ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Мъри: На Ботев му трябва само време, отстраним ли Астана започваме да мечтаем
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:34 / 01.07.2013Коментари (77)13352
© botevplovdiv.bg
Треньорът на Ботев Станимир Стоилов даде обширно интервю за официалния сайт на клуба. Ден преди края на лагера в Австрия и заминаването за Казахстан, наставникът на "жълто-черните" коментира всички актуални теми около тима. Мъри е убеден, че бъдещето пред Ботев е светло и на отбора му е нужно единствено време, за да разгърне своя потенциал. Стоилов смята, че прескачане на първия предварителен кръг на Лига Европа може да сложи началото на мечтите за Ботев.

- Г-н Стоилов, доволен ли сте от свършеното в подготовката?

- Това, което бяхме предвидили върви по план. Условията и на двата лагера бяха много добри, клубът се погрижи организацията да е на високо ниво. Футболистите свършиха работата си по най-добрия начин. Накрая малко променихме стратегията заради участието ни в Лига Европа. Хубавото е, че до момента нямаме сериозни контузии, като изключим травмата на Иван Цветков, която го измъчваше още от миналия сезон и леката контузията, която попречи на Тодор Неделев да участва в последните две контроли.

- Добихте ли впечатления от противника и какво можете да кажете за Астана?

- Вниманието ни вече е насочено изцяло към мача с Астана. Изгледахме доста записи на техни мачове. Това е отбор, който играе много комбинативен футбол. Имат доста национални състезатели на Казахстан, както и добри чужденци. Личи си, че имат високо ниво, а голямото им предимство е моментната форма, защото се намират в разгара на първенството си, докато ние играхме само контроли. Ще разчитаме да компенсираме с увереността и опита, който имат част от играчите, както и на сработката на отбора от миналия сезон. Очаква ни изключително тежък и отговорен мач.

- Може ли да се каже, че Ботев няма какво да губи в турнирите, след като попадна в тях в последния момент?

- Не. Ботев има какво да губи в турнирите. Ние, треньорите, имахме голямо желание да участваме в Лига Европа. Имам опит в евробитките и знам, че ако отстраним 2-3 противника това ще окаже положителен ефект върху самочувствието на футболистите и отбора като цяло. Да не забравяме също така и трупането точки за коефициента на България. Разбира се, съществува вероятността да отпаднем още в първи кръг, така че това е нож с две остриета. Аз обаче предпочитам моят отбор да играе повече такива мачове и да се показва на хората в цикъл сряда - събота. Вече имаме и достатъчно играчи за това.

- На какъв резултат от мача в Казахстан ще бъдете доволен?

- На този, който ни класира напред в турнира след втория мач.

- Притеснява ли Ви ниската резултатност от контролите в Австрия? Четири мача и само три гола в тях...

- Естествено, че ме притеснява, че не бележим голове. Създаваме положения, но последният пас и точният удар не се получават. Не отдавам това единствено на отсъствието на Иван Цветков. Но ниската резултатност и неговата липса бяха сред причините да привлечем Валери Домовчийски. Но на първо място Валери е в перфектна футболна възраст и идването му е перспектива за Ботев.

- Как ще коментирате новите играчи в състава?

- Единственото, което му трябва да този отбор е време, в което футболистите да играят заедно, а новите момчета да свикнат с колектива, обстановката и играта на Ботев. Когато това стане, мисля че Ботев ще изглежда доста добре. Ромарио и Анисе са млади футболисти на по 22-23 години, а Домовчийски и Джинич са в златна футболна възраст. Бъдещето на Ботев е светло и като переспектива, и като качество, и като класа.

- Приключи ли селекцията с трансфера на Домовчийски?

- Знаете, че винаги може да има нови футболисти, стига да са достатъчно качествени. Но мога да кажа, че Ботев вече разполага с добре комплектован отбор. Новите играчи ще повишат нивото ни. Имаме конкуренция, особено на офанзивните позиции, и не сме зависими от спортната форма на един играч. За самите футболисти също ще е по-лесно, защото ще има възможност за ротации, а не да играят 11-12 човека в 90% от мачовете. Очертава се сезон с 40-50 мача и трябва да имаме по-широк състав. Всички ще имат възможност да играят.

- На кои от новите футболисти ще можете да разчитате за мача в Казахстан?

- Само на Анисе и Ромарио. Джинич и Домовчийски все още не са картотекирани в УЕФА.

- Няколко думи и за младите футболисти, които изкараха подготовката с отбора?

- Виждам амбиция в младите. Виждам и проблемите, които имат. Доста неща им казахме, опитахме се да изчистим някои елементи в играта им. Възможно е някои от тях да се върнат да играят в Раковски, но дори при това положение, те ще продължат да тренират с нас. В младите е бъдещето. Трябва да показват по-голяма амбиция и воля, за да достигнат нивото на титулярите. В контролите видяха какви са европейските стандарти, така че имат мерило, което да преследват. Един-двама от тази група млади играчи до година-две трябва да са реална част от отбора на Ботев, а не само да се водят "млади и перспективни". Казвал съм го и преди - ако те гледат нас и работата си с едното око, ние ще ги погледнем с двете очи.

Още по темата: общо новини по темата: 169
19.09.2013
10.09.2013
08.09.2013
03.09.2013
02.09.2013
02.09.2013
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Най-интересно е да застанеш на SPS-a 1 час преди мач на Тотомотив на Лайнута. Дълга върволица с черно-бели мургави миризливи потници се ниже от Столипеново към Лайнута. Тук-там някой цигански барон профучава с каруца натоварена с около 30 черно-бели циганета. ЦИГАНСКА ИДИЛИЯ ! Такъв е живота на циганина в Пловдив: просия, кражби, пиянство и само Локо ! :) :) :) А колко сапун за автомивките може да стане от тях ! :)
-3
 
 
Големи сте ,а защо няма нито един жълтур на протестите ? Вие сте НЕГРАДСКИ ,вие сте гадни турци и поклонници пред ДПС и баща ви е Доган ...да е жив и здрав Пеевски да налива в това здружение на металик и да си седите все така покорни .Преклонена глава сабя не е сече ...МОЩТНО ФОСТАТА ЗА ВАС ЖЪЛТУРИ
+1
 
 
Айде всички брачеди на Рашкови , нелегалните таксита и останалите истински столипиновци,марш под строй пред общината.Току виж са спонсорирали отбора на Тото с 2-3 кесии вазелин !
-4
 
 
Да изметем Пеевски, Бареков, Ирен, Караибрахим, и дпс от България
-4
 
 
Едни НЕГРАДСКИ взеха Божинов,купата и станаха шампиони на България ...МЕЧТИТЕ СА БЕЗПЛАТНИ.
0
 
 
,,Бъдещето на Ботев е светло,и като переспектива, и като качество, и като клас''.Точно и ясно.Напред и нагоре наш Ботев.Заедно можем много.
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
-1
 
 
Черно-бели проститутки, не сте ли на работа ?
-12
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+12
 
 
Лошо Куче х*й да смуче ! Ръцете са ми на циците на жена ти, но съм сложил ръкавици понеже сте цигани миризливи и гнусни. На твоя идол Зума знаеш ли каква е жена му - Албанска ЦИГАНКА - точно като теб.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Истерия! Феновете на Ботев изкупиха Трибуна Изток за мача с ЦСКА-София
Петима от ЦСКА-София висят за мача с Ботев
Двама от големите герои на Ботев се срещат с фенове
Митко Тонев качи снимка от мач с Локо и написа: КрумовАД!
Ботев поправи трансферна грешка и записа нов клубен рекорд
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: