ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Валери Домовчийски: Ботев ме искаше още през зимата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:56 / 03.07.2013Коментари (6)3854
© botevplovdiv.bg
Новото попълнение на Ботев (Пловдив) Валери Домовчийски заяви, че от тима на "канарчетата" са го искали още през зимния трансферен прозорец. Бившият футболист на Левски призна, че фигурата на Станимир Стоилов също е изиграла роля при избирането му в кой клуб да премине. Освен това Домовчийски спомена, че от "сините" не са се свързвали с него.

-Доколко значение за преминаване­то в Ботев (ПД) имаше това, че там треньор е Станимир Стои­лов и бързо ли се разбрах­те?
- С Мъри се познаваме доста добре. Той ми гласу­ва доверие и ми даде път в мъжкия футбол. Нормал­но е това да има значение за мен. От Ботев се свърза­ха с мен и започнахме раз­говори. В интерес на исти­ната те не бяха кой знае колко дълги. Нямахме го­леми разминавания и бър­зо се разбрахме за транс­фера ми.

- Участието на пловдив­чани в Европа наклони ли също везните за решение­то ти?
- От Ботев ме искаха още през зимата, но тогава не се стигна до моето връ­щане в Пловдив. Разбира се, че има значение учас­тието на отбора в Европа. За първия сблъсък няма да съм готов, но се надявам после да имам шанс да играя. Дано продължим напред. За избора ми обаче има и по-важни причини. Ботев е качествен от­бор и с перспективи в бъде­ще. Познавам се добре с треньорското ръковод­ство, както и с някои от футболистите. Освен това съм израснал в Пловдив и обстановката ми е добре позната.

- Какви бяха другите предложения към теб?
- Имаше такива, но пре­цених, че за мен най-добре е да дойда в Пловдив. Инте­рес имаше и от чужбина.

- А от Левски?
- Не са ме търсили.

- На 26 г. се връщаш в България, не е ли рано за такъв момент в кариерата ти?
- Така съм решил. Още веднъж казвам - избрах най-доброто за себе си. В последната половин годи­на не играх. Хубаво беше бързо да си намеря отбор и да водя нормална подготовка. Ботев е мястото за мен. Няма как да съжа­лявам за решението си.

- В Херта и Дуисбург имаше периоди, в които ти вървеше много добре, но след това се сти­гаше до обрат и раздяла. Какви са причините?
- Истина е, че имах добри и лоши моменти. Това оба­че е съвсем нормално в ед­на футболна кариера. С Херта бяхме близо до върха, после изпаднахме, пак се върнахме в Бундеслигата.

- Как се отрази сканда­лът с бившия национален селекционер Лотар Матеус с избора ти да не се прибереш за контрола със Сърбия на ситуацията в Херта?
- Не желая да коменти­рам този случай. Отдавна е минал и няма значение. По това време бяхме с Херта във Втора бундеслига. Притреньора Маркус Бабел бях титуляр имах и 5 вка­рани гола.

- В Дуисбург тръгна добре, получаваше похвали. После решиха да не раз­читат на теб. Защо се стиг­на дотам? В щаба имаше и български треньор - Илия Груев.
- Няма защо аз да комен­тирам тази ситуация. Така е било преценено. Малко е странно обаче, че треньо­рът първо казваше, че съм най-добрият футболист, с когото е работил, а 2 сед­мици по-късно обяви, че не съм му нужен.

- След като стана ясно, че няма да играеш, защо реши да останеш до лятото в то­зи отбор?
- Не беше толкова ясно. Прецених, че е добре да остана, да изпълня догово­ра си и да си тръгна като свободен агент.

- Къде виждаш своите грешки, за да се стигне до сегашната ситуация?
- Какво й е на ситуация­та? Във футбола има спа­дове и възходи. Сега ме по­иска отбор, който участва в Лига Европа. Естествено, че това ме устройва.

- И медиите в Германия винаги са те определяли като много скромен. До­колко плюсове и минуси има това във футбола?
- Не знам доколко съм такъв, а има и значение дали съм на терена или извън него. Като всяко нещо си има плюсове и минуси.

- В Ботев конкуренция в атаката ще ти е Иван Цветков. Какво знаеш за него?
- Не го познавам лично. Гледах вече няколко мача на Ботев и придобих представа за отбора. Със сигурност Цветков е добър нападател с много ценен опит. Надявам се скоро да се възстанови от травмата си и да се върне на терена, а конкуренцията е хубаво нещо в един отбор.

- Още в първия кръг "Ботев" приема Левски. С каква настройка ще изле­зеш срещу бившия си клуб?
- Левски ми е дал мно­го. Благодарение на този клуб пробих в мъжкия фут­бол и го уважавам много. "Сините" винаги играят атакуващо и мачовете стях няма как да не са интересни. Затова ще се радвам, ако играя в първия кръг срещу Левски.

Източник: "24 часа"

Още по темата: общо новини по темата: 169
19.09.2013
10.09.2013
08.09.2013
03.09.2013
02.09.2013
02.09.2013
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+7
 
 
Вандер не беше играл 13 месеца. Мариан Огнянов не беше играл 2 години. Сега като ги видите на терена се насирате цигани мръсни ! Що не си ходите в ромските теми, а все гледате при нас. Ако е с образователна цел - ОК, но за да ви слушаме фъфленето от развалените ви зъби - НЕ !
-16
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Ботев "намигна" на Етър след трите победи и им честити празника
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Ботев с призив преди Славия: Чакаме те на "Колежа"!
Ботев гледа към Разград, чака евентуален съперник за финала
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: