ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (8)
Емил Нейков след страхотно гребане в Пловдив: Не мога да си поема достатъчно въздух и усещам тежест
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:07 / 20.07.2023Коментари (0)1735
©
Емил Нейков спечели безапелационно репешажа си и се класира за полуфинал в мъжкия скиф на Световното първенство до 23 г. в Пловдив. Той финишира за 7:13.54 мин. Втори завърши Андре Пинто (Португалия) със 7:17.21 и също влезе в полуфиналите.

От останалите три репешажа на полуфинали А/B се класираха лодките на Швейцария, Словения, Ирландия, Турция, Полша и Япония.

Полуфиналите са в събота (22 юли) от 10.59 и от 11.05 часа на гребния канал в Пловдив.

Емил Нейков попадна в много по-силния полуфинал заедно с британеца Майк Деверо, единствен слязъл под 7 минути за победата си в сериите, Пьотр Пломински (Полша), който изпревари Нейков за европейската титла миналата година, както и Пол Бергхоф (Германия), който победи Пломински в сериите. В полуфинала на Нейков са още лодките на Турция и Словения.

"Чувствам се добре. Очаквах от португалеца да гребе малко по-спокойно. Мислех, че голямото разстояние до третата лодка ще го поуспокои, защото класирането ни на полуфинал беше сигурно. Но той искаше да се бори с мен за първото място почти до края и евентуално да ме пребори в последните метри. На контролата за последните 500 метра обаче видя, че вече е на доста голямо разстояние от мен, поради което поне в последните 250 метра успяхме поне малко да спестим сили за полуфинала в събота", заяви Емил Нейков.

Той коментира голямата изненада на първенството до момента - британеца Деверо, който го победи с изключително високо темно в серията. "Не очаквах толкова много от него. Очаквах да гребе малко по-леко, за да го натисна след 1000 метра, но удържа на всички мои атаки. Предполагам, че се е поуморил от това гребане в сериите, а аз все пак успях да поспестя малко сили в репешажа, така че очаквам на полуфинала нещата да бъдат по-равностойни. Той е изненадата сред всички скифьори. Главно гледахме поляка и американеца. Американецът даже днес отпадна от 12-ицата. Никой не е очаквал, че британецът ще бъде изненадата на състезанието, направи доста добро време в сериите, но да видим дали ще има капацитета да го задържи до края", каза новата голяма надежда на България в гребането.

"Разчитам на добрата си форма. Англичанинът ни изненада в първата гонка, но се надявам коридорите в следващата да бъдат по-изравнени, за да мога да реализирам по-добро време от неговото и да го победя още на полуфинала. Пък и да не го победя на полуфинала - вече на финала не се знае кой кого", добави българският скифьор, който ще навърши 22 години на 1 август.

Помолен да опише колко тежко е за състезателите заради много високите температури по време на Световното първенство в Пловдив, Емил Нейков заяви: "Времето е доста задушно. Понякога изпитвам затруднение, докато греба - от задух. Не мога да си поема достатъчно въздух и усещам тежест, но разчитам на добрата ми форма да бъде с мен до края".

Българската публика показва подкрепа, гореща като времето в Пловдив, към Нейков и останалите български лодки. "Нека скандират, викат, да ме подкрепят, а пък аз ще направя абсолютно всичко възможно вътре от водата, за да ги зарадвам и да отговоря на техните очаквания", обърна се Емил Нейков към феновете, които ще са на гребния канал и за полуфинала му в събота.

Българската двойка скул лека категория Иван Йорданов и Станислав Григоров финишира на пето място в серията от Световното първенство до 23 г. в Пловдив и ще се бори за класиране в полуфинал А/В чрез репешажите. Първите две места в серията спечелиха лодките на Испания и Нидерландия. Иван Йорданов и Станислав Григоров финишираха за 6:58.51 мин, а след като осъзнаха, че нямат шанс за първите две позиции, даващи право на директно класиране на полуфинал, съхраниха сили за репешажа. От другите две серии към полуфиналите директно продължиха лодките на Ирландия, Италия, Германия и Франция.

Репешажите на двойка скул лека категория при мъжете започват от 10.20 часа на 21 юли (петък). Йорданов и Григоров са във втория репешаж (от 10.25 часа) заедно с лодките на САЩ, Бразилия, Португалия и Турция.

В петък от 11.40 часа българската двойка без кърмчия Иван Янкулов и Цветомир Малинов ще водят битка за класиране на Финал А. Българите ще се състезават в полуфинал заедно с лодките на Италия, Германия, САЩ, Гърция и Франция, като първите три лодки продължават борбата за разпределението на медалите. Иван Янкулов и Цветомир Малинов се класираха директно за полуфинал, след като спечелиха серията си в първия ден от световното първенство в Пловдив.
Още по темата: общо новини по темата: 66
10.04.2024
26.03.2024
14.11.2023
23.08.2023
24.07.2023
23.07.2023
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Цяла България страда заради Григор Димитров
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: