ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Общината състави акт за силната музика от хип-хоп фестивала
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:56 / 24.06.2013Коментари (10)7148
© Plovdiv24.bg
Общината състави акт за силната музика от хип-хоп фестивала
Лавина от оплаквания за силен шум и музика засипаха редакцията на Plovdiv24.bg от силната музика от хип-хоп фестивал в Панаира, който подлуди стотици пловдивчани. Обърнахме се за коментар към кмета Иван Тотев.

-Г-н Кмете, в редакцията на сайта бяхме буквално засипани от сигнали на недоволни граждани, живеещи в Кършияка за силна музика от хип-хоп фестивал в Панаира. Издавали ли сте разрешение за провеждане на мероприятието там след упоменатия от Общинската наредба час?

Община Пловдив категорично не е давала разрешение за провеждането във вечерните часове на денонощието на хип-хоп фестивала в Панаира и не участва в неговото провеждане. Не само в редакцията на Plovdiv24.bg, но и в Общината бяхме засипани от сигнали. Останахме много неприятно изненадани, че още на първия ден фестивалът е продължил до 2 часа през нощта. Неприятно се почуствах и от това, че излезе информация - от организатора или от някой друг, че точно Общината е дала разрешение за провеждането на събитието. 

-Какво направихте, след като получихте сигналите на пловдивчани? 

Естествено, след тези сигнали взехме мерки и в събота вечерта лично контролирах колегите от Инспектората, които бяха изпратени да замерят шума. Имаше 20 dB над нормата. Естествено, съставен е акт и е спряно, ако може така да се каже цялото производство на шум.

-Г-н Кмете, да разгърнем малко темата. Ефикасен ли е шумомерът, който Общината закупи?

Не само, че е ефикасен, но когато имаме сигнал за шум, винаги се констатира такова нарушение. Нещо обаче трябва да стане много ясно: собствениците на заведения или организаторите на дадено събитие някак си не се притесняват, че ще им бъде съставен акт за шум над допустимата норма. Стойностите на актовете също не са ниски - те са над 5000 лв. В случая и нивата на глобите са завишени, така че имаме методика, имаме и високи глоби и реагираме винаги, когато има оплаквания. 

-Ще вземете ли по-драстични мерки относно шума и зарята от заведенията на Гребната база. В редакцията на Plovdiv24.bg постоянно получаваме сигнали и за това?

-Не само, че взимаме мерки, а и водим постоянни разговори със собствениците на заведенията там, но много е важно личното отношение на самите  тях. Ние не сме пъдари да ходим след всяко заведение, не може всяка вечер да вдигаме на крак служителите на инспектората, в крайна сметка ние не сме шумна полиция, а Община. 

Припомняме, че пловдивчани пропищяха срещу невероятния шум и бучене, които идват от панаира заради фестивала. Редакцията на Plovdiv24.bg бе залята от оплаквания.

"За да си гледат кефа няколкостотин човека, страда целият град", жалваше се пловдивчанин. Други твърдяха, че са звънели в полицията, но от там са им заявили, че събитието има разрешение. Кметът на района Ральо Ралев заяви, че разрешение не е давано. Той е изпратил уведомителни писма до началника на Трето РУП и до собственика на "Международен панаир Пловдив" АД за получени сигнали от граждани, които са подали жалби в кметството срещу шума от провеждания в момента в панаирното градче хип-хоп фестивал. На дежурния телефон в районното кметство и на служебния e-mail са получени стотици сигнали от живеещи в Кършияка за силна музика, която звучи от Панаира в късните часове на денонощието.


Още по темата: общо новини по темата: 215
16.03.2024 »
29.02.2024 »
10.02.2024 »
09.02.2024 »
04.11.2023 »
06.10.2023 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+1
 
 
ха за този фест дюнери Аладин раздаваха 2 или 3 пропуска-така и не взех участие в играта им-първо,че не слушам 100 кила ли къв беше и второ,че тогава имах работа малко до София
0
 
 
Това са мега големи глупости! Все пак говорим за концерт! А на онези чалгарки защо не се прави като имат концерт????
You can't rely on other people to make you happy
на 24.06.2013 г.
+7
 
 
Ако се разчита само на съвест, няма да го бъде. В кръчмите, дънещи мазни чалгии до ранните часове на денонощието последното нещо, за което някой там ще се сети и е съвест. Няма ли вариант да се наемат нови служители за нощни дежурства? Със сигурност не просто ще си избиват надниците и пътните разходи, а и ще напълнят хазната обилно и доволно. Всяка вечер спокойно могат да издават поне по 1-2 акта от по 5000 лева като обиколят всички заведения, а това няма да е никак трудно с един автомобил. Ако от заведението не са предупредени със сигурност ще се констатира нарушение, следва акт и приход за общината. Така ще е поне първите 1-2 месеца, докато заведенията свикнат. След това ще е като в София - всяко заведение дори не си и помисля да има хора на външни маси след 22:30, а да не говорим пък за музика и други подобни. Да, общината не е "шумна полиция", но пък само общината има такъв шумомер и обикновената полиция ОТКАЗВА да съставя актове, защото твърдят, че те падат в съда поради липсата на средство за замерване на силата на шума и съответно дори и да отидат някъде на място няма ефект - шумът си остава.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Катастрофи в България
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: