ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев повеждаше два пъти на Арда, но допусна обрат
Автор: Стойчо Генов 19:01 / 29.08.2020Коментари (36)11879
© ПФК Ботев
Ботев (Пловдив) повеждаше два пъти срещу Арда, но в крайна сметка допусна обрат и загуби с 2:3 в мач от четвъртия кръг на Първа лига, който се игра на стадиона в Кърджали. Атанас Илиев (1, 45+6) отбеляза попаденията за "канарите", а Иван Коконов (30, 70) и Спас Делев (85) бяха точни за домакините.

На всичко отгоре жълто-черните завършиха мача с 10 човека заради изгонването на Джонатан Перейра, който получи втори жълт картон. Така възпитаниците на Ферарио Спасов останаха с актив от 4 точки от началото на сезона.

Срещата започна с рекордно бърз гол за жълто-черните. Милен Стоев сбърка при опита си да подаде към вратаря, а Атанас Илиев преодоля стража и прати топката в мрежата за 0:1 в 18-ата секунда.

Седем минути по-късно Кристиан Добрев направи фрапантен пропуск. Той се озова очи в очи с вратаря на сините, но опита да мушне топката под плонжа му и пропусна.

В 30-ата минута Арда изравни резултата. Спас Делев успя да надбяга Станислав Роботов и да стреля от дясно. Янко Георгиев изби топката, но Иван Коконов направи успешна добавка за 1:1. След гола играта не бе подновена близо 6 минути, тъй като вратарят на Ботев бе ударен лошо от голмайстора и бе сменен принудително от Георги Аргилашки. Малко преди почивката се контузи и Маркиньос.

Секунди преди края на 6-минутното допълнително време на първата част Ботев отново излезе напред в резултата. Тодор Неделев центрира в наказателното поле, където Атанас Илиев засече с глава за 1:2.

След почивката Тодор Неделев на два пъти опита да прехвърли вратарят на Арда, но безуспешно.

В 70-ата минута домакините отново се върнаха в мача, като пак Иван Коконов бе точен. Главният съдия Георги Кабаков отсъди дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Славчо Шоколаров. Първият удар на Коконов бе спасен от Георги Аргилашки, но при добавката нападателят вкара за 2:2.

Пет минути преди края Спас Делев донесе успеха за Арда, вкарвайки за 3:2. Това стана след атрактивна странична ножица, засичайки центриране на Деян Лозев.

Ботев игра в състав:

Янко Георгиев (36- Георги Аргилашки), Виктор Генев, Джонатан Перейра, Станислав Работов, Иван Бандаловски, Славчо Шоколаров, Лъчезар Балтанов, Маркиньос Педросо (44- Мите Цикарски), Тодор Неделев, Кристиан Добрев, Атанас Илиев.

Още по темата: общо новини по темата: 707
17.02.2022
13.07.2021
30.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
27.05.2021
предишна страница [ 1/118 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Фенклубът на Локомотив Пловдив отбеляза днес 56 години от едно от най-паметните градски дербита срещу Ботев. Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса текстът на "черно-белите" привърженици: 29 Август 1964 г. Ботев (Пловдив) - Локомотив (Пловдив) 0:2, А група - Голмайстор: Иван Кънчев (74', 89') Състав: Станчо Бончев, Илия Бекяров, Георги Мицин, Иван Манолов, Иван Занев, Иван Бояджиев, Иван Кънчев, Димитър Грънчаров, Христо К. Андонов, Спас Илиев, Димитър Мулетаров (46' - Петър Колев) Старши-треньор: Димитър Григоров; Пловдив, стадион "Христо Ботев", 27 000 зрители; съдия: Т. Симеонов Велик мач, в който дори и останал с 10 души на терена (след изгонването на Иван Манолов) любимецът на Пловдив съумява да победи градския съперник на собствения им стадион. Този мач дава на стадиона до Бирената фабрика култовото име "Кънчова поляна", заради двата гола отбелязани във вратата на Ботев от големия Иван Кънчев.
0
 
 
Това ще е новото дерби - Битката за Родопите!
0
 
 
В Азиатските заложни къщи, мача беше спрян и блокиран! Защо ли ?
+2
 
 
Неумишлена игра с ръка на Шоколаров! Не би трябвало това да е дузпа, но по новите правила ръката не е прилепена към тялото... Това е истината Симпатизирам на Локомотив
0
 
 
Гиздачета, миздачета, стафунчета, мафунчета, и кошничарчета и вся остальная сволоч, трябва да сте доволни- разбихте готов отбор, готов е вече за разпродаване, само и само да спечелите някой лев от разпродажба на футболисти, без да се интересувате от нищо, освен от собственото си его! Ака не ви изметем сега на момента, оставането ви всяка секунда в управлението на вековния ни клуб ще е фатално и пагубно, още по- пагубно и от христоловото време!
0
 
 
вай канарйе, пак съ усрахти и тъй жъ бъди да живей феро
+2
 
 
Арда спечели дербито на Родопа планина.Ботев със свещ ще търси Митко командоса , ама няма да го намери.Те си имат сдружение за чудо и приказ
0
 
 
Тошо и Лъчо бойкотират, затова падате балъци и финала продадоха: Първата среща с лидери на фракции продължи три часа, но премина в коректен тон и след много дебати стана ясно, че няма съществени основания за обвинения срещу Тервел Златев, а професионализмът му бе признат от всички. Втората среща бе пълна катастрофа, вкараха ни в капан, който познатите ни организатори са готвели доста време. Главни изпълнители: Асен Караславов, Лилчо Арсов, Иван Бандаловски, Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов, Славчо Шоколаров, Ферарио Спасов. Не бих желал в момента да влизам в подробности, но това беше организирана престъпна група срещу легитимния собственик и легитимното ръководство на клуба. Безпардонно и невъзпитано поведение за една неплатена заплата (от предишното ръководство), претенции за премии, заплахи за бойкот на мачове и др.“, написа Борис Гиздаков
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: