ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Локо се оказа най-силният средняк
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:09 / 25.06.2009Коментари (0)2303
© Plovdiv24.bg
Локомотив изигра силен сезон под ръководството на Аян Садъков
Ако в "А" група се връчваше награда за най-силен от средняците, трофеят през този сезон със сигурност щеше да попадне във витрината на Локомотив (Пд). Тимът от Лаута завърши на шесто място, пред него останаха единствено отборите, които до последно се бориха за участие в евротурнирите от есента. Нещо повече - смърфовете направиха най-силния си полусезон през последните пет години, след като натрупаха 28 точки само за 15 мача през пролетта.

Всичко това стана, след като през зимата отборът бе едва ли не отписан от майсторската група. През февруари всички се смееха на собственичката Галя Топалова и треньора Аян Садъков.

Те уверяваха, че целта е класиране в първата осмица на таблицата. На всичкото отгоре в клуба имаше сътресения през целия сезон, а в хода на първенството отборът бе напуснат от основни фигури като Явор Въндев, Йордан Милиев и Румен Горанов. Напук на всичко обаче шампионатът приключи повече от отлично.

Вместо да отслабне без звездите си, пловдивският тим се подсигури с такъв защитник като Фелисиен Сингбо от Бенин, влязъл в националния тим на африканската страна след силен пролетен сезон на Лаута. Друг от героите беше сърбинът Павле Делибашич. Той вкара само три гола през есента заради пропуснатата подготовка, но напролет сърбинът се развихри и завърши с актив от 10 точни попадения, което е рекорд за Локо (Пд) след ерата на Мартин Камбуров от 2003 до 2006 г. Грешка на ръководството е, че се стресна от възрастта на Делибашич и подписа с него контракт само за една година. По този начин нападателят направи своя бенефис в градското дерби срещу Ботев от последния кръг, в който дори се сбогува с публиката с гол.

Иначе в Локомотив показаха, че практиката да се привличат чужденци като свободни агенти, не е никак лоша, стига да попаднеш на подходящите играчи. По тази схема в отбора дойдоха бразилецът Том, сърбите Милутинович и Делибашич, както и споменатият вече бенинец с френски паспорт Сингбо. Както и при вечния съперник Ботев, на Лаута също редовно имаше забавяния на плащанията, но търпението на футболистите бе много по-голямо от това на тези от Ботев. Разликата е, че Галя Топалова общо взето изпълнява това, което е обещала, за разлика от Димитър Христолов. 39-годишната бизнесдама два пъти беше напът да продаде отбора, но кандидат-купувачите Георги Гергов и Коко Динев се отказаха от намеренията си, недоволни от поисканата цена за клубните акции.

С основен принос за шестото място на черно-белите безспорно е и наставникът Аян Садъков. Бате Айко, както го наричат всички на Лаута, минаваше за тиха вода, но без излишен шум и изхвърляния наложи здрава дисциплина в съблекалнята, където всички го гледаха в очите и го слушаха безрезервно. Статистиката показва, че Садъков е най-успешният треньор в Локомотив след напускането на Ераносян.

Под ръководството на рекордьора по участия във всички национални отбори освен шестото място сега черно-белите завършиха пети през сезон 2005-2006, като 40-те точки тогава стигнаха за участие в турнира УЕФА - Интертото.
Интересното е, че локомотивци за трети пореден път приключват първенството в "А" група с актив от 43 точки. Миналия сезон те бяха достатъчни само за девето място, а през 2006-2007 - за седмо. 28-те точки през пролетта обаче са най-доброто постижение на смърфовете от четири години насам. Също толкова тимът постигна през пролетта на 2005 г., когато под ръководството на Ераносян бе спечелено третото място в "А" група.

Източник: в. "7 дни спорт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: