ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (10) | Вчера (19)
Училища от Пловдив се раздвижват в Деня на отворените улици
Автор: Стойчо Генов 10:21 / 18.09.2019Коментари (0)1245
©
За пета поредна година училища от цяла България ще се включат в Европейския ден на спорта в училище. Отново Пловдив ще бъде един от градовете с най-активни училища, вярват организаторите от Сдружение БГ Бъди активен. Във връзка с наградите за Най-активно училище на 2019 г., които се връчват традиционно от сдружение БГ Бъди активен и Община Пловдив, сдружението използва момента да покани всички ученици от града да участват в още едно интересно събитие, посветено на спорта и движението – Денят на отворените улици. Той ще се проведе на 22 септември 2019 г. от 10 до 16 ч. в южната зона на бул. "Марица“ в Пловдив, между кръговото кръстовище на Водната кула и моста Адата.

Събитието ще предложи различни спортни занимания на открито – от пускане на хвърчила и фризбита, до силови тренировки, танци, игри върху асфалт като дама и туистър, както и редица забавни настолни игри. В Деня на отворените улици ще се проведат и различни арт занимания и работилници, образователни игри и беседи, посветени на устойчивия начин на живот, велосипедни демонстрации, ескейп-предизвикателство и още много други. Целта на събитието е за един ден автомобилите да отстъпят място на хората и така заедно да преоткрием радостта от свободното придвижване в сърцето на града.

На място ще има предвидено специално място за регистрация на ученици, където те ще бъдат посрещнати от член на екипа на Сдружение BG Бъди активен. Училището с най-много регистрирани ученици за участие на място в Деня на отворените улици ще получи 10 точки допълнително в борбата при разпределяне на наградите Най-активно училище на Пловдив 2019 г. следващото подред учебно заведение получава 9 точки и т.н.

Денят на отворените улици се провежда по време на Европейската седмица на мобилността, 16-22 септември. Събитието е пилотна инициатива, организирана от Международната асоциация за спорт и култура (ISCA) в партньорство с Европейската комисия и програма Еразъм+. То е част от целогодишната кампания за насърчаване на физическата активност NowWeMOVE. Организатор на Деня на отворените улици в България е сдружение БГ Бъди активен, като партньори са Община Пловдив,

Европейският ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за "принадлежност към училището“ за всеки участник. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации. Събитието е част от целогодишната кампания за насърчаване на физическата активност NowWeMOVE






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Черно море зарадва цяла детска градина преди да отпътува за Пловдив
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Петъчен футболен маратон - три мача в Първа лига днес
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: