ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Истината за летище Пловдив и някои други лъжи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:35 / 28.10.2011Коментари (21)10050
В седмицата преди балотажа за кмет на Пловдив, напрежението в града ескалира значително. Някак си в предизборната престрелка жертва падна и летище Пловдив. Дали бе употребено предизборно от едната или другата страна, всеки може сам да си направи изводите, четейки по-долу изложените факти, както и след преглед на Галерията със снимки, където са помостени сканирани документи. Хубавото е, че предизборните послания и словесни престрелки не успяха да заглушат проблема летище Пловдив. А той е, че летището загуби редовните си полети до Милано, преговорите за трети редовен седмичен полет до Лондон, на път е да загуби и тези до Франкфурт (които стартират на 3-ти ноември) и вече съществуващите редовни полети до Лондон.

Причината е, че общината не е внесла своята вноска за 2011-та година. От администрацията на кмета Славчо Атанасов, а и самият той в предизборния дебат с опонента си Иван Тотев заяви, че договорката е парите да бъдат внесени до края на годината. Шефът на летището Дойчин Ангелов контрира, че общината на няколко пъти през настоящата година е била уведомявана писмено, защо и кога трябва да бъдат внесени парите от страна на общината. Тези писма и други документи, можете да видите в приложената галерия. По този начин това твърдение на кмета претърпя крах въпреки, че той се опита да го мултиплицира чрез медиите. Вчера от администрацията на Атанасов смениха версията заявявайки, че никакви полети не са спирани, за което организираха специална пресконференция и обвиниха в лъжа всички, които тиражират тази "неистина", включително и нашата медия. В Plovdiv24.bg, за разлика от политиците в предизборно време, обичаме да боравим с факти, затова публикувахме статия с факти доказващи, че полетите реално са спрени и не сме ние тези, които лъжат (вижте всичко по този въпрос тук).

Като стана въпрос за лъжи в предизборно време, кандидатът за кмет Славчо Атанасов, както вече споменахме по-горе, тази седмица разпространи декларация и даде специална пресконференция, в която обвинява своя опонент Иван Тотев в изричането на 11 лъжи по време на единствения предизборен дебат, провел се между тях двамата. Една от "лъжите" бе по повод летището, този мит е разбит по-горе с приложената фактология. Другата "лъжа" според Атанасов бе, че Иван Тотев е заявил, че парите за стадионите са дошли. Тотев не каза подобно нещо заявявайки, че за да дойдат парите, трябва да има готови проекти, които общината не е подготвила (всеки може да се увери тук, гледайки дебата отново, след 35-та минута). Това са само две от "лъжите", в които Атанасов обвини Тотев. За останалите ще оставим вие да прецените дали са верни, тъй като темата на публикацията е проблемите с летище Пловдив.

Факт е, че загубихме линията за Милано и факт е, че вместо да водим преговори за нови линии, сме пред угрозата да загубим и другите редовни такива.

Как това ще се отрази на Пловдив, като културна туристическа дестинация и на бизнеса в града. В последните дни, се прокраднаха и мнения, че загубата на редовните линии, не е чак толкова голям проблем, тъй като малцина пловдивчани си позволяват да летят до тези дестинации и че, само на 100-на километра от Пловдив има летище, което предлага редовни полети до тези дестинации.

В предаване на ПОТВ, г-н Бозуков, един от хотелиерите в Пловдив, говори за развитието на туризма в Пловдив и влиянието на летището. Той заяви, че през последната година има чувствителен ръст на чуждите туристи в неговия хотел.

Ето и малко обща статистика и фактология:
- За 10 месеца до Лондон и обратно са пътували 30 000 души
- Заетостта на линията до Милано е 65% с тренд за покачване
- Установено е, че всеки чужденец, пристигнал в Пловдив, харчи средно между 300 и 400 евро. Приходите за година към хотели, ресторанти, магазини и т.н. са 10 000 000 евро.


(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 462
23.03.2024 »
17.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/77 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ама как бързо сметнахте тези 10 млн евро от чужденци бе. Никой не пише че тези пасажери са 95 % са българи. Ама явно така им е угодно. Всеки може да иде на летището и да види колко са българи и колко чужденци. Говоря така защото миналата седмица два пъти бях на летището и видях кой се заминава и пристига от Милано.
0
 
 
Когато фактите говорят и Боговете мълчат!
на 28.10.2011 г.
-1
 
 
Хубава статия. Още едно доказателство,че и двамата са лъжци!
+4
 
 
В момента гледам Славчо по ПО и изумявам от невежеството и непознаването на проблема с летището. Като член на сдружението, той дори не знае, че Чепеларе отдавна е във фонда. Във в. Глас беше цитиран и Хисаря,че не е във фонда, а той е от градовете учредители. Абсолютно неадекватно изказване, че Милано се закрива от ЛЕТИЩЕТО като неренталилна линия. Г-н Атанасов, летището ще печели дори, ако каца самолет и без пътници /е, с пътници ще печели повече/. Летището не закрива линии, закриват ги авиокомпаниите, много от които драпат да имат затовареност като тази до Милано. И накрая- спрете да говорите глупости за цените на билетите, защото летище билети не продава , не им определя цените и не печели оттях. Или се ограмотете, или спрете да лъжете, но не правете пловдивчани на малоумници. При тази пълна незаинтересованост дълбоко се съмнявам, че ако /не дай Боже/ останете кмет, ще направите, каквото и да е за летището.
+3
 
 
Направо е толкова "добър" че заслужава заточение барабар с цялата пасмина и всички други боклуци управляващи толкова некадърно града ни в далечните краища на Сибир. А някой знае ли какво стана с проекта за организация на градския транспорт с евро парите?
+4
 
 
Старшина Атанасов, селската ти наглост е обяснима само с Герговата БСП школовка, която си преминал ! Другият път като "излизаш от упойка" си наеми по-качествени сценаристи за Турския сериал ...и чутовното завръщане на г-н Кмета ! За такива като теб не е проблем да сменят ВМРО с ДПС ! Ти превърна Пловдив в гето от цигански каруци, музейни тролеи и улици с лунен релеф !
+6
 
 
От начина по които ЗКПЧ-то се държи към летището можете да си направите сметката колко разбира от икономика и как управлява общинските предприятия...Има аналогия с израза -"свиня и кладенчова вода"...
+7
 
 
Срамчо Атанасов е целият от горе до долу една гигантска лъжа и измама. Нанесе на нашия град преки щети за над половин милиард лева и продължава да нанася. Предизборните му лъжи надминаха всички други лъжи до момента. Помните ли (съвсем пресен пример на гнусни лъжи) как измислените социологически агенции, наети от неговите кукловоди, му предричаха победа на изборите още на първи тур? Заради тази помия Plovdiv24.bg престанаха да публикуват социологически проучвания. Сега се видя, че именно Славчовите "социолози" са били всъщност лайномети. Първокласен лъжец и измамник. Нищо чудно и операцията и заболяването му да е измама. Той самият надали различава реалност от фикция. Още преди няколко години го разбрах каква сволоч е и оттогава съм си поставил за цел да разкривам истинския му образ.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+6
 
 
Славчо е подлога на Гергов и в това не се съмняват и малките деца в Пловдив. Наблюдавайте политиката на Славчо и ще си направите точните изводи за намеренията на Гергов. Онова, което Славчо с действията си съсипва (в случая-летището), е мерака на Гергов да го лапне безплатно. Няма значение това, че летището дава хляб на много хора от града и региона и води още повечче туристи, които оставят парите си, хранейки хотелиери, ресторантьори, таксиджии и ред други групи хора, които се надявам да изгонят в неделя Славчо и неговият патрон от града ни. Сега е момента да изринем тази измет от Пловдив!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: