ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Новият човек в Ботев Серджо Борго: Очаквам до 10 дни отборът да е наш
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:51 / 19.11.2009Коментари (42)11640
© Plovdiv24.bg
Представителят на новата група италиански бизнесмени, които се очаква да купят Ботев от Димитър Христолов, Серджо Борго даде първата си пресконференция пред медиите днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 20 дни той е бил в България и е работил по въпроси около финализиране на сделката. Той увери, че сделка ще бъде сключена и каза, че се надява това да стане до 10 дни. Освен това Борго каза, че той притежава документи, с които сделката ще е сигурна и заради които фактически се е провалила сделката на предните желаещи - бизнесмените, които Франческо Салерно е представял. Димитър Христолов е дал и крити досега документи, които не е дал на предните желаещи да закупят клуба.

"Бил съм противник и приятел на Енрико Пичоне. Аз съм тук, защото той ме помоли да се позаинтересувам относно Ботев. Бях запознат с историята, но в последните дни разбрах какво значи да си ботевист. През миналата човекът, който се интересуваше от закупуване на Ботев се срещна с Христолов, определиха се условията, прати се и едно писмо, което липсваше при предните желаещи, които Салерно е представлявал. Ситуацията в момента е такава, че е нужно е само техническо време и след това ще се подпише документа, който ще сложи край на това 10-годишно президенство на Христолов", каза Серджо Борго пред медиите на първата си пресконференция.

"В момента на масата са всички условия сделката да бъде осъществена. Има трудности, които са в процес на уточняване - неплатения ток, хотели които трябва да се платят, това са неща, които не са решени, но ще бъдат част от миналото, когато се подпише договора за продажбата. Показвам се чак сега - 20 дни от както съм в града без да се представя, защото аз така работя - първо искам работите да се свършат, а след това се говори. Сега вече нещата са в напреднала фаза и очаквам до 1 седмица или 10 дни да сме излезли с окончателното решение - определно сделка ще има", успокои духовете Борго.

"При предните преговори да се закупи клуба от бизнесмени, които аз не познавах до преди няколко дни, имаше липсващи документи, които тогава не бяха създадени и не съществуваха. Имаше и документи, които Христолов не беше дал на Салерно, тъй като не е разпознал в него подходящ човек за шеф на Ботев. Смятам, че аз ще се справя, тъй като почнах в Новара ситуацията беше същата, каквато е тук в момента", разясни Серджо и добави на чист български: "За 9 години Новара стана един от добрите отбори в Италия". Освен на български, Борго говори и на английски по време на прескоференцията. Той е бивш футболист, шампион с Лацио. Играл е до 38-годишна възраст. През последните години е бил ръководител в третодивизионния в момента италиански тим Новара. През 2000-а година за няколко месеца бе шеф и в бургаския Нефтохимик.

"Накрая искам да кажа, че първото което трябва да направим е да оправим всички финансови проблеми - да платим заплати, стари сметки. Не искам да се ангажирам с окончателни срокове - 7 или 10 дни, но сделка със сигурност ще има", каза накрая Борго.
Още по темата: общо новини по темата: 60
24.02.2010
24.02.2010
24.02.2010
24.02.2010
24.02.2010
23.02.2010
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 24.11.2009 г.
0
 
 
Половината от тия 10 дни минаха. Не се вижда и намек за продажба на Клуба. С поведението си феновете в жълто заслужаваме да ни правят на маймуни. Има ли още вярващи в "италианска сделка" ?
0
 
 
че той през 80те си беше театъра на мечтите от които и стоичков е излизал с наведена глава неколкократно
0
 
 
Абе жълтури що не си прекръстите стадиона на " Театъра на мечтите" така най-добре ще опишете картинката в отбора ви, а кой знае може и да наплашите гостуващите отбори като разберът каде ще играят?;) Как звучи а ?
+2
 
 
ботев си е ботев и локомотив си е локомотив - и двата отбора си имат своите верни фенове- предлагам на мачовете на пловдивските отбори да се издигат лозунги против БФС освен нас има и други недоволни отбори - ще почне и тяхната публика - и така докато ги изритаме
+6
 
 
Едно е ясно-Ботев е вековна история,която не може да бъде изтрита и забравена от никои пловдив4анин.Съжалявам локомотивци....колкото и да ви се иска Ботев си е Ботев.
+5
 
 
не съм убеден , че сделка с италианците чте има, но сам убеден че ботев пловдив има най великата публика , доказахме го в дербито , доказахме го с славя , доказахме го с локомотив софия , доказахме го с цска , доказахме го с берое, поклон пред вас канари
-3
 
 
Сделка към този момент има, но има още един скрит документ с един милион задължения, и след като Христолов го покаже сагата започва отново!!!
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: