ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Фенклубът на Локо: Как се прави от мухата слон и защо аршинът е различен
Автор: Стойчо Генов 09:23 / 16.10.2019Коментари (11)12438
©
Фенклубът на Локомотив Пловдив излезе с официална позиция след злощастния мач на България срещу Англия, който бе прекъсван на два пъти заради "проявен расизъм" от трибуните. Материалът на "черно-белия" фенклуб е озаглавен "Как се прави от мухата слон и защо аршинът е различен".

Plovdiv24.bg публикува текста без редакторска намеса:

От звучния шамар от Англия са изминали почти 24 часа, но за мача не се говори много. Случайно или не, медиите на острова се фокусираха върху любимата им тема за расизма, която започнаха да спрягат още по време на първия мач между Англия и България на "Уембли“. Само че беше пропуснато важно уточнение – на "Уембли“ българските играчи бяха обиждани на "цигани“. Чиста проба расизъм, от най-скъпите, на само няколко километра от "Даунинг Стрийт“ 10 и Уайтхол. Случаят обаче не получи подобаващо внимание. Защо ли?

Расизъм в някакви граници има навсякъде, има в България, има и в Англия. И всички в английския национален отбор го знаят отлично. Но когато проблемът е вътрешен, той е трудно решим. Епизодичните прояви, за които твърдят двама играчи от състава на Англия, отприщиха вълна от негодувание. Не толкова заради основателността си, а защото дадоха на английските журналисти, футболисти и зрители възможност да обединят усилията си срещу външен враг, надявайки се по този начин да елиминират наличието на проблема с расизма на местна почва. Нещо повече, врагът е от Източна Европа, а всички знаем, че Великобритания иска да напусне ЕС, освен всичко друго, и заради имигрантите. Но това не е расизъм, моля ви се. Такова животно няма на Острова.

Като споменахме думата "животно“, днес един английски вестник излезе със заглавие Лъвове 6 – Животни 0“. Да не си помислите, че става дума за расизъм? Не, ни най-малко.

В рамките на няколко часа в английската преса се надпреварват да описват маймунските звуци на стадиона така, сякаш репортерите им са били на първия ред на стадиона. Особена роля в расистката проява е приписана на "Лаута Арми“, чието знаме се оказа окачено на оградата на злополучното място. Май пак се опитват да прехвърлят проблема от болната глава на здравата. Да извършат лов на вещици. А ние просто бяхме там да защитаваме честта на България! Само и единствено това!

Та от английската жълта, всъщност не, от английската кафява преса разбрахме, че Лаута Арми се състои от над 500 човека, основана от бивши военни, страшни машини, които подлудяват цяла Европа и слагат в малкия си джоб всички хулигани в Европа, направо свръхчовеци.

Това го пишат англичаните. Същите тези, които се сбиха помежду си в София. Същите англичани, един от които почина от свръхдоза наркотици в полицейски автомобил, който го транспортираше. Същите англичани, които се напиват като животни на Слънчев бряг, скачат от балконите и няколко от тях си отиват от този свят всяко лято поради препиване с алкохол. Тези хора са седнали да съдят цял народ, само по силно преувеличените показания на един-двама от своите чернокожи футболисти, усетили расизъм върху себе си. Милите, та в българския национален отбор чернокожите са повече!

Воплите идват от хора, наследници на империя, над която слънцето никога не е залязвало, карала чернокожи от други континенти за домашни прислужници!

Това се казва ЛИЦЕМЕРИЕ! Те просто си търсят на кого да прехвърлят вътрешния си проблем! А той е, че в Обединеното кралство има надигаща се вълна на расизъм след провеждането на референдума за Брекзит! Удобен сценарий, но съшит с бели конци! От най-белите.
Още по темата: общо новини по темата: 454
11.10.2021
11.10.2021
09.10.2021
09.10.2021
07.10.2021
06.10.2021
предишна страница [ 1/76 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Радвам се,че прочетох един много точен коментар за случилото се по време на мача с Англия.За жалост ние сме малка държава,но за сметка на това сме много горди като БЪЛГАРИ.Но къде бяха от БФС и Полицията да предотвратят това,което стана по време на мача.Нима полицията не е знаела,че ще има провокации от шепа хора,които напуснаха преждевременно мача.Не трябва да има расисти,защото всички хора идваме на този свят по един и същи начин.Още един път БРАВО за тази статия!!!!!Само "ЛОКО"
-1
 
 
Може да сте от Локомотив, но много вярно сте го написали, браво!
+3
 
 
Нека повече вестници го публикуват това,изпратете го и до английски такива.Браво!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 16.10.2019 г.
+4
 
 
Наглосанксонците - да го д.хат! Много точна декларация на локомотивци! Всъщност, тя защитава цяла България, респект!
+6
 
 
Това си беше нагласена работа. От десет дена ревът как ще напуснат терена ако имало някви работи. Подготвена провокация срещу България. На кой футболен мач няма такива работи ? Навсякъде се псуват и обиждат. Но само срещу България могат да се изрепчат. Този път не трябва да им позволяваме защото ще стане ежедневие и ще ни имат за най-долното племе. Вчера по Си Ен Ен на първа страница цял ден беше сложено това за расизма в България. Трябва да се реагира остро от нашите официални лица.
+5
 
 
Перфектна позиция! Беше добре подобна да бъде изнесена и от вътрешно и външно министерство!? Тези колонизатори се осраха да ни плюят и наричат, как ли не, а в същност не се е случило нищо от това, в което ни обвиняват! Безобразие.
+7
 
 
Сценарий по който играе цяла Европа.Черните бяха по равно и от двете страни.Към кои имаше расизъм.
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 16.10.2019 г.
0
 
 
баш така си е . с малки изключения!
+2
 
 
Какво става днеска ве... Първо Крушарски се изказа и съм съгласен с него напълно, сега съм изцяло съгласен и с Лаута Арми... :))))
+10
 
 
Ботевист съм, но тук напълно подкрепям написаното в статията.Преди всичко сме БЪЛГАРИ и трябва силно да се подкрепяме,иначе всеки ще се подиграва с нас.А си мисля ,че англичаните от някога не ни харесват.Може би защото не сме тяхна колония.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Голова суша тормози любимеца от "Лаута" Ален Ожболт, тимът му не вкара в 6-и пореден мач
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: