ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (20) | Вчера (19)
От Общината призоваха да се спазва правилникът за ползване на басейн "Младост"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:05 / 04.10.2022Коментари (0)1951
От ръководството на Общински плувен комплекс призоваха за спазване на правилника за вътрешния ред на басейн "Младост“, с който са запознати всички плувни клубове, използващи съоръжението.

"Всяка година по това време се изправяме пред едни и същи проблеми, защото е началото на учебната година и в клубовете има както записани нови трениращи, така понякога и нови треньори. Апелираме към всички, ползващи услугите на общинския плувен басейн, да се запознаят не само с правата си, но и със своите задължения и отговорности. Съгласно изискванията, Правилникът за вътрешния ред на басейна е поставен на видно място във фоайето на басейна. Всички треньори са запознати с него и са се подписали за това. Въпреки всичко обаче, винаги има родители, които желаят да запишат деца, които са под 7 години, да тренират при нас, а по Правилник това е недопустимо“, разказа Александър Радев, ръководител "Строително-ремонтни дейности“ в Спортни имоти към ОП "Жилфонд“, което стопанисва съоръжението.

Той поясни, че съгласно инструкцията температурата във водата се поддържа в рамките на 26-28 градуса, но за деца под 7 години водата трябва да е над 28 градуса.

"В същото време басейнът е основна база за тренировки на картотекирани състезатели, както и за ученици от спортно училище с профил плуване, които провеждат продължителни тренировки всеки ден. Топлата вода може да доведе до прегряване и увреждане на здравето при активно трениращите“, аргументира се Радев.

Той отбеляза, че с решение на Общински съвет е определено тренировките за начинаещи и граждани да бъдат с продължителност до 60 мин., а душът – до 5 минути. Радев показа и направените ремонтни дейности в помещенията на комплекса, за да станат условията за младите плувци по-добри, както и вече напълно оборудвания лекарски кабинет.

Според Саша Тодорова, мениджър екип на Общински плувен комплекс, друг проблем с новите записани да тренират, идва от желанието на родителите им да присъстват в басейна.

"В правилника изрично е записано, че родителите водят децата до входа, след което ги поверяват на треньорите. Не можем да пускаме в басейна външни лица по време на учебно-тренировъчна дейност. Родители и придружители могат да присъстват само при мероприятия, организирани от някой от клубовете. Нормално е децата над 7-годишна възраст да могат да се обслужват самостоятелно. При необходимост от съдействие, треньорът е този, който трябва да им помогне. Напомняме на родителите, че всеки от треньорите има ограничен капацитет и за да е пълноценно обучението и обгрижването, е необходимо да работи с ограничен брой деца. Нека не забравяме, че желаещите да ползват басейна са многократно повече от капацитета на съоръжението“, заяви Тодорова.

Тя поясни още, че графикът за тренировки се прави от клубовете, а от екипа за управление на басейна само следят неговото спазване, както и на Правилника за вътрешния ред.
Още по темата: общо новини по темата: 42
12.02.2024
10.02.2024
10.09.2023
01.09.2023
25.06.2023
19.05.2023
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Малки "канарчета" се снимаха с Тошко Неделев, спечелиха турнир в Разград
Испанец отпадна от групата на Черно море за мача с Ботев
Гледайте: Малките локомотивци запяха "черно-бели" песни след победа над Ботев с 3:1
Пловдив домакин на турнир от държавното по волейбол до 20 години
Карагарен свири на Локо, пловдивчанин от Първа лига на Несебър
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: