ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Вдигат категоризацията на стадион "Христо Ботев"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:48 / 03.09.2013Коментари (95)19091
© Plovdiv24.bg
В сряда на сесията на ОбС внасят за гласуване искането от страна на ръководството на ПФК "Ботев"АД за вдигането на категоризацията на ст. "Христо Ботев", научи репортер на Plovdiv24.bgАнгел Палийски, изп.директор на ПФК "Ботев"АД предлага сключване на допълнително споразумение, което да измени чл. 5.18.11 от концесионния договор, целящо постигане на максимално висока категоризация на стадион "Христо Ботев" от УЕФА и превръщането на гр. Пловдив във водещ футболен център в България.

Желанието на концесионера е стадион "Христо Ботев" да може да бъде категоризиран за възможно най- високата степен по стандартите на УЕФА. Към момента заложената в т.5.18.12 от концесионния договор е "II категория". Предвижданите промени и допълнения се налагат преди всичко от постоянно завишаващите се изисквания на УЕФА за осигуряване на максимално добри условия за отразяване на спортните събития от страна на медиите, както и за гарантиране на необходимия комфорт на техните спонсори, рекламни партньори и VIP гости. При срещи от плейофите за нуждите на УЕФА всеки клуб трябва да осигури минимум 10 VIP билета с пропуск за кетъринг зоната, както и минимум 50 билета за следващата най-висока категория зрителски места. За срещи от основния турнир на Лига Европа и плейофите и турнира на Шампионска лига изискванията стават още по-високи. 

Безкомпромисни са и техническите изисквания към условията за работа на медиите. Стадионът трябва да разполага с минимум 100 места за журналисти, от които поне 50 да са оборудвани с работно място /маса/ за компютър, захранване и интернет с най- високо качество. Отделно са необходими площи за минимум 25 фотографи и работно помещение за представители на медиите с площ минимум 200 м2. Изискват се също минимум две студия за телевизионно излъчване, като едното трябва да е с изглед към терена.

По отношение на съблекалните и помощните помещения за отбори, съдии, делегати и другите съпътстващите дейности при провеждане на футболни срещи от подобен ранг се предвижда увеличение на техния размер. Ще се увеличи броя на предвидените душове, тоалетни и мивки. Предвиждат се отделни зони към всяка съблекалня за масажни маси, както и спортна зала с минимална квадратура 100 м2 и с пряк достъп към всяка съблекалня за загряване на футболистите. В близост до баните и санитарните помещения на всяка съблекалня се предвиждат по два басейна с ледена и гореща вода необходими за физиотерапевтични и възстановителни процедури преди и след мача. Това са само част от стандартите описани в изискванията за трета и четвърта категория на УЕФА, както и от примерите на най-добрите европейски практики към които се стремим.

Голяма част от описаните по-горе помещения и функции са залегнали в одобрената програма за изпълнение, но в предвид необходимите по-големи площи за наличните в нея, както и допълнително необходимите дейности, отговарящи на изискванията на УЕФА за провеждане на срещи от висок ранг налагат тяхното преустройство. Необходимостта от допълнителни площи налага изграждане на подземно ниво под "Трибуна Запад". Изискванията за кетъринг площи, VIP зони, площи за медии и др. налагат промени, допълнения и функционални размествания във всички надземни нива на "Трибуна Запад". Част от предвидените в идейния проект дейности в "Трибуна Запад", като спортни зали за фитнес, танци, аеробика, йога и други спортни и развлекателни дейности с прилежащите към тях съблекални за мъже и жени се предвижда да бъдат ситуирани в "Трибуна Изток" и ще бъдат изградени още в първия етап на реконструкцията.

С оглед търсене на максимална сигурност и комфорт за зрителите, както и за осигуряване на още по-добър достъп и евакуация в предвидените промени залагаме разширяване на обходните коридори на второто ниво на трибуните от който се осъществява достъпа до зрителските места. Това от своя страна ще даде възможност за изграждане на допълнителен ред за зрителски места, с което ще се компенсират загубите на седалки наложено от изискването на по-високата категория за осигуряване допълнителни места за разполагане на TV камери и репортерски места за да може да се запази капацитета от 18 000 зрителски места. С цел по-добра организация на пропускателния режим към трибуните, зоните за контрол на достъпа се редуцират, но се увеличават броя на пропускателните съоръжения - турникети.

При отговарянето на IV-та категория по стандартите на УЕФА, съоръжението ще може да приема мачове за Шампионската лига дори до полуфинал. За целта клуба ще направи промени за над 3 млн. лева.

Още по темата: общо новини по темата: 130
11.05.2016
15.03.2016
14.03.2016
13.03.2016
13.03.2016
13.03.2016
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
По проект са предвидени 600 паркоместа. От западната страна са предвидени, видно от снимката, не повече от 40 - 50. От север и изток няма предвидени такива. Всички останали, около 550, трябва да се ситуират южно от южната трибуна, между нея и спортната зала. Знае ли някой, нейното бъдеще дали е дискутирено, при обсъждането на проекта?
+2
 
 
Г-да Общински съветници, бъдете на висота, и приемете актуализацията на договора, с новата категоризация, с пълно мнозинство! Тук няма място за никакви фенски пристрастия, и партийни боричкания.
+1
 
 
Изискванията на УЕФА редовно се изменят,за това ни е необходим стадион който да отговаря на груповата фаза за ШЛ.Същото важи и за стадионите на другите отбори които правят ремонти.Това са трайни съоръжения и не се знае в переспектива всеки отбор до какво ниво ще стигне.От началото на проекта го споменавам ,както и това че капацитет от 18000 е крайно малък за нашият отбор.За дербитата,а какво остава за участие в ЕКТ или пък за среща с еврогранд.Един нов модерен стадион на който може да домакинстват и други отбори от близки градове.
+13
 
 
Сега минах покрай стадиона,няколко роми бяха разпънали рулетките и мереха ли мереха!А Вълчо пишеше някаква декларация,Ерол и Сшанито,известни фенове на локо във фейса му помагаха!.....Абе буфери,вземете ги насметете малко тия цигани,пишат от името на локомотив,чак мен ме е срам!!!
на 03.09.2013 г.
+18
 
 
Стадиона бил ситуиран на лошо място! Булеварда не се виждал на снимката! И нямало място къде да паркират колите! Чудна работа как тогава тоя стадион ще вземе лиценз за полуфивал в ШЛ? Тва само тоя гаден Цецо е подкупил оня овен Платини иначе няма как да стане! И как може да я няма на картинката бирената фабрика,че то какъв стадион ще е това. И на 14ти няма начин без подкупи да бием локото,даже с това трябваше да почна :-)
+16
 
 
Реализацията на този проект ще е една огромна победа за Пловдив! Дано всичко стане по план! Поклон пред хората, които го реализират!
+24
 
 
Много злобичка бе мангусти.Що така? Осеменителя няма ли да направи стадионче?
-20
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: