ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев с класика над Локо Сф при U17
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:05 / 15.09.2014Коментари (0)1948
© botevplovdiv.bg
Дебютант вкара гол 120 секунди след появата си на терена
Ботев постигна нова убедителна домакинска победа от началото на първенството в Елитната юношеска група до 17 години. В мач от 7-ия кръг "канарчетата" се наложиха с 3:0 над Локомотив (София), а двубоят се игра на един от естествените терени на базата в "Коматево".

"Жълто-черните" проспаха първата част, като преди почивката не затрудниха сериозно гостите си от София. Въпреки това, момчетата на Иван Цветанов имаха траен контрол върху топката и играта се водеше предимно в половината на столичните "железничари". В 10-ата минута Йосиф Табаков шутира по земя, но право във вратаря на Локомотив. В 22-ата минута "канарчетата" организираха отлична многоходова атака, при която капитанът Петър Чалъков се озова на добра стрелкова позиция и шутира, но вратарят на гостите се бе позиционирал добре и улови.

В 30-ата минута Чалъков бе фаулиран грубо в наказателното поле на "жълто-черните" и получи контузия, заради което бе принудително заменен. В 34-ата минута Исмет Рамадан шутира от границата на наказателното поле, а топката премина на сантиметри от левия страничен стълб. 2 минути по-късно Мартин Анастасов пробва елегантен пас към Йосиф Табаков, но нападателят на "жълто-черните" не успя да отиграе добре положението. От своя страна гостите отправиха няколко удара към вратата на Стамболийски, но всичките им опити бяха неточни.

След почивката "канарчетата" натиснаха "железничарите" и головите положения пред вратата на "червено-черните" летяха едно след друго. В 44-ата минута Яшар Байрам проби отлично по лявото крило, преодоля двама защитника на Локомотив и с премерен удар откри резултата. В 46-ата минута Милко Георгиев получи топката отдясно по атаката на пловдивчани, но завършващият му пас бе неточен. В 53-ата минута официален дебют с "жълто-черната" фланелка направи нападателят Иван Кирев. Само 120 секунди по-късно Кирев получи пас зад гърба на "червено-черната" защита и останал сам срещу вратаря вкара с хладнокръвен удар за 2:0. Минута по-късно гостите имаха добро положение, но Димитър Стамболийски се намеси добре и спаси.

В 62-ата минута Йосиф Табаков овладя топката по лявото крило и с мощен диагонален удар направи преднината на "жълто-черните" класическа. 60 секунди по-късно Исмет Рамадан пусна отличен пас към Иван Кирев, който шутира от движение, но вратарят на столичани се намеси блестящо и отрази удара на нападателя. Малко по-късно Иван Кирев сътвори едно от най-красивите положения в мача, след като получи топката пред наказателното поле, овладя я на гърди и шутира от въздуха, но топката премина покрай гредата. В 67-ата минута Исмет Рамадан изпълни свободен удар на границата на наказателното поле, но коженото кълбо покрай страничния стълб. Минута по-късно Исмет Рамадан остана сам срещу вратаря, но ударът му бе париран от стража. В 76-ата минута Атанас Пашалиев направи добро извеждащо подаване към Йосиф Табаков, но водачът в голмайсторската листа на "канарчетата" не се ориентира добре и пропусна.

По този начин "жълто-черните" продължиха с отличното си представяне в Пловдив и записаха 4-та поредна домакинска победа. В следващия кръг Ботев гостува на ЦСКА.

Още по темата: общо новини по темата: 159
01.07.2015
01.07.2015
01.07.2015
30.06.2015
29.06.2015
28.06.2015
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: