ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ангел Палийски: Бутаме втора трибуна, до лятото ще сме изградили две
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:13 / 16.10.2013Коментари (51)13732
© Plovdiv24.bg
Стадион "Христо Ботев" ще остане без още една от трибуните си до края на настоящия сезон. Целта на нейното премахване е да бъде форсирана реконструкцията на новият дом на "канарчетата" и той да бъде завършен в зададения срок. Това стана ясно на среща между представители на ръководството на ПФК "Ботев" и ангажираните с реконструкцията - инжинери, архитекти и изпълнители, както и в присъствието на членове на Лицензионната комисия към БФС. Любопитните подробности от срещата пред клубния сайт разкрива изпълнителният директор на "Ботев" (Пловдив) Ангел Палийски:

- Г-н Палийски, какви са новините около реконструкцията на стадион "Христо Ботев"?

- Предвид желанието на собственика на нашия клуб г-н Василев стадионът да бъде завършен до края на 2015г., взехме решение да ускорим работата, като започнем строителството на 2 сектора едновременно. По тази причина ще бъде премахната южната трибуна, а от понеделник стартираме мащабните дейности по изграждането на стадиона. Това е единственото възможно решение, ако искаме да спазим необходимото технологично време при строителството и да видим завършен новия "Христо Ботев" в споменатия срок.

- Това ще доведе до неудобство за привържениците на"Ботев", каква реакция очаквате от феновете?

- Осъзнаваме ситуацията и сме наясно, че това ще доведе до неудобства за нашите привърженици. Капацитетът без двете трибуни ще бъде около 10-11 хиляди зрители. Това ще е проблем за дерби мачовете. В същото време и атмосферата на стадиона няма да бъде същата, което не е добре и за отбора. Въпреки това, смятам че всички ботевисти трябва заедно да изтърпим този период в името на каузата която сме си поставили - "Ботев" да има модерен стадион, който да отговаря на високите съвременни изисквания и да може да посреща мачове от груповата фаза на Шампионската лига.

- Кога очаквате да бъдат завършени и да започнат да функционират двете трибуни?

- Заложеният срок е 31 август 2014г. Ние обаче сме доказали, че можем да съкращаваме сроковете, както се случи и с базата в Коматево, така че аз дълбоко в себе си съм уверен, че ще сме готови по-рано. Дано да имаме и по-мека зима, защото атмосферните условия също са от значение.

- Значи при добро стечение на обстоятелствата Ботев може да стартира следващия сезон с две чисто нови трибуни?

Да, точно така.

Още по темата: общо новини по темата: 130
11.05.2016
15.03.2016
14.03.2016
13.03.2016
13.03.2016
13.03.2016
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Чета ви коментарите и мога да кажа, че не сте толкова прави .. Аз съм Локомотивец и се радвам за вас, че си правите стадиона. В България, нямаме един читав стадион, та дори националният ни стадион е под всякаква критика, та сме тръгнали и да кандидатстваме за Евро 2020. За стадионите в Пловдив пък да не говоря изобщо. Много се радвам, че направихте базата в коматево и сега ще строите стадион от 4-та категория. България и Пловдив имат нужда от такъв стадион. Всъчко на всичко и когато пловдивски отбор играе в ЕКТ, домакинстваме на другият край на България - И пак пълним стадиона. Пловдив заслужава такъв стадион, както и пловдивските фенове. Дано в скоро време и вашият и нашият да имат облика на Европейски стадиони и да си правим уникалните дербита и на двата и да покажен на Шопите, че дербито на България е Локо - Ботев. Успех !
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+13
 
 
Манговците се пукат от злоба е какво по хубаво от това!
+21
 
 
С всеки следващ коментар на мургавелковците ги чувствам,как са умрели отвсякъде.Речников запас - 10 думи макс-Доган,Местан,Делян,Цветан,пепси,бира,скара,Ка
раибрахим.То май ,че и 10 няма.Върнахте се там,откъдето изпълзяхте през 2001.И там ще си останете.Този път и Господ не може да Ви спаси.
-17
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+10
 
 
Какви неудобства бе и как да ги приемем какъв е тоя въпрос та ние за да стане нещо толкова хубаво нещо като нов стадион по европейски лиценз кат.4 сме готови да изтърпим и по големи неудобства във името на любимия Ботев.
+10
 
 
Ей, мърляви цингета. Не завиждайте. И вас ще ви огрее.....някога :)
+23
 
 
qcumber,ще ти кажа нещо:Първо,не е половината град,а много повече.И второ-ако сега те боли,след време няма да се трае,ще боли още повече.А това "никаква злоба" го разправяй на друг-точно от там ще се усилва болката.За 10-те години,които бяхме в безтегловност,се взехте много на сериозно.Роди се и отрасна поколение,което помисли "Локомотив" за голям отбор,по-голям от "Ботев".Ти самият много добре знаеш,че това никога не е било,няма и да бъде.От там Ви идват всички проблеми,болки и терзания.Слезте на земята,фенове сте на незначителен отбор,със скромни постижения.Подкрепяйте го колкото можете,радвайте му се докато го има.Защото дойде ли това,което на нас ни дойде преди 3 години сте дотам-нямате ресурс,нямате фенската маса да възкресите отбора си.Само един факт ще ти спомена:Преди няколко месеца благодетелите на двата отбора казаха в интервюта пред медиите следното:Единият каза:"Това,което ме накара да поема издръжката на отбора,е неговата невероятна и всеотдайна публика.Аз още не съм и дал това,което заслужава!".Другият беше по-кратък:"Там всичко е умряло!"Сещаш ли се кой кой е?Сещаш ли се кой за кого говореше?Ето за това става дума-не се опитвайте да надскочите сянката си-невъзможно е.А този под мен е толкова тъп,че дори не заслужава да го коментирам.
-19
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-15
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: