ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Силна музика от хип-хоп фестивал в Панаира подлуди стотици пловдивчани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:39 / 21.06.2013Коментари (44)11526
© Plovdiv24.bg
Кметът на "Северен" Ральо Ралев е изпратил уведомителни писма до началника на Трето РУП и до собственика на "Международен панаир Пловдив" АД за получени сигнали от граждани, които са подали жалби в кметството срещу шума от провеждания в момента в панаирното градче хип-хоп фестивал. 

На дежурния телефон в районното кметство и на служебния e-mail са получени стотици сигнали от живеещи в Кършияка за силна музика, която звучи в Панаира в късните часове снощи. 

Кметът Ралев направи проверка и установи, че не са издавани разрешения от служители от районната администрация, а също и от голяма община, за мероприятие след 22 часа. 

Това е най-големият хип-хоп фестивал в България, като той се провежда от вчера до 22 юни 2013 г. в Международен панаир Пловдив. Хип-хоп градчето, разположено в  Панаира, ще отваря врати от 16:00 до 03:00 часа. Самите концерти започват в 19:00 часа.



Още по темата: общо новини по темата: 215
16.03.2024 »
29.02.2024 »
10.02.2024 »
09.02.2024 »
04.11.2023 »
06.10.2023 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Последна вечер на терор.Едва се издържа.Днес даже и през деня бучаха от обед още :( ;( :@
0
 
 
Нощният плаж на 9-ти километър ни тормози цяло лято от години и няма институция, която поне децибелите да намалят да ги застави
0
 
 
Пак напълнихме гушата на Гергов. :-)
-1
 
 
НЕКА СЕ ТРЕСЕ !!!! Няма да спите пенсионери !!! Нека малко младите се забавляват, няма да живеят като старци и тъпи средностатистически бачкатори. Сега им е времето да се забавляват. На който му пречи шума.... Ей къде е азия... Може да преплува черно море, а да не споменавам колко бесила има за бързо решение на проблемите
+2
 
 
Кметът Ралев направи проверка и установи, че не са издавани разрешения от служители от районната администрация, а също и от голяма община, за мероприятие след 22 часа. Като се има предвид до кой ден продължава, явно днес и утре пак няма да се спи спокойно...
+1
 
 
Моля за информация как се разрешава или съгласува по "установения нормативен ред" дадено обществено събитие, придружено с голямо количество шум (музика) което да продължи 3 поредни дни до 2 през ноща. Одобрение за което явно е оставена вратичка в разпоредбите, без да е описана за простолюдието как и кой дава това одобрение. Също така ми е интересно дали моят работодател може да заведе иск срещу община Пловдив, за това че не съм успял да си почина и съм неадекватен на работното си място. Благодаря предварително на всички отзовали се. Ако има други които не им понася среднощния шум в града от всякакви безумни прояви одобрени от неясно кого и как нека да пишат, при първа възможност ще се опитаме да се възползваме от правата си, ако са ни останали такива. Според конситуцията на България член 74 "Гражданите имат право на почивка. Това право се осигурява чрез ограничаване на работния ден, ползване на ежегоден платен отпуск и чрез създаване на широка мрежа почивни домове, клубове и др.", но за мен и тук нещата са размити, за да може дадени събития да заобикалят закона. Наредба за осигуряване на обществения ред - Община Пловдив РАЗДЕЛ II ОСИГУРЯВАНЕ И ОПАЗВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД Чл.4.За осигуряване на условия за спокойствие, труд и отдих на гражданите се забранява: (1)Вдигането на шум, смущаващ спокойствието на обитателите в жилищните сгради от 14.00 ч. до 16.00 ч. и от 22.00 ч. до 08.00 ч. (2)Вдигането на шум от озвучителни системи и други електронни устройства на открито в частни имоти, както и в такива публична и частна общинска собственост, смущаващи обществения ред и спокойствието на обитателите на околните жилищни сгради след 21.00 часа. (3)Вдигането на шум над допустимите стойности, определени в Наредба №6 от 26 юни 2006г. на Министреството на здравеопазването и Министреството на околната среда и водите, в жилищни и обществени сгради през цялото време на денонощието. (6)Забраната по ал.1-3 не се прилага при обществени или други прояви, разрешени или съгласувани по установения нормативен ред с общинската/районните администрации и органите на ОДМВР.
-5
 
 
Някой управлява ли града?! Могат ли да правят друго,освен да мародерстват,увеличавайки данъците до безумие?! Като например да ударят през ръцете един самозабравил се прасегледач? Или - нас обикновените хора ни дерат,а пред "богопомазаните" превиват гръб?!... Точно теб питам,Кмете,не се ослушвай! Защото един град да се развива значи много повече от това да се преасфалтират булеварди (не,че това е малко). Но демокрацията е равенството на хората пред закона,което е твоя работа. А сега имаме по-скоро феодализъм!
+6
 
 
вижте какво за пореден път се уверявам че българите винаги протестираме в грешна посока - не може без такива мероприятия разберете , проблема не е в тях , а в ОРГАНИЗАЦИЯТА И ПОДГОТОВКАТА НА ТЕРЕНА , просто да се търси отговорност на тези контролни органи , които явно не са си свършили работата както трябва , защото със сигурност си има някакви параметри и граници за шум и т.н.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: