ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Киров пределно откровен за финала с Локо, детството и две спасени дузпи срещу Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:54 / 02.05.2019Коментари (0)6407
© Plovdiv24.bg
Във футбола случайните неща се случват един път. През 2017 година Ботев (Пд), воден от Николай Киров, победи Лудогорец на финала и спечели Купата на България. После обаче надви именития си съперник и в битката за Суперкупата. Тази година Ботев отново е на финал след истински полуфинален трилър с ЦСКА. И пак под ръководството на Киров. Което е доказателство, че това не са случайни успехи, а заслужени и изковани от добър треньор и добри футболисти.

Наставникът на "канарчетата" обаче не е от хората, на които самочувствието им личи от километри. Възпитан и сдържан, той не обича фанфарите, а работата. Преди днешната тренировка на "канарчетата" Николай Киров се съгласи да даде интервю за агенция Блиц.

- Г-н Киров, Ботев ли игра много силно или ЦСКА се представи доста посредствено на полуфинала за Купата на България?

- Не мога да преценя къде е истината. Факт е обаче, че ние се бяхме подготвили много добре за реванша, след като имахме крехък аванс от първата среща на нашия стадион. Момчетата излязоха доста мобилизирани и със самочувствие. Защото, ако искаш да биеш на "Армията", излезеш ли там смачкан и без самочувствие, си обречен на провал.

- През 2017 година преди финала за Купата и мача за Суперкупата, както и сега на полуфинала с ЦСКА, вашият отбор беше в ролята на аутсайдер. Сега обаче преди битката с Локо (Пд) всички ви сочат за фаворити. Това ще ви помогне ли или може да ви попречи?

- О, не. Категорично няма фаворит за финала. Винаги в такъв мач шансове имат и двата отбора. А да не забравяме, че предстои битка между двата най-силни пловдивски тима. За първи път в историята ще има такъв финал и няма как да определиш кой е аутсайдер и кой има по-голямо предимство.

- Много се шуми за трансфер на две от звездите ви Тодор Неделев и Кристиан Димитров... Вероятно ще ми отговорите, че не знаете нищо, но все пак съм длъжен да ви попитам.

- Нормално е да се шуми. Това са състезатели, които показаха израстване през сезона. Свикнали сме за Неделев да четем почти през ден, че е искан тук и там. Напоследък зачестиха новините и за Кристиан, защото той се представя много стабилно. Но наистина съм откровен с вас – до момента не съм запознат да има конкретна оферта за някого от двамата.

- Работите ли вече по лятната селекция и колко нови попълнения да очакваме в Ботев като бройка?

- Имаме идеи за лятото, но конкретната ни работа по селекцията ще започне непосредствено след финала за Купата на България на 15 май.  

- Сега ще ви върна назад във времето. Как като малък се запалихте по футбола?

- Времената бяха такива. Живеехме в затворена система, а технологиите не бяха толкова добре развити. Развлеченията се брояха на пръсти, а футболът беше едно от тях. В квартала, в който отраснах – "Кършияка", всички ритахме топката. Аз се записах в школата на Марица още в първи клас – бях току-що навършил 7 години. Преминах през всички детско-юношески формации, като интересното е, че винаги играех в отборите на по-големите от мен.

- Защо станахте вратар?

- Има една приказка, че вратарят се ражда, а не ставаш такъв впоследствие. И е така. Трябва да имаш таланта и тръпката, за да застанеш на вратата. Нямаш ли желание, нищо няма да се получи. Още от малък се влюбих във вратарския пост и никога не го изоставих по време на кариерата ми като футболист.   

- В какво семейство израснахте?

- В сплотено, сериозно и амбициозно семейство. Баща ми беше главен счетоводител, а майка ми - застрахователен агент. Моите родители държаха на учението и на дисциплината. Държаха и така ме възпитаха. Въпреки че тренирах футбол, аз не изоставих училището. Напротив. Завърших с отличен средното си образование със специалност "счетоводство и контрол". После завърших и висше образование в Пловдивския университет с профил "физкултура".

- Помните ли някоя важна дузпа, която сте спасили като вратар?

- Помня няколко, но най-яркият ми спомен е свързан с един мач за Купата, когато спасих две дузпи срещу... Ботев. С моите съотборници от Марица срещнахме "канарчетата" в четвъртфинален двубой за Купата на България. Срещата беше много интересна и се стигна до изпълнение на дузпи. Парирах два удара, но пък ние изпуснахме три и отпаднахме.

- Какви спомени пазите от дербитата Ботев – Локо, в които сте участвали?

- Това са най-интригуващите мачове. Никога не е ясно как ще завърши двубоят. На стадиона идваха хиляди фенове. Сега съм сигурен, че много привърженици на двата отбора ще пристигнат в София за финала на 15 май.

- Наистина ли Атанас Узунов измисля прякора ви Белия?

- Да, така е. Той беше треньор в школата на Марица. Занимаваше се с подготовката на вратарите. Един от първите спецове у нас в тази област. Наско измисли прякори на много хора, а аз бях един от тях.

- Тъжна вест застигна вчера футболна България - почина Динко Дерменджиев

- Лека му пръст. Тъгата ми е огромна. Бяхме много близки в последните години. Поне веднъж Чико минаваше през базата да се видим и да проведем разговори. Ботев и България изгубиха една голяма личност. Аз изгубих приятел и човек, от когото съм се учил.

- Много хора не знаят на кой отбор в чужбина сте фен и кои са любимите ви футболисти зад граница?

- Нямам любим отбор зад граница и никога не съм имал. Що се отнася до най-добрите за мен футболисти, които съм гледал, те са следните: Марадона, Зидан и Меси. Уточнявам, че ги подреждам хронологично.
Още по темата: общо новини по темата: 633
19.10.2019
05.06.2019
31.05.2019
30.05.2019
29.05.2019
29.05.2019
предишна страница [ 1/106 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
"Канарчетата" се похвалиха с повиквателни за националните отбори за девойки
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: