ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Пускат стадион "Христо Ботев" на концесия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:09 / 02.05.2012Коментари (14)5875
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив подготвя стадион "Христо Ботев" за отдаване на концесия на частен инвеститор. Интерес към спортния комплекс е заявен от ПФК Ботев, съобщи зам.-кметът инж. Димитър Кацарски. Според предварителните разговори собственикът на футболния клуб Цветан Василев възнамерява да вложи в обновяването на остарялата база около 20 милиона лева.

"Инвестицията е голяма, затова считаме, че срокът на концесията трябва да бъде максимален - 35 години, който се предвижда от закона", обясни зам.-кметът.

Процедурата е дълга - с ред анализи, включително и за състоянието на комплекса, документацията се съгласува с областния управител и няколко министерства, след това се одобрява от Общинския съвет и едва тогава се обявява конкурс. Резултатите също минават за гласуване в местния парламент, след което пак се съгласуват с държавните институции. В най-добрия случай учредяването на особено право на ползване, каквото е концесията, отнема една година.

Спортният комплекс на бул. "Източен" е със застроена и незастроена площ близо 51 декара. Преди седем години в общината беше направен опит за концесиониране на Ботев, но той завърши с фиаско.

ПФК Ботев - Пловдив АД на бизнесмена Цветан Василев спечели наскоро концесията на стадиона в Коматево. Дружеството обещава 4,7 млн. лева инвестиция. В общината очакват проект за обновяване на стадиона за 2000 зрители, изграждане на нови трибуни и две допълнителни футболни игрища, както и на спортно-възстановителен център с паркинг, хотел и ресторант

Източник: Topsport.bg

Още по темата: общо новини по темата: 130
11.05.2016
15.03.2016
14.03.2016
13.03.2016
13.03.2016
13.03.2016
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+7
 
 
Междудругото искам да вметна, че "хореографията" на Левски в дербито срещу ЦСКА беше меко казано отвратителна! Тези отбори ни най-малко не ме интересуват, но го казвам, защото много хора казват,че ботевистите били селяни, ботевистите били такива, ботевистите били онакива! За шопите има подходяща поговорка:"Дай на простака власт и му гледай сеира!" Само Ботев!
+9
 
 
Не знам защо се тревожите толкова! Човекът дойде тук с пари, за да направи нещо хубаво! Нали се сещате, че не става за 1-2 дни, иска се време и търпение! За сега можем само да чакаме, а когато стане готов - на него само победи и пак победи! Само Ботев, сега и завинаги с теб!
-1
 
 
Стадион скоро няма да видим ! Само добра тревна настилка може да има, но за стадиона като цяло ще си почакаме. Когато наистина нещо се желае нещата се получават както при Лудогорец нали и там има община, но когато парите са на лице няма забавяне на процедурите. Тук в Пловдив явно положението е много различно.
+8
 
 
Пускайте го по-скоро на концесия за да може клуба да го вземе и да може да го ремонтират. Сега изключвам подмяната на травното покритие. Имам предвид да го пускат скоро на концесия за да може да се ремонтират трибуните съблекалните да се построи нещо ново и т.н . То затова не са почнали да ремонтират трибуните защото клуба още нее зел на концесия стадиона. Кат го ремонтират стадион Христо Ботев ще стане модерен европейски стадион по стандартите на УЕФА за седалки осветление козирка размер на терена и качеството на терена. Напред канари. САМО БОТЕВ ПЛОВДИВ.
+3
 
 
добре де , тва където Бойко беше идвал на нашия стадион не беше ли за концесията ??
+1
 
 
"В най-добрия случай учредяването на особено право на ползване, каквото е концесията, отнема една година."
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Феновете на Ботев готвят ад за ЦСКА-София
БФС сменя формата, Ботев и Локо с отбори във Втора лига
ПФК Ботев: Тотална доминация и домакинска атмосфера!
Финалът за Купата ще е на стадион "Христо Ботев", но от следващия сезон
Героят на Ботев: Не допускаме голове и ставаме още по-силни
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: