ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (26)
Пловдивчанинът Серафим Грозев за страхотните успехи на Адриано Дженев и Елизара Янева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:44 / 16.05.2022Коментари (0)2445
©
Серафим Грозев е личен треньор на Адриано Дженев и Елизара Янева. Младите таланти на България се представиха изключително силно на тенис турнирите в Пловдив и Хасково. 

Грозев е държавен шампион на България по тенис на закрито през 2011 г. От 2010 до 2012 г. е помощник капитан на България за Фед Къп. В момента е главен треньор в ТК "МаксПро 2020". Серафим Грозев даде специално интервю за сайта на Българската федерация по тенис.

- Вие сте треньор на Адрияно Дженев и Елизара Янева. Поздравления за страхотното представяне на турнирите в Пловдив и Хасково. Предполагам се изключително доволен от резултатите на двамата?

- Естествено винаги може да се иска повече, но на фона на спечелените точки и позициите на двамата в ранглистата след тези турнири, няма как да не съм доволен. Разбира се трябва да продължават да работят усилено за да могат да надградят върху тези резултати.

- Каква беше конкуренцията на турнирите?

- Конкуренцията като класиране на играчите в ранглистата на ITF бих казал, че беше на едно добро ниво. Като цяло мисля, че както при момчетата така и при момичетата се отличаваха 5-6 от състезателите.

- Адрияно Дженев спечели второ място на сингъл и стана шампион на двойки в Хасково. Какви бяха най-силните страни му страни за тези резултати?

- При Адрияно основното за този резултат беше постоянството във всеки мач, тъй като обикновено проявява загуба на концентрация и има спадове в някой случай. Но в конкретния турнир успя да бъде фокусиран през голяма част от мачовете и това допринесе за тези резултати.

- Със спечелените точки Дженев се приближи до топ 100 на световната ранглиста за юноши. Как виждате неговото развитие за бъдещето?

- Да, в момента е в подножието на топ 100 на ранглистата на ITF за юноши. От тук нататък ще се опита с участието в няколко турнира от категории JA, J1 и J2 да успее да пробие в топ 50-60 и евентуално да вземе участие на юношеския US OPEN. От септември месец ще започне постепенно и преход към мъжките турнири с участие на няколко M15000 от календара на ITF.

- Върху какво трябва да работите най-много?

- Ще работим комплексно, защото има място за развитие във всички аспекти на играта му. Ще наблегнем и на ментална и тактическа подготовка.

- Елизара Янева се представи изключително на двата поредни турнира в Пловдив и Хасково. На какво се дължи това страхотно постижение?

- Успехите на Елизара са плод на постоянството й по време на тренировъчния процес. Успява да изпълни поставените й задачи и цели по време на официалните мачове и така успява да противодейства на всеки съперник.

- Едва на 15 години Елизара влезе в топ 200 на световната ранглиста за девойки. Какви трябва да са следващите стъпки на развитие?

- Следващите стъпки ще бъдат участия на турнири от категории JA, J1 и J2 с идеята в началото на следващата година да може да вземе участие на Австралия Оупън за девойки.

- Лесно ли се работи с Дженев и Енева?

- Бих казал, че работата с тях върви леко. Разбира се не винаги нещата вървят по перфектния начин, но мисля, че това са нормални ситуации. Важното е, че двамата са отдадени на тениса и са го приели за начин на живот. С труда, който ежедневно полагат се надявам да изпълнят целите си.

- Помогна ли за резултатите това, че турнирите бяха в България?

- Със сигурност оказа позитивно влияние върху тях, че турнирите бяха на родна земя, по специално в Пловдив и Хасково. Адрияно е родом от Хасково, а Елизара е от Пловдив, като на двата турнира се радваха на голяма подкрепа от трибуните и предполагам това ги мотивираше допълнително.

- Какво ще пожелаете на Адрияно и Елизара за близкото бъдеще?

- Пожелавам им да са здрави, да продължават с упоритата работата и нека сбъднат мечтите си.
Още по темата: общо новини по темата: 625
26.04.2024
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024
23.04.2024
22.04.2024
предишна страница [ 1/105 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: