ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (13) | Вчера (18)
Много положителни емоции в Пловдив за европейския ден на спорта в училище
Автор: Стойчо Генов 16:10 / 27.09.2019Коментари (0)1526
Днес в СУ "Свети Седмочисленици“ в Пловдив беше официално открит петият Европейски ден на спорта в училище. Треньорите от първата зала за функционален фитнес WOW GYM раздвижиха децата от училището с функционална тренировка, подготвена специално за деца, а кметът на Район "Тракия“ Костадин Димитров даде старт на спортния празник.

Ученици от цялото училище от първи до пети клас от училището взеха участие в забавни спортни игри и участваха в активности и занимания по танци, народна топка, тенис на маса, бойни изкуства и функционални тренировки. В програмата за спортния празник в училището бяха предвидени още различни активности и демонстрации. Специална част от програмата бе участието на Таекуодо клуб Тракия. Тъй като една от целите на инициативата е учениците да се запознаят с нови спортове и физически занимания, така организаторите се надяват чрез тези нови срещи децата да се запалят по нови занимания и да започнат да спортуват и да се движат редовно.

"Важно е децата да се срещнат със спорта възможно най-рано и да го направят част от своето ежедневие, за да растат здрави и щастливи. Родители, учители и институции трябва да правим всичко по силите си, за да им помогнем това да се случи. Събития като днешното имат силата да покажат колко забавни и удовлетворяващи могат да бъдат спортните занимания. Надявам се, че повече деца ще пожелаят по-често да имат възможност да спортуват и да се движат“, каза Николета Янева, координатор образование при откриването на Европейския ден на спорта в училище в Пловдив.

Още близо 20 други учебни заведения от Пловдив са организирали различни инициативи, посветени на насърчаването на спорта. Тъй като една от целите на инициативата е учениците да се запознаят с нови спортове и физически занимания, организаторите се надяват чрез този ден децата ще се запалят по нови занимания и да започнат да спортуват и да се движат редовна.

Отново над 400 училища от България ще участват в общоевропейската инициатива за насърчаване на спорта, физическата активност и здравословния начин на живот сред учениците.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Капитанът на младежите, който накара Пловдив да се гордее
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: