ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев загуби "Битката за Тракия" от Берое при U17
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:34 / 10.11.2014Коментари (0)2078
Ботев загуби от Берое с 0:2 в мач от 16-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. "Битката за Тракия" се игра на изкуствения терен на комплекс "Берое" в Стара Загора. От състава на Ботев за срещата в последния момент отпадна капитанът Петър Чалъков, който получи контузия ден преди дербито.

Двата отбора изиграха равностоен двубой, в който особено през първата част головите положения бяха изключителна рядкост. В първите 10-ина минути двата тима се разузнаваха и пробваха плахи атаки към двете врати. В 15-ата минута се получи и най-дискусионната и спорна ситуация в цялата среща. Домакините пратиха топката към наказателното поле на "канарчетата", където вратарят на пловдивчани Димитър Стамболийски скочи и улови топката. С него скочи и нападател на домакините, който изблъска стража и той падна с топката около очертанията на наказателното поле. Вместо да отсъди очевидния фаул в атака, главният съдия Александър Марков отсъди нарушение на Стамболийски и домакините получиха свободен удар. "Зелените" изпълниха късо нарушението, а Руси Чернаков прати топката в близкия ъгъл на вратата на пловдивчани, вкарвайки за 1:0.

Това попадение не промени с нищо поведението на двата отбора и те продължиха да не се хвърлят в опасни атаки, а домакините владееха топката в по-дълги периоди от игровото време. В 30-ата минута играч на домакините стреля към вратата на Стамболийски, но вратарят спаси без проблем. 5 минути по-късно Милко Георгиев намери Йосиф Табаков в наказателното поле на старозагорци и нападателят засече топката с глава, но право в стража на домакините. В ответната атака ситуацията се повтори пред вратата на пловдивчани, но ударът на играч в "зелено" мина покрай вратата.

В началото на втората част пловдивчани бяха по-активни и опитаха няколко опасни атаки. Първо в 42-ата минута Йосиф Табаков стреля от 20 метра, но не затрудни вратаря, който улови. В 45-ата минута Здравко Дерменов пробва центриране отдясно, а топката описа странна парабола и се насочи към горния ляв ъгъл, но вратарят на беройци със сетни усилия изби в корнер. В 52-ата минута момчетата на Иван Цветанов направиха продължителна атака, при която коженото кълбо попадна в Яшар Байрам по левия фланг, крилото навлезе остро в пенала на "зелените" и центрира, но пасът му не намери непокритите играчи на Ботев.

В 54-ата минута домакините центрираха в наказателното поле на "канарчетата" и играч в "зелено" стреля с глава, а топката мина покрай гредата. Само 60 секунди по-късно "заралии" удвоиха аванса си. Преслав Георгиев центрира към Атанас Панов, който с шпагат прати за втори път топката в мрежата на "канарчетата". Това попадение до голяма степен сложи точка на интригата в срещата. В 63-ата минута "заралии" имаха възможност да стигнат и до трети гол, но удар на играч на Берое от границата на наказателното поле бе отразен от Стамболийски. В заключителните секунди, след ново центриране, футболист на домакините бе оставен непокрит и стреля, но в аут.

В следващия кръг Ботев е домакин на лидера във временното класиране ДИТ. Дербито между третия и първия в ранглистата е в събота (15.11) от 14:00ч. на базата в "Коматево".

Съставът на Ботев: Димитър Стамболийски, Здравко Дерменов, Атанас Ташолов (к), Петър Тодоров, Атанас Пашалиев, Иван Михайлов, Мартин Анастасов, Яшар Байрам (60' Иван Кирев), Милко Георгиев, Исмет Рамадан, Йосиф Табаков

Още по темата: общо новини по темата: 159
01.07.2015
01.07.2015
01.07.2015
30.06.2015
29.06.2015
28.06.2015
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: