ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Стефан Генов: ЦСКА няма слабост
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:41 / 13.03.2013Коментари (2)2828
© Plovdiv24.bg
Локомотив Пловдив започна пролет­ния дял на висока предавка. Черно-белите удариха Локомотив София у дома и измъкнаха 2:2 от Литекс в Ловеч. Сега на смърфовете предстои ново сериозно изпитание - мач с ЦСКА на "Лаута". По то­зи повод потърсихме за интервю стар­ши треньора на черно-белите Стефан Генов. Освен за двубоя с армейците той изрази очакванията си и за полусезона.

Г-н Генов, Христо Бонев заяви, че Локо Пловдив е постигнал повече от очакваното на старта. Съгласен ли сте с това мнение и какви бяха вашите сметки за първите два мача с Ло­ко София и Литекс?
- Разбира се, че споделям негово­то мнение. Това е изцяло заслуга на футболистите, защото те се от­несоха сериозно в тренировъчния процес. Осъзнаха ситуацията и на­мерихме един много добър синхрон, а резултатите са налице.

Можеше ли да победите Ли­текс?
- Не, не, обективни сме. Трудно можеше да вземем повече от точ­ка. Литекс е много добър отбор. Ра­венството бе най-заслуженият ре­зултат. Държахме се доста прилич­но и в по-голямата част от мача бяхме равностойни. Литекс имаха повече ситуации, но ние успяхме да ги удържим.

Сега идва ред на ЦСКА...
- Чака ни поредният мач от пър­венството. Срещу ЦСКА всеки от­бор се старае да покаже най-добро­то от себе си и се мотивира на 100 процента. Ние няма да правим из­ключение. Мачът ще бъде труден както за нас, така и за ЦСКА. След добрия старт станахме по-уверени и няма да се предадем. Надявам се с подкрепата на на­шите верни фенове да се предста­вим успешно срещу ЦСКА.

Очаквате ли треньорската смяна в ЦСКА да окаже някакво влияние при съперника?
- По принцип всяка една смяна се отразява благоприятно на дадения отбор. Но нямам представа дали щеше да е по-добре за нас, ако на­пример Йешич бе останал. Аз позна­вам футболистите на ЦСКА и за мен това е по-важно.

Какво е мнението ви за черве­ните?
- Това е една от най-добрите се­лекции и с който и треньор да бъде - ЦСКА си е ЦСКА - класа. Реално погледнато, те нямат слаб пост. Вижте какви играчи не намират място в състава като Платини, Бандаловски, Костадин Стоянов. Не всеки отбор може да си позволи такъв лукс.

През зимата държахте на всяка цена да вземете централен напа­дател, но не успяхте, а ето че за два кръга вкарахте 4 гола. На как­во го отдавате?
- Всичко при нас е плод на колек­тивната работа. Нямаме някакви гръмки имена, не сме привлекли ня­какви трансферни бомби. Претен­циите ни са съвсем скромни. Моята философия е колективизмът. Така беше и в Черно море. Аз по принцип се доверявам много на футболисти­те и досега не са ме подвели. Ще продължа да го правя и занапред.

Докъде ще стигне Локо Пловдив през пролетта?
- Мечтаем, ако можем, да запа­зим шестата позиция, защото ще е много трудно. Срещу отборите, които са пред нас, мачовете ще протичат по-леко. Но когато срещнем тимове, кoитo са назад в класи­рането и искат да запазят място­то си в А група, там ще е тежко, убеден съм в това. Предстоят ни сурови битки, леко няма да има. Ако запазим шестото място, това ще бъде един много добър успех.

Да очакваме ли нова вълна от млади играчи в първия отбор?
- При всяка една възможност ис­кам да вкарвам юношите в мъжкия тим, в игра. Ние не сме отбор, който да може да поведе с 2-3 гола и после да пускам да се обиграват младите. Те трябва да се налагат. Аз възможността им я давам.
Шансът им е всеки ден в трени­ровките. Те трябва да ми подсказ­ват, че искат да играят за Локомо­тив Пловдив. Щом са в съблекалня­та на мъжете, оттук нататък трябва да се чувстват като мъже и всеки да си търси мястото в от­бора.

Има ли футболист, за когото да съжалявате, че не успяхте да привлечете през зимата?
- Има, но сега не искам да им спо­менавам имената, защото те вече са в други отбори. Но какво да на­правим. Не съм единственият тре­ньор, изпадал в такава ситуация, и няма да съм последният.

Искам да ви върна малко към престоя ви в Черно море. Бяхте ли изчерпан за тима, или имаше още какво да дадете?
- В никакъв случай не бях изчерпан за Черно море. Но един треньор сам трябва да умее да прецени кога да се оттегли. Сега дали това е бил правилният момент, аз не мога да го кажа. Времето ще покаже.

Източник: "Тема Спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 18
20.03.2013
17.03.2013
16.03.2013
16.03.2013
16.03.2013
16.03.2013
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Летвата е достатъчна а и стози състав не е нормално да мислим за Европа.Локо пд играе само с деца и засега това е предела. Не трябва да искаме прекалено много от отбора.
+8
 
 
Чечо, не бъди прекалено скромен. Спокойно можеш да вдигнеш летвата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Петкратен шампион на България, играл и за Локо (Пд), се сбогува с футбола
Александър Томаш не пожела да рискува здравето на Евандро
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: