ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Вратар на Локо: Незабравимо - дебют, сребърни медали, мощна агитка! И всичко това в един ден!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:05 / 14.02.2022Коментари (2)5547
Групата "The Magic of Plovdiv", съставена от привърженици на Локомотив, стартира инициатива, в която всяка седмица ще представя на своята страница във Фейсбук с кратки интервюта момчетата от втория отбор на Локомотив Пловдив, които участват през настоящия сезон в Трета лига - Югоизточна група. Днес е ред на вратаря Кристиан Томов.

- Трите ти имена?

- Кристиан Христов Томов.

- Рождена дата?

- 17.08.2002 г.

- Роден град?

- Пловдив.

- Кой те заведе на първата ти тренировка и кой беше първият ти треньор?

- Моят баща ме заведе за първи път на тренировка. Започнах в Локомотив Пловдив при Минчо Минчев. Преминах през всички детски и юношески формации на школата и за всяко едно дете е мечта да стигне до мъжкия отбор на любимия си клуб. Радвам се, че аз постигнах моята мечта и продължавам да мечтая за по-високи цели с любимия си отбор и с националния отбор.

- Откога си в школата на Локомотив?

- От 2009 година. И аз първоначално като всяко едно дете обичах да вкарвам голове. После постепенно важната роля, която имат вратарите в един мач, започна да ми прави впечатление и все по-често започнах да оставам на Лаута да гледам тренировките на вратарите на мъжкия отбор. Така започнах да мечтая да бъда аз тази важна фигура в отбора. Моят баща винаги ми е казвал да следвам мечтите си и да слушам сърцето си и така на 14 години попитах Георги Недевски дали може аз да бъда вратаря. Той беше малко изненадан, но ми даде шанс да пробвам и от тогава вратарският пост се превърна в моята позиция на терена, за което и до ден днешен не съжалявам.

- Спомен от първият ти мач на Лаута?

- Аз нямам пропуснат мач на Лаута като малък. Чакахме с нетърпение да дойде денят, в който Локомотив ще играе и първо с моето семейство, после със съотборниците ми в ДЮШ на Локомотив влизахме, за да подкрепяме отбора. Много ярък спомен ми остана едно приятелско гостуване на Цървена звезда на Лаута. мачът завърши 2:2, феновете бяха подготвили страхотна хореография, имаше концерт преди и след двубоя, беше страхотен празник за всички.

Като състезател естествено дебютът ми за мъжкия отбор. Чувството беше страхотно да направиш дебют, да чуваш зад себе си в друг град своите привърженици, напълнили гостуващия сектор и неспиращи да ни подкрепят, сребърните медали и всичко това в един ден, незабравим за мен момент.

- Любим футболен отбор и футболист?

- Локомотив Пловдив и Байерн Мюнхен. Харесвам немския футбол и начина им да изграждат футболисти. Любим футболист се затруднявам кой да ви кажа, затова ще кажа двама мои герои, на които се възхищавам - Илко Пиргов и Мануел Нойер. С единия имам удоволствието да работя и да се уча от него. Илко е страхотен човек и професионалист, винаги е отзивчив да помогне, да даде съвет на по-младите. А Нойер е огромна легенда в световния футбол и лично за мен е вратарят, от който може да се учим как да играем пред наказателното поле.

- Какво обичаш да правиш в свободното си време?

- През малкото свободно време, което имам, обичам да чета и да уча. Обичам да съм сред природата с близък човек, тишината и спокойствието ме зареждат. Имам една мечта, която си поставих и тя е да изкача всички високи върхове в България!

- Любима песен от агитката?

- 6:0 ....

- Пожелание към феновете на отбора?

- Бъдете живи и здрави, подкрепяйте Локомотив, така, както винаги сте го правили до сега. ВИНАГИ С НАС!
Още по темата: общо новини по темата: 158
23.03.2024
22.03.2024
18.03.2024
16.03.2024
14.03.2024
11.03.2024
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ти се кефиш, моето момче, кефи се!и има защо! А питаш ли го чичо Вичев на стари години какво уважение усеща от момчета за 500лв.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Локомотив Пловдив е отборът, който стреля най-точно от дузпа в родния елит
Мартин Петков: В Локо има всички условия за успех - добър треньор, страхотна публика, отлични футболисти
Фенклубът на Локо: Код черно-бяло! Да напълним Бесика с шалчета и знамена!
Левски следи най-резултатния футболист на Локо, който си тръгва през лятото
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: