведоха, след като играч в "синьо" засече центриране от корнер. В ответната атака Милко Георгиев проби по десния фланг и центрира топката в наказателното поле, а там се получи сериозно меле, но никой в "жълто-черно" не засече кълбото. В 4-ата минута Милко Георгиев бе изведен очи в очи със стража на гостите, но ударът му прати топката покрай гредата.

След бурното начало последваха равностойни минути, в които липсваха головите положения. В 28-ата минута "канарчетата" изпълниха ъглов удар, вратарят на "сините" Шейтанов се намеси неубедително и изпусна топката и за момент се получи суматоха, но в последствие оправи грешката си и улови. В 32-ата минута стражът на столичани отново демонстрира неувереност при центриране на Милко Георгиев и отново изпусна кълбото, но и този път грешката му не бе наказана от домакините. В 37-ата минута след центриране играч в "синьо" засече топката с глава, а Димитър Стамболийски с отлично спасяване изби. В заключителните секунди на първата част Яшар Байрам пробва удар от 13 метра, но право в стража на гостите.

През втората част картината на терена не се промени и играта продължи да бъде равностойна. Още в 4-ата минута на второто полувреме "жълто-черните" изравниха. Милко Георгиев пусна прекрасен пас зад гърба на "синята" отбрана, а Йосиф Табаков с плътен удар прати топката в мрежата на Шейтанов - 1:1. В 54-ата минута обаче гостите отново поведоха. Софиянци изпълниха ъглов удар, получи се сериозно разбъркване и в него най-съобразителен се оказа играч в "синьо", който от непосредствена близост прати за втори път топката във вратата на Стамболийски - 1:2.

В 68-ата минута Йосиф Табаков навлезе с кълбото по дясното крило и пробва удар, но той бе слаб и не затрудни вратаря на гостите. В 74-ата минута "канарчетата" за втори път стигнаха до равенството. Тодор Шакин изведе на отлична позиция Иван Кирев, а нападателят на Ботев с премерен удар прати кълбото в мрежата на столичани - 2:2. Само три минути по-късно "жълто-черните" бяха близо до пълен обрат, но направиха феноменален пропуск. Исмет Рамадан получи топката по десния фланг, навлезе в наказателното поле и вместо да подаде на непокрития Иван Кирев, който бе оставен сам на 5-6 метра от вратата, реши да шутира и прати топката над гредата.

В следващия кръг Ботев гостува на Верея. Мачът е на 8-ми април от 15:30ч. на стадиона в Стара Загора.

Още по темата: общо новини по темата: 159
01.07.2015
01.07.2015
01.07.2015
30.06.2015
29.06.2015
28.06.2015
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: