ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Салерно отново твърди, че е купил Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:51 / 09.02.2010Коментари (269)20362
© Plovdiv24.bg
Франческо Салерно отново, също както преди няколко месеца в "Тримонциум", заяви, че вече Христолов няма нищо общо с Ботев. В интервю по телефона за спортно шоу "Гонг" той съобщи, че клубът вече е в италиански ръце и когато дойде в България ще съобщи официално за сделката и кой ще е новия президент на тима. Салерно каза още, че Ботев започва подготовка в Италия с 25 нови футболисти. Той съобщи още, че новият треньор ще е българин. Салерно прехвърли и отговорността в съсипването на Ботев върху Енрико Пичоне, вместо върху Христолов. По думите му бизнесмените са превели 60-70 хиляди евро на италианския специалист, а старши-треньорът не бил оставил нищо за отбора.

Тимът ще изиграе контроли с Катандзаро, с Кротоне и може би с първия отбор на Сампдория. Лагерът ще е в Реджо ди Калабрия. Сега трябваше да напарвим нови фланелки, лагер, футболисти. Треньорът ще е българин, каза още Салерно.
„Ние италианците взехме основния пакет от акциите на клуба. Ще избираме кой да е президент и вицепрезидент. Когато вземем всички документи ще официализираме новия президент. След една седмица подготовка в Италия идваме в България, защото имаме мач с Левски. Христолов разбра, че е положението е много зле и има много заеми. Разбра, че трябва да остави отбора, защото е фалирал. Покани ни с новите бизнесмени да спаси отбора и той да не изгуби никакви пари. Гарантирам ви, че г-н Христолов не съществува. Той вече няма никакво участие. Остави всички документи. Тифозите трябва да разберат едно нещо, ако искат отбора да фалира то той ще фалира. Ние правим всичко възможно да го спасим. Водихме неофициален разговор с хората от БФС. Искахме да знаем какво е положението в клуба. Искахме да знаем и неплатените задължения към футболистите. БФС трябва да ни изпратят всички задължения, които да платим. Още не знаем всичко на 100%, но по-голяма част. Всички отбори имат проблеми. Дори ЦСКА имат по-големи проблеми от нас. Ботев се слага на първа страница, защото има проблеми с Христолов. От БФС ме попитаха дали не е по-добре Ботев да тръгне от В група. Аз им отговорих, че искам отборът да е в А група и ако изпадне, да изпадне на терена, а не в офисите на БФС. Преди Христолов искаше да спечели много пари, като не ни даде отбора веднага. Сега разбра, че отива във фалит и ни се обади. Видя, че сме единствените, които могат да подадат ръка. Как мога да купя отбора, като не знам колко заеми има? Не ми показаха и 1 документ и трябваше да си мълча. Ако преди 4 месеца бях казал, че президента е един лайнар, тогава знаете ли какво щяха да направят тифозите. Замълчах си, за да спася президента. Изгубиха ни месеци. За една седмица дойдох в София, намерих 25 футболисти, нов спонсор и нови фланелки на Ереа. Какво повече трябва да направя?", допълни още Салерно.

Италианецът разкри и неща свързани с предишното му пребиваване в Ботев. „Когато ние дойдохме да купуваме Ботев президента Христолов и Пичони ни сложиха на две колела, защото те двамата не искаха да ни показват никакви документи. Пичони не искаше да бъде само треньор. Искаше да бъде и собственик на този отбор. Ако Ботев го имаше през есента го дължи на мен и хората около мен. На Пичони му изпратихме много пари и той не даде нищо на футболистите. Направи 13 мача със 7 точки с футболисти с 8000 евро заплата. Пичони го докара Христолов. Той ни се обади да дойдем в България. Искам истината да се знае, защото сме изморени от шамарите, които получаваме. Парите, които сме дали, сме ги дали за тифозите и отбора, защото се влюбихме в този клуб. На Пичони му харесва много да пие. Ако не бяхме ние, Ботев нямаше да участва и през есента. Исках да вляза в отбора и да видя всички документи, а след това да поема отговорността. Обърках се да се доверя на Пичони. Преди няколко месеца казах на Христолов, че Пичони е лош човек и той ми каза, че не разбирам нищо. Пичони може да отиде в някой нощен клуб и да пие уиски. Взе пари от всички. Взе пари и от помощник треньора на вратарите, за да ходи да пие. Изпратил съм много пари на Пичони, а той не е дал нищо на играчите. Бяхме глупави, че му се доверихме. Дадохме пари за квартири и за всичко. Ще покажем всички бележки към Пичони. Той е взел между 60-70 хил. евро. Дори не е платил на пералнята. Парите са в нощните клубове и в уискита. Нямам страх да ги кажа тези неща", допълни още Франческо Салерно.

Той коментира и ситуацията с другите италианци, които искаха да закупят клуба. „Говорих с Реки и Борго много пъти. Това са празни думи. Искаха да ги карат в Дубай.

Когато говорих с Борго и Реки казаха, че са дали много пари за Ботев. Трябва да им кажете да докарат документи колко пари са дали. Аз ще донеса документи да докажа. Те са хора на Пичони. Той ме изгони мен, за да продаде отбора на Борго. Той се запозна с него на мача с Локомотив София", заяви Салерно.

Още по темата: общо новини по темата: 60
24.02.2010
24.02.2010
24.02.2010
24.02.2010
24.02.2010
23.02.2010
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
да и аз имам хеликоптер....
0
 
 
Енрико събирал играчи в Италия ще сформира Ботев 3 !!!
0
 
 
ако италианците дойдат с готов отбор за първия мач с левски , боби михаилов чте остави ботев пловдив да доиграе сезона , зачто са му дали лиценз за 2009-2010, но ако италианците не дойдат , ботев пловдив чте му бъде отнет лиценза поради липса на пари и тогава христолов остава без отбор , просто няма да има пфк ботев пловдив 1912 и новия отбор чте започне от в група или чте вземе лиценза на любимец и чте почне от б група и чте носи името ботев пловдив
на 11.02.2010 г.
+1
 
 
що не вярвате на човека.. щом е казал че вече има нов отбор трябва да има ква изгода има той че да лъже. и що не искате да пуснете този нов отбор да започне първенството.. нали митьо го няма вече, а тези футболисти може да са добри. Защото нов отбор не се гради ей така.. някой решил и айде новия ботев 1912 почва на чисто от В. ок обаче стават 2 отбора регистрирани като ботев?? ..щото ако тия италянци лъжат а митьо не е продал нищо, кой ще го накара да остави клуба, когато създадете новия ботев
+1
 
 
со корени от доле да ги гледаш па Мите.маке ти и тран
0
 
 
ако отидем в в група буферите чте ни скъсат от базици , помните ли ги колко насрани бяха при морини 86 минута , аз това искам
0
 
 
Бате МИТЯ се е превъплатил в образа Салерно.
+1
 
 
Поредната помия , която се изсипва върху любимия отбор на много българи! Докога ще продължава този цирк ?
+2
 
 
глобите на бфс пак ли митко чте ги плати , изчакайте до 15 февруари , ако бфс ни вземе лиценза значи всичко е лъжа , което казва салерно
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Отдавна не беше се случвало! Без глоби за Локо и Ботев след мачовете от 30-ия кръг
Юноша на Ботев удължи договора си с Левски
Локо отвори две трибуни за дербито с Ботев в Трета лига
Майкъла: Идват Ботев и Пирин и те бият! Има ли по-голямо падение от това?
Един от най-важните хора в Ботев празнува на 1 май! Ще му направят ли "жълто-черните" мечтания подарък?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: