ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Гонзо решава съдбата на Мъри
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:45 / 16.12.2013Коментари (5)2558
© Plovdiv24.bg
Бяха времена, когато Станимир Стоилов и Георги Иванов-Гонзо решаваха съдбата на Левски като футболисти. В началото на новия век Мъри бе капитан и основен защитник, а Гонзо бележеше гол след гол. След това пътищата им се разделиха - първият се отказа, а вторият замина в странство.

В началото на 2006-а пак се събраха. Но вече йерархията бе друга - Стоилов бе вече треньор на сините, а любимецът на публиката Гонзо се завърна и трябваше да се доказва на бившия си съотборник. Левски игра четвъртфинал за Купата на УЕФА, но в евромачовете Иванов не му бе първи избор за нападател. Той бе резерва на... настоящия играч на Ботев Валери Домовчийски. Същото се случи и при участието в групите на Шампионската лига през есента. И по време на зимната пауза Иванов бе принуден да напусне по посока Риека.

Пътищата на двамата бяха на път да се преплетат и в периода, в който Георги Иванов стана спортен директор през 2009-а. На два пъти обаче те не стигнаха до договорка Мъри да се върне като треньор, а Иванов да е шеф. Сега вече са равнопоставени.

През тази година двамата се сблъскаха вече 4 пъти. Ботев записа 2 победи за първенството (през сезон 2012/13 и този), както и изхвърли моряците на осминафинал за купата с 1:0 и 0:0. Победите са на страната на Стоилов, но първият успех на Гонзо може да се окаже решаващ за бившия му съотборник. Първенството започна добре за него. През ав густ канарчетата мечтаеха за титлата, но в момента реалностите са съвсем други. Ботев е на 11-точки от лидера Литекс. След двете поредни нулеви равенства с Локомотив Пловдив и Берое феновете открито негодуват срещу него и дори поискаха оставката му.

При поражение днес на "Тича" пък жълто-черните ще зимуват на седмата позиция! Това ще е огромен провал с оглед на финансовата обезпеченост на отбора и селекцията, която бе направена през лятото. Ако това се случи, то на 90% Станимир Стоилов ще бъде принуден да освободи поста си и Ботев ще има нов треньор през пролетта.

За Гонзо пък сезонът се развива повече от успешно и за разлика от Мъри е на почит сред запалянковците. При успех неговите моряци не само че ще зимуват пред Ботев, но и ще си гарантират участие в първата седмица.

Източник: в. "Тема Спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 9
16.12.2013
16.12.2013
16.12.2013
16.12.2013
16.12.2013
16.12.2013
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+8
 
 
От двете говеда бих избрал Гонзо, не за друго, а защото е по млад и може да му се разчупи мисленето!
+3
 
 
Гонзо от нищо направи нещо, а Мъри от нещо направи нищо! Прогноза 1-0!
на 16.12.2013 г.
+1
 
 
Гонзо вярно ли е че мача е уреден за 2 да спасим Стоилов .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: