ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев е на финал за Купата при набор 2001 след разгром над Славия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:02 / 19.03.2015Коментари (1)2706
Ботев е на финал за Купата на БФС при набор 2001! В полуфиналната фаза "канарчетата" разгромиха с 4:1 Славия. Двубоят се игра пред около 300 зрители на естествен терен №1 на базата в "Коматево". "Жълто-черните" изиграха силен мач, в който не оставиха шанс на съперника си. Момчетата на Стефан Стоянов демонстрираха красив и комбинативен футбол и стигнаха до множество положения пред вратата на "белите".

Срещата стартира по великолепен начин за ботевистите и още във втората минута те откриха резултата. Иван Василев намери Кристиан Добрев пред наказателното поле, а крилото с плътен удар прати топката в мрежата на Славия - 1:0. В 8-ата минута Добрев се пребори за топката в половината на "белите", напредна и шутира, но вратарят на гостите се намеси добре и спаси. В 16-ата минута Иван Василев проби по лявото крило и пробва удар, но коженото кълбо мина покрай вратата.

В 24-ата минута столичани стигнаха до първото си опасно положение. Топката бе центрирана от ъглов удар и се получи кратко меле, при което няколко футболисти в "бяло" пробваха удари, но те бяха блокирани от отбраната и в крайна сметка Габриел Земярски изчисти кълбото. В 26-ата минута "белите" изравниха, след удар на Филип Кръстев, който не остави шанс на Марио Усков - 1:1. 4 минути преди края на първата част "жълто-черните" изпълниха корнер и Атанас Янков бе оставен непокрит, но се размина на сантиметри с топката.

Втората част започна по абсолютно същия начин, по който стартира мача. Във втората минута след почивката Кристиан Добрев навлезе в наказателното поле на "белите" и пусна отличен пас към Мартин Петков, който с точен удар покрай тялото на защитник на гостите прати топката в мрежата - 2:1. 60 секунди по-късно Габриел Земярски изсипа топката към пенала на столичани и Иван Василев засече кълбото от движение, но го прати в аут.

В 47-ата минута ботевистите направиха нов невероятен пропуск. Габриел Земярски изпълни свободен удар в наказателното поле на Славия и Атанас Янков засече топката с глава, но кълбото профуча на метър от гредата. В 52-ата минута Благовест Данчев стреля от пряк свободен удар от 20 метра, а топката мина на сантиметри над напречния стълб. В 56-ата минута, при една от редките си атаки, гостите бяха близо до изравняването. Футболист в "бяло" шутира от фаул в близост до центъра на терена, топката описа странна парабола и бе напът да влезе под гредата, но Марио Усков се намеси отлично и спаси.

След изпълнението на ъгловия удар "жълто-черните" организираха светкавична контраатака, при която Мартин Петков намери Кристиан Добрев, а той останал сам с вратаря отбеляза второто си попадение в мача - 3:1. В последните 10 минути под светлината на прожекторите попадна появилият се в игра Димитър Тонев. "Жълто-черният" футболист бе в основата на всички опасни атаки на "канарчетата" в заключителната част от двубоя.

В 62-ата минута Тонев получи топката от тъч, обърна се и навлезе в наказателното поле на "белите" и стреля от малък ъгъл, но ударът му бе отразен от стража. В 68-ата минута бързоногият играч овладя топката в половината на Славия, навърза няколко футболисти в "бяло", преодоля и вратаря и шутира, но защитник бе застанал на голлинията и изчисти топката. Все пак, в даденото от съдията продължение, усилията на Тонев бяха възнаградени. Нападателят бе намерен в наказателното поле и с красив прехвърлящ удар фиксира крайния резултат - 4:1.

В другия полуфинал, който също се игра в Пловдив, Левски победи с 2:1 Локомотив. По този начин на финала ще се срещнат Ботев и Левски. Мачът е на 17-ти април на неутрален терен, като все още не е ясно точното място на двубоя.

Още по темата: общо новини по темата: 159
01.07.2015
01.07.2015
01.07.2015
30.06.2015
29.06.2015
28.06.2015
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Такааааа.....Ботев на финал,вече ще е стандарт в БГ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Добра новина за Ботев! Най-опасният играч на ЦСКА пропуска реванша за Купата
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: