ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (26)
Академик (Пд): Първенството трябва да бъде прекратено, предлагаме друг вариант
Автор: Стойчо Генов 12:56 / 13.04.2020Коментари (0)2327
©
Академик Пловдив застава на твърдата си позиция, че първенството в Националната баскетболна лига трябва да бъде окончателно прекратено предвид създалата се ситуацията с епидемията от коронавирус. Клубът предлага вариант за частична компенсация на засегнатите страни чрез въвеждането на предсезонни турнири в края на лятото, съобщиха от пловдивския тим.

Според ръководството на пловдивските "студенти" тези турнири ще донесат един допълнителен месец от приходи за играчите и треньорите на подрастващите, както и за съдиите и секретарите. Феновете ще могат да се насладят на още един месец баскетбол, а участниците в европейските клубни турнири ще проведат по-пълноценна подготовка за новия сезон. Идеята е в предсезонната програма на професионалните отбори да бъдат включени и подрастващите, които също да играят турнири помежду си.

Планът предвижда да се проведат 10 турнира в рамките на 5 уикенда, като всеки отбор от НБЛ да бъде домакин по веднъж. Два града ще бъдат домакини в един и същи уикенд, всеки уикенд играят 8 отбора, а два почиват. Представителите на НБЛ в евротурнирите ще имат предимство при изготвянето на календара. Форматът ще бъде финална четворка (два полуфинала, един мач 3-4 място, един финал), а клубът-домакин избира съперник за първия мач. Полуфинал между едни и същи отбори в повече от един турнир няма да се допуска.

За включването на подрастващи Академик Плаовдив предлага следното:

Домакинът на турнира избира по една категория от малките възрасти и една категория от големите възрасти, които играят в същия формат като професионалните отбори. Всеки клуб от НБЛ, участващ в дадения турнир, трябва да осигури представителен отбор в избраните възрасти. Малка възраст: (U12, U13, U14), голяма възраст: (U16, U19).

Определянето на програмата трябва да стане на 1 юни 2020 година, като ще има три месеца за подготовка и организация на събитието и намиране на спонсори и популяризация. Откриване на тренировъчен процес да бъде на 1 август, а първият турнир може да започне на 22 август - приблизително 3 седмици след започване на подготовката.

Клубът предлага и примерна дневна програма:

9:30 и 11:00 – мачове (U12, U13, U14)

13:00 и 15:00 – мачове (U16, U19)

17:30 и 19:30 – мачове професионални отбори

Препоръчителни цени на билетите: 12 лв/ден (включват шестте мача) - 20 лв за целия турнир.

Академик Пловдив предлага приходите от билети да се разпределят за ДЮШ (възнаграждения на треньори и организационни разходи за състезания на децата).

Организацията на мачовете, престой и храна за гостуващите отбори се поемат от клуба-домакин. Това включва и разходите за отборите от ДЮШ. Името на турнира да носи името на града / спонсора (т.е. Купа Пловдив или Купа Бултекс99).

Съдийският състав да бъде от шестима съдии (Международна / Национална категория) за професионалните мачове на целия турнир. По възможност те трябва да местни представители на съдийската колегия. Един съдия (Международна / Национална категория) и двама съдии от по-ниска категория да са в екип за всички детско-юношеските мачове.

Целта тук е придобиване на опит от местните съдии и осигуряване на по-високо ниво на съдийство за децата и допълнително заплащане на съдиите от НБЛ.

Трябва да бъдат включени награди за подрастващите участници (купи и медали) и купа за мъжете, като се предвижда игра с публиката на всяко полувреме (включително и на детските мачове) с награда.

Трябва да има минимум седем картотекирани играчи в професионален отбор, които след това да продължат в сезона. При липсата на поне седем играчи от предсезонния турнир в тимовите списъци на отборите през първите три кръга на редовния сезон, да се налага глоба от 1000 лв за всеки липсващ играч под обявения минимум.

При успешно развитие на по-горе споменатите турнири, може да се организира финален (Коледен или по друго, позволяващо от спортния календар време) турнир за купата на федерацията за най-добрите четири мъжки отбора от предсезонните турнири. Той трябва да бъде с осигурен награден фонд.
Още по темата: общо новини по темата: 479
22.04.2024
20.04.2024
15.04.2024
14.04.2024
11.04.2024
05.04.2024
предишна страница [ 1/80 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Важна промяна относно последния мач на Академик Пловдив за настоящия сезон
Академик Пловдив с втора поредна домакинска победа
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: