ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (28)
ВК Марица: Подкрепете ни, в Пловдив не сме вдигали купа от 7 години!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:10 / 15.04.2019Коментари (0)2182
Ръководство, треньори и волейболистки на Марица призоваха пловдивските фенове да подкрепят отбора в зала "Колодрума" в започващите от сряда финали за Купа България. За последно жълто-сините са вдигали трофей в Пловдив през 2012 година, като всички останали отличия са печелени в София.

Маричани дадоха днес пресконференция в Общината, в която участваха президентът на клуба Илия Динков, заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков, старши-треньорът Иван Петков, мениджърът Борис Халачев и състезателките Нася Димитрова, Жана Тодорова и Симона Димитрова.

Финалите за Купата ще се проведат за първи път в Пловдив от 2012 година, срещите са на 17 и 18 април в зала Колодрума.

"Благодарим за поканата от страна на Община Пловдив. Да не нарушаваме традицията, преди всяко важно домакинство имаме покана от Община Пловдив да дойдем тук и да анонсираме нашето мероприятие. Финалите за Купа България за волейбол (жени) ще бъдат в Пловдив на 17 и 18 април в зала Колодрума. На 17 април е първият полуфинал Левски (София) – Берое (Стара Загора) от 17:30 б.в. Вторият полуфинал между Марица и ЦСКА (София) е от 20:00 б.в. Финалът е на 18 април от 18:30 б.в. Силно се надяваме на подкрепата на пловдивската общественост. Призовавам всички да дойдат да ни подкрепят. За последно сме вдигали трофей в Пловдив през 2012 година. Всички купи и титли, които спечелихме бяха извън Пловдив и заради това решихме тази година да кандидатстваме за домакинство за Купата и да се надяваме да вдигнем трофея", заяви мениджърът на Марица Борис Халачев.

"Това ще зареди допълнително емоционално и нас и публиката. Билетите се продават в системата на TicketPortal, вече са в продажба. Два часа преди да започне мача може да се купят и от касата в зала Колодрума. Цената на билетите е 5 лева, за първия ден включва и двата мача. На този етап още няма яснота за формата в Шампионска лига", допълни той.

"Ако форматът се запази, предвид точките, които сме спечелили последните години ще влезем директно в групите. Ако променят формата, няма как да кажа. Има вариант да се увеличат отборите, тогава ще играем директно в групите. Ако ги намалят, вече зависи от ранкинга на държавата. Ако играем квалификации и не успеем да влезем в групите продължаваме в Купа ЦЕВ. В края на май ще стане ясно какъв ще е форматът за новия сезон и тогава ще имаме яснота дали ще играем директно в групите. Силно се надявам да запазим отбора за следващия сезон. Тепърва ще водим разговори със състезателките, ще видим и каква ще формулата за Шампионска лига и продължаваме напред. Мисля, че разполагаме с най-доброто в България“, завърши Халачев

Ето какво каза и треньорът на Марица Иван Петков:

"Искам да благодаря на Община Пловдив за подкрепата, която ни оказва вече няколко години. За нас е чест да бъдем лице на Пловдив с успехите, които имаме не само в България. Мисля, че представяме достойно нашия град и в Шампионска лига. Ще дадем всичко от себе си, за да се поздравим с крайния успех, за да завършим подобаващо сезона. Имаме малки проблеми като за край на сезона, но тези неща си остават за нас и са нормални.“

"Направихме един добър сезон с оглед на това, че спечелихме мач от Шампионска лига в Пловдив. Надявахме се за втори успех, но малко не ни достигна. Надяваме се да приключим с вдигната купа в Пловдив“, заяви на брифинга капитанката на Марица Нася Димитрова.

"Аз никога не съм крила, че най-емоционалните мачове за мен са били през пловдивска публика. Надявам се в сряда и четвъртък феновете да ни подкрепят и да бъдат нашия седми играч, за да можем да вдигнем Купата. За мен тя ще бъде по-специална, защото никога не съм печелила Купа България или шампионата в Пловдив“, каза либерото Жана Тодорова.

"Единствената ни цел е да спечелим Купата. Тренираме усилено, мотивираме сме, друг вариант за нас няма. Призовавам всички фенове да дойдат да ни подкрепят с плакати и тениски на Марица“, сподели и Симона Димитрова.
Още по темата: общо новини по темата: 270
21.05.2019
07.05.2019
22.04.2019
19.04.2019
18.04.2019
18.04.2019
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица започва същинската битка за 10-а поредна шампионска титла
Хегемонът Марица завършва днес редовния сезон с домакинство на Хектор
Девойките на Марица се класираха за държавните финали, без да загубят гейм
Марица организира за пети път турнира в памет на Николай Диманов
Хегемонът Марица прегази Левски за 13-ата си поредна победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: