ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев тресна Левски на "Герена" при U17
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:49 / 27.10.2014Коментари (0)2135
Юношите на Ботев до 17 години изиграха един от най-силните си мачове от началото на първенството в Елитната юношеска група до 17 години. В мач от 14-ия кръг "канарчетата" победиха с 3:1 Левски, а двубоят се игра на новия изкуствен терен на ст. "Георги Аспарухов" в София.

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме. В 5-ата минута "сините" организираха опасна атака, която завърши с прострелно центриране, но след кратка суматоха топката бе изчистена. В 10-ата минута удар на Мартин Анастасов мина покрай гредата. Неочаквано, на фона на показаното от двата тима, левскарите поведоха. "Сините" пробиха по лявото крило и след центриране играч на домакините бе оставен абсолютно непокрит и от няколко метра вкара за 1:0. В 21-ата минута диагонален удар на играч на Левски бе отразен от Димитър Стамболийски. В 28-ата минута "канарчетата" изпълниха ъглов удар, топката бе избита и попадна в Петър Чалъков, който отново я изпрати в наказателното поле, но там няколко футболиста в жълти фланелки се разминаха с кълбото. В заключителните минути на първата част Милко Георгиев получи топката в наказателното поле и стреля, но право в стража на Левски.

След почивката ботевистите коренно промениха играта си и изцяло взеха инициативата. Момчетата на Иван Цветанов натикаха "сините" в собствената им половина и тотално овладяха контрола на топката и случващото се на терена. В 43-ата минута Йосиф Табаков навлезе в наказателното поле на Левски и пусна към Исмет Рамадан, който на празна врата стреля в страничната греда, а топката се върна в Табаков, който с хладнокръвен удар изравни - 1:1. В 47-ата минута Табаков стреля диагонално, а вратарят на "сините" с отлично спасяване предотврати нов гол. 4 минути по-късно "жълто-черните" направиха нов уникален пропуск. Милко Георгиев проби по дясното крило и навлезе в наказателното поле на домакините, където "жълто-черните" имаха числено предимство, но пасът на крилото бе пресечен.

В 61-ата минута Исмет Рамадан получи топката пред наказателното поле на левскарите, преодоля няколко защитника и стреля, но покрай вратата. В 65-ата минута Петър Чалъков центрира от ъглов удар, а Здравко Дерменов от няколко метра стреля право в тялото на вратаря. 3 минути по-късно натискът на пловдивчани даде резултат и те поведоха. Петър Чалъков изпълни корнер, Петър Тодоров отклони триково с пета към Здравко Дерменов, който с плътен удар прати топката за втори път в мрежата на "сините". Въпреки преднината си ботевистите не се прибраха, а продължиха да търсят трети гол. Така се стигна до 77-ата минута, когато Исмет Рамадан пусна отличен пас към Йосиф Табаков, а нападателят на "жълто-черните" с мощен удар прониза за трети път мрежата на Левски. В заключителните минути домакините се опитаха да намалят резултата, но ударите им бяха отразени от пазилия отлично Димитър Стамболийски.

По този начин "канарчетата" продължиха отличното си представяне и вече заемат третото място във временното класиране. В следващия кръг ботевистите приемат Верея, като срещата е в сряда от 14:30ч. на базата в "Коматево".

Още по темата: общо новини по темата: 159
01.07.2015
01.07.2015
01.07.2015
30.06.2015
29.06.2015
28.06.2015
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: