ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Енрико Пичоне: Ще съдя Салерно в Италия и в България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:36 / 11.02.2010Коментари (43)7177
© Plovdiv24.bg
"Съдя Франческо Салерно за клевета и в България, и в Италия, вече съм се свързал с адвокати. Когато някой казва нещо, трябва да поема отговорност за това", това заяви подалият оставка старши-треньор на Ботев Енрико Пичоне пред Ринг. Той разкри различни факти от кухнята на клуба през есенния полусезон.

"Всеки знае, че аз докато работех в Ботев не съм взел нищо. Помощници, треньори, доктори, никой не взе пари като заплащане през този период. Имаше хора, които помогнаха Ботев да завърши шампионата, но не става дума за тази сума, която Салерно спомена. Отборът завърши полусезона благодарение на публиката, на футболистите и другите, които работеха без пари, със собствени сили да стигнат до края на полусезона. Аз извадих доста пари от своя джоб, Бифи помогна, Лилчо Арсов помогна, Брици също плати едно гостуване, феновете събираха пари за лекарства - през есента за отбора даваха пари само фенове и хора в отбора. Създаде се един колектив, от едната страна отбор, футболисти и от другата страна феновете и на тези хора трябва да им се благодари, а не да се плюе по тях", каза още Пичоне.

"Откакто дойдох в България отслабнах, а от алкохола по принцип се пълнее - това малко на шега във връзка с изказването на Салерно. Дълги години бях футболист, 520 професионални срещи имам, 15 години съм треньор, от 108 в треньорския курс в Коверчано бях втори по успех. Няма да позволя някой така да ми потъпква кариерата. За срещата с ЦСКА друг изпрати пари, но това не е Салерно - плати се на БФС и на полицията, за да се играе мача."

Пичоне отказа да коментира ситуацията с новите футболисти, които Салерно и Христолов твърдят, че са докарали, като изобщо не вярва на думите им, че ще почнат шампионата.

"Затворих отношенията си с отбора и не съм в тима. Не се интересувам какво се случва с тях, не искам да чувам за тези хора сега. Съжалявам за всички фенове, защото ние с нашата работа им дадохме ентусиазъм - за да идат на стадиона от 200 човека на единия мач до 15 000 по-късно означава, че завладяхме феновете, те също нас и те ще останат в моето сърце. За сега ще остана в България за да видя каква е методологията на работа тук, да се запозная с треньорите. Казвал съм го и преди, но пак ще кажа, че винаги съм на разположение да бъда треньор на един Ботев без Христолов, независимо в коя група играе - "А", "Б" или "В", завърши Пичоне.
Още по темата: общо новини по темата: 60
24.02.2010
24.02.2010
24.02.2010
24.02.2010
24.02.2010
23.02.2010
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
е па Пича е номер 1.христоле маке ти и нео опорачи бе . ее й па си боклук. боклук.
0
 
 
"много на отворени се правим"....ааа?Ами сигурно има защо!!И историята и титлите говорят само едно и то е.....по-титулувания клуб е нашия!!А що се отнася до БКПто всички до един от клубовете са били с тях...по онова време!!Дори и вашия железничарски клуб...представи си!!АЗ ако съм мангал неграмотен.....ти трябва да си .....ромчето Стуки!хахахахах
-4
 
 
Наща може да е платена-вашите са подарени!!!За тия години,един път ви пуснаха аванта голямата чорба!!Те станаха шампиони 30 пъти!!Човека ти говори за 21рви век!!Знаеш ли кога е това-мангал неграмотен!!Много на отворени се правите-жълти пе**ли!!
+5
 
 
А вие какъв успех сте постигнали?да не би да е титлата на отбора от кюстендил.....о забравих и хикса срещу ювентус.....а и финал за купата спечелен срещу ЧИРПАН.....хахахаха??Май успехите свършиха!!!!вас питам банго васили????.....или сте си преписали успехите на Велблъжд.....???
-4
 
 
така си е....папагалите постигнаха най-големия си успех в 21 век с този мустакат мангал...ФАКТ... 1:0 срещу Пловдив ... Време е да се хващате за мотиките и да забравите за града. Само цапате тук. Селски цирк !
+3
 
 
вярвам на пича в пъти повече му вярвам отколкото на дебелото прасе солерно и да не забравим да му благодарим с незабравимите мигови с които ни дари и всичко което направи за нас
0
 
 
ВЕЛИК СИ ЕНРИКО,НИКОГА НЕ ЩЕ ТЕ ЗАБРАВИМ!!!
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (5)
-5
 
 
От днес вече имам нов идол. Само Ботев Криводол, Първомайската група и Енрико Пичони. :)))
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: