ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (21)
Над 100 деца и родители уважиха Деня на отворените врати на гребен клуб Хеброс
Автор: Стойчо Генов 14:37 / 12.06.2021Коментари (0)1836
Днес гребен клуб "Хеброс" (Пловдив) отвори вратите си, за да покаже на всички гости условията, при които тренират най-добрите български гребци – от малките ученици, до мъжете и жените - елитът на този прекрасен спорт. За нас е много важно родителите на най-малките ни гребци да видят в каква среда тренират децата им, какви са условията за развитие на спортните качества на нашите гребци, каза Иван Попов – член на управителния съвет на гребен клуб "Хеброс“.

На днешния празник родителите, а и всички, които проявиха любопитство, успяха лично да се запознаят с треньорите и с организацията на клуба. Те видяха не само лодките, но също залите за тренировки и условията за поддържане на хигиена след тренировките.

Атракцията на Деня на отворените врати бе контролното състезание на децата. Те нагледно показаха на какво ги е научил гребният спорт. На празника присъстваха около 100 деца – не всички от тях бяха гребци, но всички бяха запленени от красивия спорт.

През тази година гребен клуб "Хеброс“ навърши 21 години от основаването си. В него са картотекирани 125 гребци от всички възрастови категории. Организаторите на Деня на отворените врати използваха празничната обстановка, за да връчат медалите на гребците от републиканските първенства за 2020 година.

Състезанията се проведоха, но заради пандемичната обстановка тогава отличията бяха дадени на отборите, защото нямаше официални церемонии по награждаване. Клубът е лидер в гребния спорт в България, многократен комплексен републикански победител във всички дисциплини.

"Хеброс“ има и две паралелки по гребане в Спортното училище, където децата учат и тренират едновременно.

Как клуб "Хеброс“ открива младите таланти в гребането? Имаме изграден екип, който подбира от училищата в Пловдив и региона най-подходящите за гребания спорт подрастващи.  В "Хеброс“ имаме 7 треньори, които са и педагози, умеещи да работят с деца – да  мотивират, да обучават и стимулират към спортни постижения. Имаме пълен комплект нови  лодки, като в най-масовите дисциплини  имаме по 3 до 5 лодки", обясни Иван Попов.  

Ето какво заяви и треньорът Златко Караиванов:

"Гребането е прекрасен спорт, който се тренира на открито, на чисто, развива физиката и на момчетата и на момичетата. Такова добро и равномерно натоварване на всяка част от тялото малко други спортове дават на трениращите. Това е спорт, който откриеш ли го, остава за цял живот. Нашите гребци не прекъснаха тренировки по време на пандемията, именно защото тренираха на открито в гребния канал.“
Още по темата: общо новини по темата: 66
10.04.2024
26.03.2024
14.11.2023
23.08.2023
24.07.2023
23.07.2023
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: