ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Смешна дузпа за Левски! Ботев с първа точка на "Герена" от 22 години
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:22 / 31.03.2019Коментари (6)10529
Ботев (Пд) завърши 1:1 като гост на Левски в мач от 27-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадиона в столичния квартал "Герена". Давиде Мариани (35-дузпа) бе точен за домакините, а Кристиан Димитров (47) вкара за пловдивчани.

По този начин жълто-черните най-после прекъснаха ужасната си серия от 22 години без спечелена точка при гостуване на "сините". За последен път това се бе случило на 30 май 1997 година, когато Ботев побеждава Левски с 1:0 с гол на Марин Бакалов. В последвалите двубои, без днешния, Ботев записа 22 загуби от 22 мача.

С равенството Ботев има вече актив от 46 точки и продължава да е единственият отбор в Първа лига, който няма загуба през пролетта.

Първата опасност в двубоя бе в 10-ата минута пред вратата на гостите. Давиде Мариани получи пас пред наказателното на "канарите" и шутира към долния ляв ъгъл на вратата на Кайзер, но встрани от гредата.

Шанс пред Ботев се отвори в 22-ата минута. Филип Филипов получи пас в дясно и преодоля своя съперник. Навлизайки в полето на Николай Михайлов той можеше да подаде на трима свои съотборници, но избра да центрира и топката попадна в Кардосо. Бразилецът я отклони и се получи парабола, но вратарят на домакините се справи.

Така се стигна до 34-ата минута, когато реферът Никола Попов взе нещата в свои ръце и отсъди твърде смехотворна дузпа за Левски. Живко Миланов центрира в наказателното поле към Давиде Мариани, който опита удар. Топката от непосредствена близост удари Филип Филипов по рамото, но Попов посочи бялата точка. Заради гневния си протест капитанът на "канарите" Лъчезар Балтанов получи жълт картон, който впоследствие се оказа фатален. Давиде Мариани бе точен, въпреки че Даниел Кайзер усети ъгъла - 1:0.

Веднага след почивката Ботев се върна в мача с изравнително попадение. Сашо Тонев центрира от фаул, а Живко Миланов изби топката. Тя бе посрещната на границата на пеналта от Кристиан Димитров, който от въздуха с левия крак я насочи в долния десен ъгъл на вратата на Николай Михайлов - 1:1. Това бе гол №4 за централния защитник през настоящия сезон.

Две минути след гола Ботев остана с човек по-малко. Лъчезар Балтанов фаулира грубо Паулиньо и бе изгонен заради втори жълт картон, а капитанската лента пое Радослав Терзиев. Така Балтанов пропуска четвъртфинала за Купата на България срещу Черно море в Коматево.

Ботев игра в състав:

Даниел Кайзер, Филип Филипов, Кристиан Димитров, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Еберт Кардосо (84- Антон Карачанаков), Радослав ТерзиевЛъчезар БалтановВасил Шопов (90+2- Радослав Апостолов), Антонио ВутовАлександър Тонев (61- Феребори Доре).

Още по темата: общо новини по темата: 633
19.10.2019
05.06.2019
31.05.2019
30.05.2019
29.05.2019
29.05.2019
предишна страница [ 1/106 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 01.04.2019 г.
+5
 
 
Няма такива помияри като сините милиционери - вечно подпирани от съдиите. Едно голямо браво на момчетата! "Морето" трябва да ги удавим в четвъртък! Само Ботев!
+5
 
 
Отвратително съдийство,компенсирано с уникална дисциплина и тотално раздаване на всички нива! Всички на базата в четвъртък!
-5
 
 
Измислена дузпа за Левски и смешна намеса на Кайзер, за да му я вкарат. Равенството е закономерният рвзултат, с оглед на ситуациите. Ако говедата имаха малко класа, този мач го взимаха.
+4
 
 
Коментар на Божигол след мача с Ботев: Ако аз играех щях да вкарам, но аз играх пък ни вкараха,е нищо то е същото все едно аз вкарах.
+9
 
 
реален резултат 0:1 за ботев ... сини мастий майнаа ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 31.03.2019 г.
+6
 
 
Браво, канари! То, срещу перуката и сина, зетя, баджанака - трудно се играе, но вие се справихте! На говедата искам да кажа, че още дълги години ще хранят отбори като тези Вадуц от Лихтенщайн!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: