ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
С 8 играчи от първия отбор Ботев II взе жизненоважна победа с гол в добавеното време
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:28 / 09.05.2022Коментари (0)4413
Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) постигна много трудна, но сладка победа с 3:2 над Спартак (Варна). Срещата от 36-ия кръг на Втора лига се игра пред над 300 зрители на базата в "Коматево".

"Канарчетата" се нуждаеха от трите точки, за да запазят шансовете си за оставане във Втора лига. От своя страна гостите играеха само за своята чест, като варненци дадоха 100% от себе си, за да спънат домакините.

Съставът на Ботев бе подсилен с 8 футболисти от първия отбор, но въпреки това гостите бяха напълно равностойни. Още в първите минути Антоан Бароан пропусна сам срещу вратаря. 

В 25-ата минута Янчо Андреев откри за Спартак (Варна) с хубав удар от границата на наказателното поле - 0:1. Радостта на варненци обаче бе много кратка и след по-малко от 120 секунди Николай Минков изравни след шут от средна дистанция и рикошет в бранител.

На почивката в състава на Ботев бе извършена принудителна вратарска смяна и Георги Аргилашки напусна контузен. Второто полувреме стартира с гол от съблекалнята за Спартак. 

Играч в "синьо" стреля от 20 метра, топката се отби от гредата и Георги Чукалов отблизо вкара за 1:2, зарадвайки гостуващата публика. Последва хаотичен натиск на "жълто-черните", като на няколко пъти те бяха близо до изравняването.

От своя страна спартаклии като по чудо не стигнаха до трети гол, след като на два пъти пропуснаха страхотни положения, спасени от Християн Славков. В 71-ата минута Монир Ал Бадарин даде импулс за пълен обрат с феноменален гол от границата на наказателното поле.

Гостите от Варна всячески бавеха времето, а атаките на домакините летяха една след друга, като най-чистата ситуация бе пропусната от Димитър Балинов, чийто удар бе спасен от вратаря. В добавеното време "канарчетата" получиха фаул пред наказателното поле, а Нади Точукву с премерен изстрел прати кълбото в мрежата за крайното 3:2.

По този начин отборът на Ботев отвори аванс от три точки пред намиращите се в зоната на изпадащите отбори на Марек и Септември (Симитли). В оставащите два кръга до края "канарчетата" имат визита на ЦСКА 1948 и домакинство на Марица (Пловдив).

Ботев II започна в състав:

Георги Аргилашки, Филип Филипов, Атанас Чернев, Иван Иванов, Бисер Бонев, Николай Минков, Точукву Нади, Лъчезар Балтанов, Момо Туре, Антоан Бароан, Джак Лейн

Резерви: Християн Славков, Димитър Балинов, Монир Ал Бадарин, Димитър Пройчев, Пламен Цончев, Юсеин Касов, Иван Василев.
Още по темата: общо новини по темата: 169
23.03.2024
16.03.2024
09.03.2024
03.03.2024
24.02.2024
18.02.2024
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: