ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Велев: В Локомотив има 4-5 футболисти, които могат да попаднат в националния
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:28 / 16.01.2012Коментари (21)5733
© Plovdiv24.bg
Старши треньорът на Локомотив (Пд) Емил Велев даде обширно интервю за официалния сайт на клуба. Специалистът бе напълно изчерпателен за първата седмица от подготовката на черно-белите, за селекцията, за впечатленията му от двустранната игра в неделя и очакванията му от предстоящите контроли на тима.

- Господин Велев, миналия понеделник отборът на Локомотив стартира предсезонната си подготовка. Какви са впечатленията ви от тази една седмица работа?
- Движим се по предварително набелязаната програма. Направихме изследвания, след това дойдохме в Сандански, където момчетата виждат, че натоварванията са тежки, но знаят, че без тях не може. Футболистите се раздават максимално, което мен ме радва. Искат да се докажат, а това е добре за един отбор. За мен това е много важно в една предсезонна подготовка. Най-важното е, че са здрави. Идват и по двама-трима футболисти на проби. Това е един процес, който не можем да отменим, ако искаме да подсилим отбора. С някои от дошлите на проби вече се разделихме. Сега има двама нападатели - Шарл Менди и Малик Чокунте, и един защитник - Милан Никулич, които са на проби. Чакам във вторник да дойде вратар с доказани качества - чужденец, с европейски паспорт. На 21 януари започваме с контролите. Първата е срещу Локо (Сф), но всичко в тях ще бъде съобразено с тежките натоварвания по време на подготовката. Затова тези мачове ще се явяват като тренировки. Ще давам шанс на всички футболисти да участват в тези мачове.

- Много се коментира непрекъснатото идване на нови футболисти на проби. Това не ви ли пречи на работата?- -Не, този процес не ни тежи, защото го правим стъпка по стъпка. Едни идват, гледаме ги и като не ни харесват, си отиват, а на тяхно място идват нови на проби. Бройката играчи, с които тренираме, се запазва около 24 полеви футболисти. Не сме като при руските отбори да докараме 30 нови и да преценяваме.


- Вие ли преценявате дошлите на проби футболисти?
- Аз лично ги преценявам. Аз взимам последното решение. Обсъждаме с екипа положителните и слабите страни на даден футболист, коментираме и преценяваме.

- На споменатите трима, които сега са на проби, ще им дадете ли шанс да играят в контролите, които предстоят?
-Естествено, че ще играят. Куйович и Валериюс бяха по-дълго на проби, но особено Куйович дойде много неподготвен, за което мога да обвинявам и мениджърите му, които не са знаели на какво ниво е неговата подготовка. От него не видяхме нищо, може и да е добър футболист, но нямам време да го изчаквам, за да го подготвя и да го видя.

- Има ли в Локомотив (Пд) проблем с вратарите?
- Не виждам да има вратарски проблем. Миналата година завършихме само с един вратар, Ставрев показа отлични игри. Искам да му създадем конкуренция и търсим подходящия вратар. Мисля да го намерим, има много вратари. Беконо е при нас, момчето от Латвия се представя досега добре, така че едва ли вратарският пост ще е големият ни проблем, който ще се появи.

- Много имена се спрягат за евентуални нови вратари на Локомотив, включително и Георги Петков, който е в Кипър. Как ще коментирате тази тема?
- Да, спрягат се - и Георги Петков, Боян Пейков, Иван Караджов. Има вратари, които като се реши в даден момент, могат да се привлекат.

- Направихте в неделя първата двустранна игра, как видяхте футболистите в нея?
- Имаше много брак в отиграванията, но това е нормално. Тактически не стояхме на ниво, но и това е нормално за този етап от подготовката. Сега наблягаме повече на общофизическата подготовка на играчите. Имаше добро темпо през всичките минути и нивото бе добро.

- Направи впечатление, че един от новите футболисти вкара 4 гола, макар и в двустранна игра. Ще коментирате ли играта на Христо Спасов?
- Досега не го познавах и още ще трябва да го гледаме този футболист. Прави ми добро впечатление, че има нюх към гола, което е добре за един нападател. Не случайно два пъти е бил голмайстор на една от В групите. Важно е да бъде функционално добре подготвен и може да покаже и още от уменията си.

- Друг от новите - Илиян Йорданов, какво впечатление ви прави?
- Аз не го познавах. Интересен футболист е. С желание тренира. Има нестандартно мислене. Знаете, че трябва да има тактическа дисциплина. Трябва да се научи да спазва треньорските указания, но е хубаво да има и импровизация.

- Какво е състоянието на оперирания Теодор Гочев?
- Добро е, от утре ще се включи на 100 процента в тренировките на отбора. Досега се готвеше по специална програма.

- Сержиньо не тренира на пълни обороти. Какъв е проблемът при него?
- Сержиньо имаше някакви здравословни проблеми, но смятам до ден-два да поднови тренировките с отбора. Даксон Да Силва се готви по специална програма, която следваме. Той се върна от Бразилия на едно прилично ниво. Спазвал е програмата, която му бяхме дали, и сега му е много по-лесно в беговите тренировки, за разлика от минали години.

- Какво показват изследванията, които направихте на "Царско село"?
- С много малки изключения, резултатите са добри. Двама-трима футболисти имат да наваксват функционално, но с течение на подготовката ще решим и този проблем.

- Какъв е шансът към днешна дата да си тръгне някой от основните играчи на Локомотив, за да направи трансфер в друг отбор?
- Няма сериозни оферти към нашите футболисти. Нееднократно съм казвал, че в Локомотив има много добри футболисти и ако играят по-дълго време заедно, то ще повишим нивото на игра на отбора.

- Ще търсите ли резултати в предстоящите контроли или ще обигравате отбора?
- В никакъв случай няма да се преследват резултати. Ще дам шанс на почти всички да играят, затова казах, че ще са по-скоро тренировъчни игри.

- Феновете на Локомотив вече градят основния състав за през пролетта, вие кога ще сте наясно с него?
- Какъв е основният състав на феновете? Дайте да го видя и аз, за да видя техния избор. Не знам аз кога ще съм готов с моя вариант. Знае се, че търсим централен защитник и централен нападател, където имаме отличен футболист в лицето на Карвальо. При него проблемът е само дали ще е здрав.

- Да очакват ли феновете на Локомотив силен отбор с избистрен състав още от първия пролетен мач?
- Не искам да обещавам нищо на феновете, защото не е важно само да обещаеш, а да направиш така, че и аз и те да са доволни от отбора. Тренираме сериозно, искаме да изглеждаме още по-добре като отбор. На нас ни трябват и точки и добри мачове, както за първенство, така и в мача за Купата. Ако играчите играят добре, ще постигнем и добри резултати, а те ще могат да мислят и за трансфери в чужбина. Освен това има нов национален селекционер и в Локомотив има поне 4-5 футболисти, които могат да попаднат в националния тим. От самите тях зависи как ще изглеждат през сезона. На феновете ще им е приятно Локомотив да има национални състезатели.

Още по темата: общо новини по темата: 46
24.02.2012
24.02.2012
24.02.2012
23.02.2012
22.02.2012
22.02.2012
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
В Пловдив родени сме, черно-бели горди синове, за Локо Пловдив ние живеем, това е наща съдба.....наща съдбааа...да бъдем с Локо дори след смърта
-1
 
 
Трябват ни български вратар, френски централен защитник, за да се разбира с Бенджи, и бразилски нападател, за да се разбира с Дакси!
-4
 
 
КОКАЛ,НЕ ВДИГАЙ САМОЧУВСТВИЕТО НА КЛОШАРИТЕ ОТ ЛАУТ ДЖАМИЯ.ЩЕ ВЗЕМАТ ДА СЕ ПОМИСЛЯТ ЗА ПРИНЦ ЧАРЛЗ!МУХАХАХА
на 16.01.2012 г.
-1
 
 
Дано велев постигне толкова чаканото участие в Европа.Само Локо и само напред и нагоре!
на 16.01.2012 г.
0
 
 
Германският вратар Михаел Калтенхаузер се присъедини към отбора на Локомотив Пловдив.
+7
 
 
Браво на Велев. Емо, подкрепяме те и ти вярваме, че можеш да закараш нашия любим Локомотив в Лига Европа!
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (5)
+10
 
 
ЧЕРНО-БЕЛИ ВЕЛИКАНИ! Кокала е треньора , който ни трябваше!
на 16.01.2012 г.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Лош старт на Локо в плейофите, рефер си затвори очите за дузпа срещу Лясков
Петкратен шампион на България, играл и за Локо (Пд), се сбогува с футбола
Александър Томаш не пожела да рискува здравето на Евандро
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: