ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Андрей Павлов: За сега Неделев остава в Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:57 / 30.08.2013Коментари (12)4114
© Plovdiv24.bg
Г-н Павлов, какво се случва около Тодор Неделев. Как е той?

Тренира и мисли за предстоящите важни мачове на "Ботев". След суматохата около него, твърдото желание на Тошко е да остане в Пловдив. Не иска да ходи никъде засега. Той е скромно момче и шумотевицата около него му се отразява със сигурност.

Да разбираме ли, че до трансфер в "Залцбург" няма да се стигне?

На този етап Тодор реши да остане в "Ботев". Казах ви, че не се чувства добре от това, че стана медийна звезда. Той иска да е такава на терена. Пък и Тошко не е разговарял с никого от "Залцбург" за трансфер Нито пък за лични условия или каквото и да било. Категоричен съм, че не е имало никакви преговори, да не говорим пък за нерегламентирани такива. Просто в Австрия го поканиха да види ултрамодерната им спортна база.

От "Ботев" се чувстват излъгани и твърдят, че не са му давали позволение да ходи в Залцбург и да отсъства...

Не е така. Клубът беше уведомен, преди Тошко, родителите му и аз да отлетим. Нямам представа защо сега не го признават. Истината е, че действахме светкавично, защото поканата дойде много късно вечерта в понеделник. Във вторник сутринта уведомихме ръководството на "Ботев", че ще пътуваме до Австрия, за да види Тошко условията в базата на "Залцбург". Така че недоумявам защо твърдят, че не са били в час със случващото се.

Защо тогава "жълто-черните" сезират БФС за действията на колегите им от Австрия?

Това си е тяхно право. Само ще ви кажа, че аз съм ботевист и в червата. В същото време обичам Тошко като мое дете. Няма как нито той, нито аз да сторим нещо, което да накърни интересите на "Ботев". Изключено е. Нещо повече - пътуването до Залцбург имаше за цел да запази интересите на клуба и на Цветан Василев.

Той влага много финанси в тима и заслужава да получи адекватна отплата. Държа това да е ясно. Иначе казано - "Залцбург" неведнъж обяви, че ще даде най-високата оферта за Неделев. Доста над тези от Франция, Германия или Англия. А хората там си държат на думата. Те и затова поканиха Тошето, за да му засвидетелстват интереса си и лично да му покажат, че правят най-доброто за младите футболисти. Това бе чисто и просто една екскурзия - без никакви договорки и скрити неща. Аз съм последният човек на тази планета, който ще си помисли да навреди на голямата си любов - "Ботев".

Как по-точно "Залцбург" може да извади по-добра оферта от тимове в Англия и Германия?

Веднага обяснявам как. Първо - готови са да дадат най-висока трансферна сума за него на "Ботев". Отделно от това биха оставили на "канарчетата" много висок процент на бъдеща продажба на Неделев". А за подобен млад талант - това означава със сигурност още пари в обозримо бъдеще. И то доста пари. Цветан Василев и "Ботев" заслужават именно подобно нещо - да печелят, а не само да влагат. Не на последно място - мисля, че "Залцбург" нямат против да купят Тодор, но да го оставят в "Ботев" до Нова година. Това е идеално и за самия футболист. Така няма да го пуснем веднага в дълбокото, а ще може спокойно да научи езика, да свикне с мисълта, че все някога ще си тръгне от "Колежа".

Трансферният прозорец затваря след няколко дни, няма ли все пак да дойде оферта за Неделев и може ли "Залцбург" да плати неустойката, която е залегнала в договора му?

Не знам дали ще пристигне оферта. Както казах обаче - Тошко иска да остане в "Ботев". На него не му се ходи още в чужбина. За неустойки не мога да коментирам, това са клубни тайни. Но ви разкрих, че "Залцбург" биха извадили много пари, а не разчитат на подмолни игри и неустойки. Моята роля в цялата ситуация е такава, че както винаги бях опора за момчето и вдъхвах спокойствие на родителите му.

Откога датира интересът на този клуб към Неделев?

Не знам точно кога са го харесали, но съм наясно, че преди реванша срещу Щутгарт в Германия са провели среща с шефовете на "Ботев". Тогава са дали да се разбере, че желаят Неделев. Имало е среща - това ви го гарантирам на 1000 процента. Явно тогава от "Залцбург" са научили, че личното желание на Тошко е да остане в Пловдив поне до зимата и затова го поканиха да види каква е обстановката при тях. Но пак казвам - в "Ботев" отлично знаят за интереса на австрийците към играча. Ако сме сбъркали с пътуването, не е било умишлено.

Добре - тогава кой мъти водата и се опитва да създаде напрежение в "Ботев"?

Наистина се създаде истерия. А ние точно от нея бягахме и искахме да я заобиколим. Не мога да съм убеден кой стои зад напрежението. Не ми се хвърлят обвинения върху мениджъри или когото и да било. Нямам доказателства. Апелирам обаче към всички да се успокоят и да мислят за доброто на Тодор Неделев. Към момента той трябва да насочи вниманието си към изявите на терена и да помогне на "Ботев" да вземе победи срещу ЦСКА и "Локо" (Пд). Извикан е и в националния отбор.

Източник: в. "Стандарт"

Още по темата: общо новини по темата: 169
19.09.2013
10.09.2013
08.09.2013
03.09.2013
02.09.2013
02.09.2013
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Вековен Ботев
премахни филтъра

+1
 
 
Г-н Павлов,вие сте най-големия мизерник...толкова сте алчен,че повече няма на къде...оставете Тошко да се развива...а вашия некадърен син престанете да го бутате по отборите...не разбрахте ли,че от него нищо не става,пратете го в някое село да се обиграва...дано поне докато стане на 30 да му стане ясна играта.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Фенове на Ботев поискаха оставката на Борис Гиздаков
Кишишев: Успяха да ми намерят длъжност в Ботев, но не беше моето! Още януари казах, че не съм окей
Турски гранд се прицели в нападател на Ботев
Ботев обяви големи промени! Сформира консултативен съвет
Фен на Ботев поиска играч на ЦСКА 1948 на "Колежа", Цветомир Найденов с култов отговор
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: